پرونده هسته ای ایران در بحبوحه تنش های خاورمیانه
کارشناسان عدم اشاعه، در تکاپوی ایده های تازه ای برای پرهیز از یک انتخاب دوگانه میان "بمباران ایران" یا "ایرانِ دارای بمب" هستند.
ادامه مطلبکارشناسان عدم اشاعه، در تکاپوی ایده های تازه ای برای پرهیز از یک انتخاب دوگانه میان "بمباران ایران" یا "ایرانِ دارای بمب" هستند.
ادامه مطلبحفظ روابط مثبت با باکو برای ایران حیاتی است چرا که بخش قابل توجهی از تبادل کالا میان روسیه و ایران از آذربایجان گذر میکند.
ادامه مطلبسعید هاشمی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ویدئوهای انتشار یافته در سایت ها و شبکه های اجتماعی حاکی از تظاهرات جمعیت قابل توجهی از دختران و زنان در کشورهای اروپایی ست که در روز جهانی زن با شعارها و المان های فمینیستی به دنبال تعریف، برقراری و دستیابی به حقوق برابر جنسیتی در مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی زنان در سطح جهان هستند!
ادامه مطلبنوید کمالی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: این جشن باستانی که سبقه تاریخی آن به سه هزار سال قبل باز میگردد ریشه در تاریخ و فرهنگ ملل مختلفی دارد که همه آنها زمانی ذیل یک حکومت واحد، به شکلی متحد و با حداکثر همزیستی، مترقی ترین تمدن بشری زمانه خود را شکل داده بودند، به همین دلیل در بطن نوروز و تمام آیینهای مربوط به آن میتوان نمادهایی از همبستگی، صلح و امید به آیندهای روشن را مشاهده کرد.
ادامه مطلبعلی ودایع در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده، روسیه ۱۴۵۸ و آمریکا ۱۳۸۹ کلاهک اتمی در اختیار دارند که هر لحظه ممکن است مورد استفاده قرار گیرد. این کلاهکها بر موشکهای بالستیک قارهپیما، موشکهای بالستیک زیردریاییها و بمب افکنها مستقر هستند.
ادامه مطلبتهران نگران است که دولت نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان به دنبال بیرون راندن روسیه از منطقه و دعوت از غرب برای میانجیگری است. ایران هشدار میدهد که این امر آغاز یک جنگ منطقهای جدید در مرز شمالی آن را باعث میشود و در نهایت راه را برای دخالت بیشتر ترکیه هموار میکند. در همین حال، وزیر دفاع ارمنستان بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت که با طرف ایرانی «درباره تعداد زیادی از موضوعات مورد علاقه دوجانبه» به تفاهم رسیده است.
ادامه مطلبعبدالناصر نورزاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: چین امروز، مجبور است برای حفظ امنیتش، با استفاده از حربه های اقتصادی، مالی و راهکارهای سیاسی، دست به اقدامات امنیتی نیز بزند که افغانستان با توجه با حجم تهدیدهای امنیتی، حضور گروه های تروریستی خارجی و موقعیت حساس آن برای چین، نمی تواند، خالی از این دست محاسبات باشد.
ادامه مطلبحمیدرضا جوادی قلعه و سعید محمدی کاوند در یادداشت مشترکی برای دیپلماسی ایرانی می نویسند: اگرچه حمایت همهجانبه از رژیم صهیونیستی جز اصول بنیادین دولت ایالات متحده است اما به جرات میتوان گفت که ترامپ بزرگترین حامی اسرائیل بوده و دستاوردهای قابل توجهی را برای رژیم صهیونیستی به ارمغان آورده است.
ادامه مطلبسید علی موسوی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در طول دوران اشغال ۲۰ ساله افغانستان، علی رغم تبلیغات سهمگینی که علیه ایران در رسانهها و افکار عمومی افغانستان جریان داشت و به طور مشخص مورد حمایت مالی و سیاسی و سیاستگذاری فرهنگی غرب و نیروهای نیابتی محلی آن قرار میگرفت، در ایران، وضعیت کاملا آرام بود، دولت، کانونهای تصمیمساز، رسانه، افکار عمومی و شبکههای اجتماعی بیش از هر زمان دیگری با مهاجران و پناهندگان، احساس یگانگی و همذاتپنداری میکردند و تلاش و تماس و تعامل در تمام ابعاد قویا جریان داشت و حتی اگر حرکتهای آسیبزای ناشی از ملیگرایی برخی افراد و جریانها نیز رخ میداد به سرعت با واکنش دولت، رسانه و افکار عمومی مواجه میشد و متوقف میشد.
ادامه مطلبیونس قاسم نژاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: با توجه به اینکه در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نگاه ایران به مناطق هم جوار براساس مسائل فرهنگی است و با توجه به این مهم که جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازیگری منطقهای از ظرفیت های تاریخی – فرهنگی بسیاری برای اعمال نفوذ فرهنگی در منطقه قفقاز جنوبی برخوردار است و این مساله میتواند بستری برای بهره مندی ایران از ابزار نوین دیپلماسی فرهنگی در منطقه در راستای تحقق اهداف سیاست خارجی اش باشد.
ادامه مطلب