چرخشی در خاورمیانه اما بدون اسرائیل جدید
پیش از حملات حماس در ۷ اکتبر، عربستان سعودی به ایجاد روابط قویتر با اسرائیلیها علاقهمند بود. اکنون، پس از گذشت یک سال از جنگ در غزه، این کشور به دشمن قدیمی خود، ایران، نزدیکتر میشود.
ادامه مطلبپیش از حملات حماس در ۷ اکتبر، عربستان سعودی به ایجاد روابط قویتر با اسرائیلیها علاقهمند بود. اکنون، پس از گذشت یک سال از جنگ در غزه، این کشور به دشمن قدیمی خود، ایران، نزدیکتر میشود.
ادامه مطلبرئیسجمهوری گرجستان پس از پیروزی حزب حاکم طرفدار روسیه در انتخابات پارلمانی کشورش، روسیه را به تقلب در انتخابات متهم کرد. اپوزیسیون گرجستان خواستار تظاهرات شد و اتحادیه اروپا از لزوم تحقیق درباره «بینظمی» در انتخابات سخن گفت.
ادامه مطلبنتایج نظرسنجیهای روزهای اخیر متغیر بوده، ابتدا هریس بهطور میانگین با اختلاف ۴ درصد و سپس ترامپ با اختلاف ۳ درصد پیشتاز بودند و اکنون ظاهرا همهچیز برابر شده است.
ادامه مطلبجان آلترمن می گوید: به نظر نمیرسد اسرائیل به اندازه کافی درباره چگونگی عبور از مرحله اشغال نظامی غزه فکر کرده باشد. اسرائیل همچنان اهدافی بلندپروازانه را برای غزهای بیان می کند که حماس آن را کنترل نمیکند اما هیچ مسیر آشکاری برای دستیابی به آن وجود ندارد و اسرائیل با بسیاری از پیشنهادهایی که شامل نقش سازمان آزادیبخش فلسطین به عنوان یک نهاد ملی سکولار برای رهبری تلاشهای حکومتی است، مخالفت کرده است. در هفتههای آینده، احتمالاً طیف وسیعی از بازیگران بینالمللی، از جمله ایالات متحده، اروپا و کشورهای عربی، فشار بیشتری بر اسرائیل خواهند آورد تا در این زمینه سریعتر پیش برود.
ادامه مطلببا وجود برخی انتظارات بالا، کشته شدن یحیی سنوار، رهبر قدرتمند حماس در غزه، احتمالاً باعث تسریع آتشبس رسمی نخواهد شد و همچنین تلاشهای اسرائیل برای از بین بردن گروهی که مسئول حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ می داند، پایان نخواهد یافت.
ادامه مطلبمحمدحسین واحدی در معرفی فیلم هانتر بایدن می نویسد: در این فیلم فساد جنسی پسر بایدن به خوبی به تصویر کشیده است. هانتر در این فیلم مانند یک فرد عیاش به طور دائم مواد مخدر مصرف می کند و با دختران زیادی ارتباط دارد.
ادامه مطلبعباس ترابی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: به عبارت دیگر، تا پیش از تأسیس جامعه ملل در سال ۱۹۱۹ و سپس سازمان ملل در سال ۱۹۴۸ در نیمه قرن بیستم، جهان همواره از پیدایش تمدن ها تا قرن بیستم و برآمدن اندیشه لیبرال، شاهد نظام بین الملل بوده است، اما در قرن بیستم برای نخستین بار با ورود به عصر لیبرال و تدوین حقوق بین الملل لیبرال بود که جهان از نظام بین الملل قدم به جامعه بینالملل گذاشت.
ادامه مطلبماندانا تیشه یار در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: آنچه در این ماه ها در غرب آسیا می بینیم، یک جنگ درون تمدنی میان مردمانی است که اشتراکات فرهنگی، اجتماعی و تاریخی بسیاری دارند. همین وضعیت را می توان در شرق اروپا و در شرق آسیا نیز دید. در واقع، به نظر می رسد غرب می کوشد برای جلوگیری از برخورد میان تمدن ها، هرچه بیشتر به جنگ های درون تمدنی در مناطق ما دامن بزند.
ادامه مطلبعثمان عباسی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: رسانهها و دادگاههای کیفری بینالمللی نقش کلیدی در افشای جنایات جنگی علیه کودکان و پیگیری عدالت ایفا میکنند. با توجه به اهمیت مستندسازی این جنایات، در این یادداشت به بررسی تعامل این دو نهاد در حمایت از حقوق کودکان و نقش حیاتی مستندسازی در این فرآیند میپردازیم.
ادامه مطلبسیدجلال ساداتیان در گفت وگویی تاکید دارد: دور جدید تنش در روابط ایران و آلمان محدود به اعدام جمشید شارمهد نیست؛ موضوع بزرگتر به جنگ اوکراین بازمیگردد. متأسفانه مسئله ادعای همکاری تهران و مسکو در جنگ اوکراین، عملا نقطه آغازی بر انشقاق در مناسبات ایران و آلمان شد.
ادامه مطلب