اخبار

تصمیمی جنجالی که برای برای عراق تبعات دارد
اهداف ترامپ از تعلیق تامین مالی

تصمیمی جنجالی که برای برای عراق تبعات دارد جدید

منابع سیاسی عراقی در بغداد، اعلام کردند ده‌ها پروژه توسعه‌ای که تحت نظارت سازمان‌های مختلف امریکایی در عراق اجرا می‌شود، به دلیل تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور امریکا برای تعلیق کردن برنامه کمک‌های خارجی امریکا در معرض توقف قرار دارد.

ادامه مطلب
ترامپ، ایالات متحده و سازمان‎های بین‌‎المللی
جدال میان طرفداران چند جانبه‌گرایی و یک‌جانبه‌گرایی است

ترامپ، ایالات متحده و سازمان‎های بین‌‎المللی جدید

مرتضی بنانژاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: جمله معروف دونالد رامسفلد، وزیر دفاع کابینه جرارد فورد و کابینه جورج واکر بوش (بوش پسر) در این زمینه قابل توجه است که یک جانبه گرایی هرجا لازم، چند جانبه گرایی هرجا ممکن، اما اکنون دونالد ترامپ رادیکال تر عمل کرده و عملا چند جانبه گرایی را ذیل یکجانبه گرایی آمریکا تصور می‌کند.

ادامه مطلب
دنیا باید قدرت موشکی ایران را باور کند
مانور قدرت در دریا؛ فرصتی برای بازدارندگی

دنیا باید قدرت موشکی ایران را باور کند جدید

محمد مونسان در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: در صورت تجدید نظر در دکترین دفاعی فعلی ایران، انتظار می رود کلیدواژه هایی نظیر «پلتفرمهای فراسرزمینی، برد موشکهای بالستیک قابل نصب روی شناورها، تعداد لانچرهای پرتاب روی شناورها، زیردریاییٔهای دارای لانچرهای عمودی و ...» بیش از موضوع قایق‌های تندرو و سرعت آنها در ادبیات فرماندهان نیروی دریایی ایران شنیده شود.

ادامه مطلب
۲۰۲۵، سال طلایی روابط ترکیه و مصر
۲۰ میلیارد دلا مبادلات تجاری هدف‌گذاری شده است

۲۰۲۵، سال طلایی روابط ترکیه و مصر جدید

مصطفی دنیزر، رئیس شورای بازرگانی ترکیه و مصر بیان کرد در سال‌های اخیر اهتمام شرکت‌های ترکیه‌ای به مصر افزایش چشمگیری داشته است و سرمایه‌گذاری‌های ترکیه در مصر به ۳.۵ میلیارد دلار رسیده و قرار است طی دو سال ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶، سرمایه‌گذاری‌های جدیدی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار افزوده شود. دنیزر ضمن اشاره به اینکه این سرمایه‌گذاری‌ها در زمینه‌های پارچه و صنعت پوشاک و دیگر بخش‌ها از جمله لوازم خانگی و گردشگری متمرکز خواهد بود، به ایجاد ۱۰۰ هزار فرصت شغلی در مصر به واسطه این سرمایه‌گذاری‌ها اشاره کرد. وی با اعلام اینکه شورای متبوعتش پیشتر به مصر سفری داشته و انتظار می‌رود در سال جاری پنج سفر دیگر به این کشور داشته باشد، گفت در صورتی که مصر امتیاز‌های ویژه‌ای به ترکیه اعطا کند، تحقق هدف افزایش مبادلات تجاری امری آسان خواهد بود و می‌توان به ۱۵ میلیارد دلار و در افقی بالاتر می‌توان به ۲۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری رساند.

ادامه مطلب
آیا راه آهن شلمچه – بصره، تهدیدی برای پروژه «بندر فاو» است؟
نگاهی به واقعیت‌های موجود

آیا راه آهن شلمچه – بصره، تهدیدی برای پروژه «بندر فاو» است؟ جدید

پروژه اتصال شبکه‌های راه آهن عراق و ایران با احداث خط آهن ۳۲ کیلومتری شلمچه – بصره، بحث‌هایی بین مخالفان و موافقان این پروژه در عراق ایجاد کرده و حتی برخی مخالفان، اجرای این پروژه را موجب از رونق افتادن پروژه عظیم بندر فاو می‌دانند.

