آمریکا - آرشیو

بحران هوش مصنوعی
سازمان‌های بین‌المللی کجا ایستاده‌اند؟

بحران هوش مصنوعی

رامین کیانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: شاید سازمان‌های بین‌المللی اکنون توانایی غلبه بر بسیاری از مشکلات جهانی را نداشته باشند. اما تشدید بحران‌های کنونی و ظهور بحران‌های جدید اهمیت سازمان‌های بین‌المللی را بیش از پیش برای همگان آشکار خواهد کرد. سازمان‌های بین‌المللی و در رأس آنها سازمان ملل متحد باید هر چه زودتر در مقابل این تهدید جهانی چاره‌ای بیاندیشند، پیش از آن که کار از کار بگذرد.

ادامه مطلب
روزهای تسلیحاتی و روابط بین‌المللی
بررسی چند پدیده

روزهای تسلیحاتی و روابط بین‌المللی

سید محمد کاظم سجادپور در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: جهان در سال ۲۰۲۲، هزینه نظامی بیشتری‌ کرده و ما شاهد رشد ۷ر۳ درصدی هزینه‌های نظامی در جهان هستیم. مجموعه هزینه‌های نظامی در سراسر گیتی بالغ بر ۲۴ر۲ تریلون دلار است. آمریکا با ۸۷۷ میلیارد دلار هزینه کننده اول نظامی دنیاست و معادل ۱۰ کشور بعدی در فهرست پرهزینه‌کنندگان جهانی برای امور نظامی، بودجه اختصاص داده است. چین با ۲۹۶ میلیارد دومین و روسیه با ۸۶ میلیارد سومین هزینه و بعد از آنها کشورهایی مانند هند با ۸۱ میلیارد و عربستان با ۷۵ میلیارد قرار دارند. جالب آنکه اوکراین با ۴۴ میلیارد به ردیف‌های بالای هزینه‌کنندگان نظامی ارتقاء یافته است که نسبت به سال قبل آن کشور ۶۴ درصد افزایش بودجه نظامی را نشان می‌دهد.

ادامه مطلب
ملکه‌ هرج و مرج
نقش هولناک خانم ویرانگر

ملکه‌ هرج و مرج

در حقیقت بزرگترین نقش تخریبی هیلاری کلینتون در هنگام فعالیتش به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا در کشورهای عربی بوده است به ویژه اثناء حوادث سال ۲۰۱۱ که بهار عربی نام دارد.

ادامه مطلب
تغییر ماهیت تروریسم
خطری که هنوز جدی است

تغییر ماهیت تروریسم

کارشناسان هشدار می دهند که تروریسم فراملی هنوز یکی از قوی ترین تهدیدها برای صلح و امنیت بین المللی است. مطالعه اخیر مرکز تعالی ناتو با عنوان "تهدیدهای نوظهور در تروریسم" نشان می دهد که تهدیدات امنیتی به ویژه با گسترش فناوری های تازه در حال حاضر بسیار نامشخص هستند.

ادامه مطلب
امریکا در حال سقوط است یا افول؟
ظهور قرن چینی

امریکا در حال سقوط است یا افول؟

رامین فخاری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در قرن اخیر کشور چین رشد زیادی را داشته و در حال تبدیل شدن به قدرت اقتصادی اول جهان است، اما بسیار زود است که به این نتیجه گیری برسیم که ایالات متحده در حال سقوط است. اما امریکا در حال افول است و این افول به دلیل حضور یک رقیب قدرتمند به نام چین است که در حال اشغال کردن منافع آمریکا در سطح جهان است. به نظر می رسد قرن آینده نه قرن چین و نه قرن آمریکا باشد، بلکه شاهد قرن "چین و آمریکا" باشیم

ادامه مطلب
کمدی سیاست در آمریکا و پیرمرد ناامید!
هر کس بیاید در بر همان پاشنه قبل می چرخد

کمدی سیاست در آمریکا و پیرمرد ناامید!

در حقیقت، تصویر ایالات متحده آمریکا و سیاست این کشور در سطح بین‌الملل هرگز مانند دوران بایدن متزلزل نشده بود! تا جایی که سیاست خارجی و داخلی این کشور مورد طعنه زدن و تمسخر واقع شد و به این ترتیب طی آن ملودرام آمریکایی به کمدی تبدیل شد.

ادامه مطلب
فغان امریکا از برزیل
رئیس جمهوری که از واشنگتن حرف شنوی ندارد

فغان امریکا از برزیل

 هنگامی که دا سیلوا طرحی را برای پایان دادن به جنگ در اوکراین پیشنهاد کرد به این ترتیب که یک گروه از کشورهایی تشکیل شود که در این جنگ مشارکت نکرده‌اند تا برای صلح میانجی گری کنند و از واشنگتن خواست ارسال سلاح به اوکراین را متوقف کند، دنیا زیر و رو شد و کاخ سفید برزیل را متهم کرد که تبلیغات چین و روسیه را بدون در نظر گرفتن واقعیت‌های اوضاع در اوکراین تکرار می‌کند. واقعیت این است که ناراحتی آمریکا از برزیل به تلاش‌های این کشور برای پیدا کردن راه حلی متوازن برای بحران اوکراین برنمی‌گردد بلکه به خاطر تاکید برزیل بر بی‌طرفی، استقلال و خارج شدن از زیر عبای واشنگتن مربوط است.

ادامه مطلب
همه عواملی که به انتخاب مجدد بایدن کمک می‌کنند
انتخابات ۲۰۲۴ امریکا و چشم انداز روابط بین الملل

همه عواملی که به انتخاب مجدد بایدن کمک می‌کنند

سید وحید کریمی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ادامه دولت دمکرات آقای جو بایدن برای سال های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ میلادی در کشور امریکا، نکات مثبت و منفی بسیاری دارد. ادامه سیاست فعلی و کم رنگ امریکا در روابط بین الملل از جمله نکات مثبت اما "چندجانبه گرایی" امریکا که زمینه اغفال امریکا توسط اروپا و اسرائیل فراهم می شود از جمله نکات منفی است. برای غرب آسیا، جمهوریخواهان که در مقایسه با دمکرات ها در سیاست خارجی تک رو و "انجام دهنده" هستند بهتر است اما این تفاوت می تواند تفاوت بین جنگ و صلح باشد.

ادامه مطلب
افول امریکا نتیجه گیری جهان سومی نیست
عدالت، سیرک و آینده قدرت

افول امریکا نتیجه گیری جهان سومی نیست

داستان این بایدن و ترامپ با تمام تناقض‌هایش به ما این مسئله را القا می‌کند که پیش روی ما یک امپراطوری در حال محو شدن قرار دارد. این یک نتیجه گیری از سوی نویسندگان یا متفکران جهان سوم نیست بلکه در داخل آمریکا متداول شده است و روزنامه نگارانی مانند سیمور هرش که شهرتشان را از نوشته‌های تحقیقی خود بدست آورده‌اند چنین نظری دارند.

ادامه مطلب