اقتصاد و انرژی - آرشیو

پایان نظم جهانی پایدار
آینده چگونه خواهد بود؟

پایان نظم جهانی پایدار

نارضایتی از نظام جهانی موجود این بی‌نظمی را بدتر کرده است. در نتیجه، نظم نسبتاً پایدار گذشته که به مدت یک‌چهارم قرن پس از پایان جنگ سرد حاکم بود – نظامی که با همکاری غریزی در بحران‌های امنیتی، اقتصادی و زیست‌محیطی همراه شد – به پایان رسیده است.

ادامه مطلب
ارتش، ضامن قدرت ملی یک کشور
دلایل شکست ها چیستند؟

ارتش، ضامن قدرت ملی یک کشور

هیمن سعید مصطفی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: کشورهایی که دارای ارتش قوی هستند نباید شکوه و اقتدار خود را از دست بدهند. آنها بیش از آن دسته از کشورها و ملت هایی که در این زمینه ضعیف هستند، امنیت ملی بیشتری احساس می کنند، از هویت و مرزهای جغرافیایی خود محافظت می کنند، به ویژه در دنیای امروز که اشغال و تهاجم به کشورها و گسترش مرزهای جغرافیایی برای کشورهایی که ارتش قدرتمندی دارند جذاب است.

ادامه مطلب
تاثیرات عمیق آتش‌سوزی‌گسترده هالیوود
از میراث دیپلماسی فرهنگی تا تاثیرگذاری بازوی قدرت نرم امریکا

تاثیرات عمیق آتش‌سوزی‌گسترده هالیوود

مریم خالقی‌نژاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: پیامدهای موقت یا دائمی ناشی از سوختن هالیوود به عنوان ابزاری برای قدرت نرم و دیپلماسی فرهنگی آمریکا شوک عظیمی را به دولت امریکا و افراد این دو ایالت وارد کرده است. این موضوع باعث تشویش موقت در صنعت سینما و بروز بحران‌های مالی در هالیوود شده است.

ادامه مطلب
امریکایی‌ها و حقایق موجود درباره تیک تاک
نظرسنجی‌ها چه می گویند

امریکایی‌ها و حقایق موجود درباره تیک تاک

مصرف‌کنندگان اخبار در تیک‌تاک نسبت به مصرف‌کنندگان در فیس‌بوک و اینستاگرام کمتر احتمال دارد بگویند که اخبار را از دوستان، خانواده و آشنایان دریافت می‌کنند - و احتمال بیشتری دارد که آن را از افرادی که شخصاً نمی‌شناسند دریافت کنند.

ادامه مطلب
کم‌آبی و تغییرات اقلیمی
دو چالش مهمی که کشورهای منطقه با آن دست به گریبانند

کم‌آبی و تغییرات اقلیمی

کشورهای عضو شورای همکاری و شمال آفریقا با چالش‌های فزاینده‌ای در تامین آب به دلیل تغییرات اقلیمی مواجه‌اند که ضروری است تدابیر فوری برای تضمین پایداری آب اتخاذ کنند.

ادامه مطلب
نگاهی به فردا
چرا باید به حقوق کودکان نسل اینده اهمیت دهیم؟

نگاهی به فردا

محمدمهدی سیدناصری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: نباید از یاد برد که حقوق همیشه نظامی هنجاری است که تضمین کننده اعتقادات موجود در جامعه است بنابراین در حقوق بین‌الملل نیز تا زمانی که اندیشه‌ای وارد مجموعه «جامعه‌ی بین‌المللی» نشده باشد نمی‌تواند در نظام حقوق بین‌الملل برای خود جایی باز کند. 

ادامه مطلب
اتاق پایاپای تهاتر D-۸ وضعیت بازار را تغییر می‌دهد
گامی مهم برای تقویت همکاری های اقتصادی

اتاق پایاپای تهاتر D-۸ وضعیت بازار را تغییر می‌دهد

بهرام امیراحمدیان در یادداشتی می نویسد: انتظار می رود سیستم تجارت تهاتری از طریق یک چارچوب تجارت مبادله ای ساختاریافته تجارت بین کشورهایD-۸ را متحول کند. این چارچوب شامل ایجاد یک اتاق پایاپای تهاترD-۸ برای مدیریت حساب های تهاتر کشورها خواهد بود.

ادامه مطلب
سونامی افزایش قیمت‌ها در اسرائیل
هشدار کارشناسان اقتصادی دولت به نتانیاهو

سونامی افزایش قیمت‌ها در اسرائیل

پروفسور سیمخون اظهار می دارد که «شاخص‌های‌ ما نشان می‌دهد که سطحِ قیمت ها در اسرائیل ۳۸ درصد بالاتر از میانگین جهانی است، در برخی موارد این شکاف تا ۵۲ درصد هم وجود دارد. این واقعیت اصلاً خوب نیست. هزینه‌های زندگی در اسرائیل بسیار گران است و بخشی از این مشکلات به خاطر سیاست‌های دولت است.» 

ادامه مطلب
جنگ کریدورها
چرایی عدم موفقیت ‌در ایجاد کریدور «ایران-عراق-سوریه» و ‌ تعلل در دستیابی به توافق راهبردی با روسیه

جنگ کریدورها

‌حامد نقی‌لو در یادداشتی می نویسد: ایجاد کریدور ایران - عراق - سوریه یکی از اهداف استراتژیک ایران برای تقویت نفوذ خود در منطقه خاورمیانه است که می‌تواند پل ارتباطی ایران به مدیترانه و دروازه ورود به اروپا باشد. اما این پروژه با چالش‌ها و اشتباهاتی همراه شد که موفقیت آن را تاکنون به محاق برده است. در‌حالی‌که ایران در یک فرایند فرسایشی به دنبال راه‌اندازی این کریدور مهم برای رسیدن به اروپا بود، هم‌زمان کریدورهای جدید مانند امارات - ترکیه و راه‌آهن فاو - ترکیه از طریق خاک عراق کلید خورد و به این ترتیب محور غربی-عربی با هدف تحریک عراق برای دورزدن کریدورهای ایران شکل گرفت و از طرفی بازیگران منطقه برای حفظ و البته افزایش قدرت و نفوذ خود نیاز داشتند مانع موفقیت ایران در این مسیر استراتژیک شوند.

ادامه مطلب
سفر به ایران زیر فشار سنگین دولت جدید ترامپ
سه موضوع اقتصادی مهمی که السودانی در تهران دنبال کرد

سفر به ایران زیر فشار سنگین دولت جدید ترامپ

علی موسوی خلخالی می‌نویسد: در آستانه ورود ترامپ به کاخ سفید عراقی ها نیز مثل کشورهای دیگر در حال بازبینی سیاست‌های خود هستند. آنها هم نمی‌خواهند از سیاست‌های گزنده دولت ترامپ آسیب ببینند و برای همین حاضرند همه تلاش خود را به کار بگیرند تا خشم او را سبب نشوند و در سیبل حملات او قرار نگیرند.

ادامه مطلب