ادامه مطلب
امریکا به دوست نیاز دارد
پرونده فارن افرز از بازگشت ترامپ به قدرت (بخش سی‌ و سوم)

امریکا به دوست نیاز دارد جدید

برخی از متحدان ایالات متحده، به ویژه آنهایی که در اروپا هستند، وسوسه شده اند که به دنبال راهی میانی باشند که روابطشان با ایالات متحده را با روابط اقتصادی آنها با چین و روسیه متعادل شود. اما واشینگتن باید از تلاش های آنها برای اجتناب از جانبداری عقب نشینی کند. همان‌طور که وس میچل، کارشناس سیاست خارجی اخیراً استدلال کرده است، ایالات متحده به ایجاد یک جبهه متحد در برابر مرکانتیلیسم چین نیاز دارد.

ادامه مطلب
بازیِ قدرت با کارتهای تعرفه، سلاح و آتش‌بس
استراتژیِ ترامپ در عرصه جهانی

بازیِ قدرت با کارتهای تعرفه، سلاح و آتش‌بس جدید

پویا داوری اندیشه‌ورز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: تحلیلگران سیاسی حرکات اخیر ترامپ را نمونه‌های کلاسیک از به کارگیری “تئوری بازی‌ها” و “نظریه راننده دیوانه” می‌دانند؛ استراتژی هایی که با ترکیب “تهدید، تعهد، و عدم قطعیت عمدی”، اهداف ژئوپلیتیک ایالات متحده را پیش می برند.

ادامه مطلب
حکمرانی دلار یا استقلال مالی؟
چالش‌های آینده اقتصاد جهانی و تلاش‌های BRICS

حکمرانی دلار یا استقلال مالی؟ جدید

سعید محمدی کاوند در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: فشارهای اقتصادی که ایالات متحده به کشورهای دیگر وارد می‌کند، تحریک کشورهای BRICS برای حرکت به سمت استقلال مالی بیشتر و تلاش برای ایجاد یک ساختار اقتصادی بدیل را موجب شده است. تلاش‌های این کشورها برای تقویت اقتصادهای خود و کاهش وابستگی به دلار به یکی از عناصر کلیدی رقابت‌های جهانی تبدیل شده است.

ادامه مطلب
ابهام استراتژیک در سیاست خارجی ایالات متحده با احیای مجدد فشار حداکثری
تحلیل تفاوت یادداشت ریاست جمهوری و فرمان اجرایی از منظر حقوقی

ابهام استراتژیک در سیاست خارجی ایالات متحده با احیای مجدد فشار حداکثری جدید

عباس ترابی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: اگر چه از میان حرف های ترامپ چه در کنار شومینه دیواری معروف اتاق بیضی شکل کاخ سفید، و چه از محتوای سخنان او در کنفرانس مشترک خبری با نتانیاهو و حتی پیام توئیتری ترامپ این گونه به نظر می رسد که میان سیاست اعلامی و اعمالی واشینگتن در خصوص نحوه مواجهه با جمهوری اسلامی ایران تناقض وجود دارد. سیاست اعلامی ترامپ در کنفرانس خبری با نتانیاهو و در پیامش در شبکه اجتماعی Social Truth تاکید بر سیاست اطمینان و اعتمادسازی (Confidence Building Measures) است. اما وقتی محتوای یادداشت ریاست جمهوری در خصوص احیای کارزار فشار حداکثری (Maximum Pressure Campaign) را مطالعه می کنیم؛ درمی یابیم سیاست اعمالی او نه مبتنی بر اطمینان و اعتمادسازی، بلکه مبتنی بر (Surrender by Compromise Measures) تسلیم با ابزار به سازش کشاندن جمهوری اسلامی است.

ادامه مطلب