اخبار

۲۰۲۵، سال شکست طلسم روابط ایران و آسه آن؟
بازگشت به جنوب شرق آسیا

۲۰۲۵، سال شکست طلسم روابط ایران و آسه آن؟ جدید

دانیال خطائی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی به بررسی فراز و فرودهای ۳۰ سال تلاش ایران برای دستیابی به توافق مشارکت با آسه ‌آن می‌پردازد. همچنین ضمن مرور سیر تحول تاریخی این انجمن از یک چارچوب همکاری میان طبقه حاکم کشورهای جنوب شرق آسیا در دوران جنگ سرد به یک بلوک منطقه‌ای منسجم، دلایلی همچون قاعده اجماع، فشار قدرت‌های بزرگ، جنگ سرد ایران و عربستان، و امنیتی‌سازی برنامه هسته‌ای ایران را از مهم‌ترین موانع در مسیر نزدیکی ایران و آسه‌ آن معرفی می‌کند. همچنین به تأثیر مثبت برجام، دیپلماسی فرهنگی ایران، و تغییرات ژئوپلیتیکی نظیر مواضع آسه‌ آن در قبال روسیه و تایوان می‌پردازد. در پایان، تصمیم ایران در سال ۲۰۲۴ برای درخواست مشارکت در پایین‌ترین سطح رسمی، یعنی «مشارکت توسعه‌ای»، به‌عنوان گامی واقع‌گرایانه در مسیر ادغام تدریجی با آسه ‌آن تحلیل می‌شود؛ تحولی که با ریاست مالزی بر آسه‌ آن در سال ۲۰۲۵، می‌تواند به امضای یک توافق تاریخی و بازگشت بلندمدت ایران به جنوب شرق آسیا منتهی شود.

ادامه مطلب
ناامیدی برای تشکیل دولت وحدت ملی در سوریه

ناامیدی برای تشکیل دولت وحدت ملی در سوریه جدید

اردوان امیراصلانی می نویسد: در‌حالی‌که احمد الشرع در تلاش است تا چهره خود را برای کسب حمایت سفارتخانه‌های غربی، به‌‌ویژه آمریکا، و رفع تحریم‌های اقتصادی بهبود بخشد، ترکیب کابینه جدیدش که در ۲۹ مارس اعلام شد، نگرانی‌هایی را برانگیخته است. به ‌جز یک بانوی مسیحی در وزارت امور اجتماعی، یک علوی در وزارت راه، یک دروزی در وزارت کشاورزی و یک کُرد در وزارت آموزش (که ارتباطی با نیروهای دموکراتیک سوریه ندارد)، وزارتخانه‌های کلیدی به نزدیکان رهبر جدید دمشق و سنی‌های افراطی واگذار شده‌اند. اعلام این دولت جدید، واکنش تند «اداره خودگردان شمال و شرق سوریه» را که تحت رهبری کردهاست، به دنبال داشت.

ادامه مطلب
داستان ناتمام یک اخراج
ادامه حواشی خروج مایک والتز از کابینه ترامپ و فشارهای اسرائیل

داستان ناتمام یک اخراج جدید

اگرچه خروج مایک والتز از کابینه دونالد ترامپ در پنجشنبه گذشته به‌ظاهر تغییری در ساختار سیاسی کاخ سفید بود، اما پیامدهای این تصمیم و لایه‌های پنهان آن همچنان در محافل دیپلماتیک و راهبردی جهان موج می‌زند. به گزارش واشنگتن‌پست، اخراج والتز، مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا، با هماهنگی‌های فشرده او با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، برای پیشبرد گزینه نظامی علیه ایران گره خورده است. این رویداد، که در آستانه دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن رخ داد، نه‌تنها شکاف‌های عمیق در تیم سیاست خارجی ترامپ را آشکار کرد، بلکه فشارهای نتانیاهو برای ممانعت از دیپلماسی با ایران را برجسته ساخت. 

ادامه مطلب
تشدید تنش میان اسرائیل و ترکیه در سوریه
تل‌آویو هشدار می‌دهد

تشدید تنش میان اسرائیل و ترکیه در سوریه جدید

یک مقام اسرائیلی، که خواست نامش فاش نشود، به ریسپانسیبل استیتکرفت گفت که ارتش اسرائیل (IDF) آماده است تا «هر اقدام لازم» را برای جلوگیری از نقض توافق‌های دوجانبه‌ای که سال‌ها پیش بین اسرائیل و ترکیه امضا شده بود، انجام دهد.

ادامه مطلب
همه اخراج‌های ترامپ از دوره اول تا کنون
دلایلی که سوء مدیریت دولت را نشان می‌دهند

همه اخراج‌های ترامپ از دوره اول تا کنون جدید

اخراج والتز نتیجه ترکیبی از خطای امنیتی و اختلافات ایدئولوژیک بود. رسوایی سیگنال بهانه‌ای برای حذف او فراهم کرد، در حالی که اختلافاتش با رویکرد معامله‌محور‌ترامپ در قبال ایران نشان‌دهنده چالش‌های هماهنگی در تیم سیاست خارجی او بود.

ادامه مطلب
هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست
رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله الحرام:

هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست جدید

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار دست‌اندرکاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله الحرام، هدف پروردگار از مقرر کردن فریضه حج را ارائه الگویی کامل و جهت‌دهنده برای اداره بشریت خواندند و افزودند: ترکیب و هیأت ظاهری این فریضه، کاملاً سیاسی و محتوای اجزای آن کاملاً معنوی و عبادی است تا منافع همه بشریت تأمین شود و امروز بزرگترین منفعت امت اسلامی «اتحاد و هم‌افزایی» برای حل مشکلات جهان اسلام است که اگر این اتحاد بود، مسائلی چون غزه و یمن رخ نمی‌داد.

ادامه مطلب
مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، گامی به سوی دیپلماسی یا نبرد اراده‌ها؟
مشکلات و چالش‌های گفت‌وگوها

مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، گامی به سوی دیپلماسی یا نبرد اراده‌ها؟ جدید

آرش رضایی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: عمان، به عنوان میانجی‌ای بی‌طرف، بستری برای این گفت‌وگوها فراهم کرده، اما نتیجه نهایی به رفتار آمریکا و توانایی دو طرف در غلبه بر موانع بستگی دارد. آیا این مذاکرات به گشایشی در روابط دو کشور منجر خواهد شد یا تنها به نبردی دیگر در جنگ اراده‌ها تبدیل می‌شود؟ 

ادامه مطلب