انتخاب سردبیر - آرشیو

در سالروز فاجعه
این رژیم همچنان در نکبت دست و پا می‌زند

در سالروز فاجعه

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: تاریخ فلسطین حاکی از آن است که نکبه تا امروز در اشکال مختلف جنگ، اشغال، محاصره، خلع ید، ترور، قتل عام، اسارت، تخریب خانه ها، مصادره زمین ها، تحمیل محدویت‌ها و تبعیض... ادامه یافته است.

ادامه مطلب
وتو یا عدم وتویِ آمریکا و عاقبت طرح دو دولتی!
بعد از رای مجمع عمومی

وتو یا عدم وتویِ آمریکا و عاقبت طرح دو دولتی!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: گاهی آمریکا و اسرائیل توافقات داخلی با یکدیگر دارند و آمریکا توقع حرف شنوی دارد با این مضمون که با اعطای بودجه و کمک‌هزینه تسلیحاتی و نظامی مشغول هزینه کردن است و از سمت دیگر با وتوی متعدد قطعنامه‌ها مشغول لکه‌دار کردن اعتبار و بدنامی خود است و نیازمند آن است که از سمت اسرائیل درک شود.

ادامه مطلب
لیبرالیسم کیش و مات رئالیسم
صلح کانتی و هنجارهای غربی با چالش مواجه شده است

لیبرالیسم کیش و مات رئالیسم

علی ودایع در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: شاید از نگاه برخی صاحبنظران عنوان «لیبرالیسم کیش و مات رئالیسم» یک عنوان اغراق آمیز باشد اما اروپایی ها مبتنی بر همین سطح تحلیل تا لحظه آخر امکان حمله روسیه به اوکراین را غیر ممکن می دانستند. نکته استراتژیک اینجاست که غلبه رئالیسم به منزله نفی کامل یا فروپاشی مطلق لیبرالیسم نیست؛ سطوح تحلیل لیبرالی مبتنی بر فشارهای هنجاری علیه روسیه و انسجام واکنشی علیه جبهه شرقی قابل تحلیل و ارزیابی است.

ادامه مطلب
خود سانسوری رسانه ای و افول آمریکا
درباره آنچه در دانشگاه ها می گذرد

خود سانسوری رسانه ای و افول آمریکا

سعید محمدی کاوند در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: خیلی از کارشناسان معتقد هستند که سرکوب دانشجویان توسط پلیس در تاریخ ایالات متحده آمریکا بی سابقه است. به طور نمونه یک استاد اقتصاد ۵۷ ساله به نام کارولین فروهلین از دیدن یکی از شاگردان خود که با خشونت روی زمین افتاده بود، به سمت او می رود، اما بلافاصله توسط پلیس به طرز وحشیانه ای دستگیر می شود. بعد رسانه های آن آن گونه که باید پوشش داده نشد، و سرانه های جریان اصلی به طور کامل آن را نادیده گرفتند. اما اگر چنین اتفاقی در یکی از کشورهای مخالف آمریکا اتفاق می افتاد، آن ها ماه ها و هفته ها اخبار آن را پوشش می دادند. 

ادامه مطلب
ایران، ارباب حلقه‌ها
نظم نوین جهانی و حلقه‌های قدرت ژئوپلیتیک

ایران، ارباب حلقه‌ها

اسلام ذوالقدرپور در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از این قدرت‌های بزرگ که نقش ارباب حلقه‌های منطقه‌ای را به خوبی ایفا کرده، مدیریت و هدایت تعدادی از حلقه‌های قدرت منطقه‌ای را بر عهده دارد، ایران است. توان اعمال قدرت ایران بر حلقه‌های قدرت ژئوپلیتیک در جنوب غرب آسیا و بلکه فراتر از آن برای سایر قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی اثبات شده است. 

ادامه مطلب
چه شد اسرائیل و ایران از آستانه جنگ، پا پس کشیدند؟
دیپلماسی آمریکا، کلید پایداری در منطقه

چه شد اسرائیل و ایران از آستانه جنگ، پا پس کشیدند؟

ولی نصر در یادداشتی می نویسد: چشم انداز یک تشدید خطرناک دیگر بر منطقه سایه افکنده است. حمله اسرائیل به رفح می تواند رویارویی تازه ای را کلید بزند اگر ایران و متحدانش احساس کنند که برای جلوگیری از نابودی حماس و با توجه به وخامت شرایط انسانی در باریکه غزه، ناچارند که دست به کار شوند.

ادامه مطلب
بهار روابط ایران و پاکستان
دو کشور در گسترش روابط بسیار مشتاق هستند

بهار روابط ایران و پاکستان

شهریار پیشگاهی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: آنچه امروز می توان به جایگاه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان به عنوان دو قدرت بزرگ جهان اسلام و کشورهای منطقه اشاره کرد، ایستادن روسای جمهور دو کشور کنار یکدیگر به عنوان دو قدرت اتمی مطرح و بزرگ جهان در راستای حفظ وگسترش امنیت منطقه ای است.

ادامه مطلب
تلاشی برای ایجاد تفرقه در غرب!؟
تور اروپایی شی جین پینگ

تلاشی برای ایجاد تفرقه در غرب!؟

سید رحمان موسوی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: نقطه عطف سفر شی جین پینگ به اتحادیه اروپا، دیدار با ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان است، که در بحبوحه تیرگی بیشتر روابط اتحادیه اروپا و چین از حامیان سرسخت پکن باقی مانده است.

ادامه مطلب
چرا تظاهرات به پایان تراژدی اسرائیل و فلسطین کمک نمی‌کند؟
دانشگاه‌ها درگیر مسائل سیاسی

چرا تظاهرات به پایان تراژدی اسرائیل و فلسطین کمک نمی‌کند؟

پل پیلار می نویسد: اعتراضات نه‌تنها ممکن است موجب تغییر در سیاست‌های عمیقاً ریشه‌دار ضد فلسطینی دولت راست‌گرای اسرائیل نشود، بلکه در عوض به بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید کمک کند.

ادامه مطلب
حمله ایران به آرزوهای بن گوریون
زمان بهره برداری از نقب در بلندمدت است

حمله ایران به آرزوهای بن گوریون

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: حمله ایران به عنوان یک کشور مسلمان به نقب می تواند در جنگ تبلیغاتی استفاده شود. صهیونیست هایی که بسیار به پیشگویی های توراتی دلبسته هستند و حتی متحدان اوانجلیست مسیحی آنها که پیشگویی های تورات و انجیل از پایه های اعتقادی شان محسوب می شود قطعا با این بحران اعتقادی روبرو خواهند شد که چرا به جای گل و باغ، نقب شاهد بمباران موشک و پهپاد آن هم از سوی مسلمانان بوده است.

ادامه مطلب