اقتصاد و انرژی - آرشیو

ماشینی شدن سیاست
هوش مصنوعی، خاورمیانه و آینده جنگ‌ها:

ماشینی شدن سیاست

کامران یگانگی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: هر کشوری که بتواند داده‌های خود را حفاظت، پردازش و تفسیر کند، به بازیگر واقعی تبدیل می‌شود. بنابراین ایجاد حکمرانی داده بومی، مستقل از زیرساخت‌های فراسرزمینی، یک ضرورت استراتژیک برای آینده منطقه به‌شمار می‌رود. شاید بتوان گفت اگر قرن بیستم، قرن تسلط نفت بر سیاست بود، قرن بیست‌ویکم، دوران فرمانروایی الگوریتم بر امنیت است.

ادامه مطلب
زیرساخت‌های هوش مصنوعی اسرائیل در خدمت جنگ
از پهپاد تا الگوریتم:

زیرساخت‌های هوش مصنوعی اسرائیل در خدمت جنگ

اعظم ملایی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در این جنگ همچنین، هوش مصنوعی در شناسایی آسیب‌پذیری‌های زیرساختی و نفوذ به سامانه‌های دیجیتال ایران مورد استفاده قرار گرفته است. گزارش‌ها حاکی از آن است که اسرائیل با بهره‌گیری از الگوریتم‌های پیشرفته، عملیات سایبری پیشرفته ای را نیز قبل از حمله نظامی به کشورمان اجرا کرده است.

ادامه مطلب
دانشگاه نسل پنجم و توسعه آینده کشور
رسالتی برای تحول اساسی در سازوکارها

دانشگاه نسل پنجم و توسعه آینده کشور

پیروز غفرانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: این مقاله با اشاره به عرصه های جدید فعالیت ها و وظایف سنگین دانشگاه ها در قبال جامعه آنها و توصیف نقش های مورد انتظار از دانشگاه های نسل پنجم، به نقشه راه فعالیت ها برای دستیابی آینده مطلوب دانشگاه های کشورمان و رسالت آنها در ایجاد تحولی اساسی در سازوکارها و مسئولیت های مدیران نسبت به دانشجویان، اساتید و نهایتا جامعه مخاطبشان پرداخته است. 

ادامه مطلب
نگاه به شرق ایران
سیاستی برای کاهش فشارهای غرب

نگاه به شرق ایران

تحلیلگران غربی هشدار می‌دهند که با پیشرفت سیاست نگاه به شرق، ایران در مسیر تقویت جایگاه در نظم جهانی چندقطبی قرار می‌گیرد و فشار دیپلماتیک و اقتصادی غرب را کاهش می‌دهد. نتیجه این استراتژی، می تواند بازشدن دست ایران در حوزه سیاست داخلی یا منطقه‌ای باشد، به‌خصوص اگر هم‌پیمانی با چین و روسیه تثبیت شود.

ادامه مطلب
تحمیل اقتصادی هزینه‌های جنگ بر تلاویو
حداقل ۳ میلیارد دلار خسارت اسرائیل از حملات موشکی ایران تایید شد

تحمیل اقتصادی هزینه‌های جنگ بر تلاویو

رستم ضیائی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: بر اساس گزارش بلومبرگ و برآوردهای رسمی رژیم صهیونیستی، خسارات ناشی از حملات موشکی ایران در طول این ۱۲ روز به بیش از ۳ میلیارد دلار رسیده است. این رقم تنها هزینه‌های مستقیم، مانند تخریب زیرساخت‌ها، ساختمان‌ها و خسارات وارده به کسب‌وکارهای محلی را شامل می‌شود و هزینه‌های جایگزینی تسلیحات و سامانه‌های پدافندی را در برنمی‌گیرد. با توجه به این موضوع، انتظار می‌رود که مجموع هزینه‌های اقتصادی جنگ در نهایت بسیار فراتر از رقم اولیه اعلام شده باشد.

ادامه مطلب