جنگ و ثروت‌اندوزی پس ذهن جنگ‌طلبان

آمریکا و متحدانش به دنبال صلح نیستند

۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۰:۰۰ کد : ۲۰۳۲۴۶۳ اخبار اصلی پرونده هسته ای خاورمیانه
اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: واقعیت این است که نیروی هسته ای صلح آمیز امکان پیشرفت در حوزه های گوناگون را فراهم می کند و نظام سلطه پیشرفت و استقلال ایران و سایر ملت های منطقه را نمی تواند تحمل کند.
آمریکا و متحدانش به دنبال صلح نیستند

نویسنده: اکبر فیجانی، مدرس دانشگاه

دیپلماسی ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا از طرف غرب به گونه ای تنظیم شده است که با شکست مواجه شود. رفتار تهاجمی و تهدیدهای توهین آمیز دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اتهامات واهی علیه ایران، خواسته های غیر منطقی او و سایر مقامات ارشد غرب (مثل اتهام اخلال در نظم و امنیت بین المللی، اتهامات حقوق بشری و انتظار از ایران مبنی بر کاهش توان نظامی از جمله سیستم موشکی خود) همه نشان می دهد آنها می خواهند مذاکرات به شکست ختم شود تا بهانه ای موجه برای افزایش تحریم های اقتصادی و در صورت امکان تشکیل ائتلاف و حمله به ایران بدست آورند؛ البته به زعم خودشان تنها حمله هوایی برق آسای موقت و تخریب زیرساخت های ایران، به‌ویژه سایت های هسته‌ای، دفاعی و اطلاعاتی کشورمان. همان‌طور که مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده اند مسئله بمب هسته ای بهانه است. سیاستمداران غرب به خوبی می‌دانند که ایران دنبال بمب هسته ای نیست. 

واقعیت این است که نیروی هسته ای صلح آمیز امکان پیشرفت در حوزه های گوناگون را فراهم می کند و نظام سلطه پیشرفت و استقلال ایران و سایر ملت های منطقه را نمی تواند تحمل کند. با این وجود، با اینکه بعضی از مقامات رژیم صهیونیستی و تعدادی از جنگ طلبان آمریکایی و انگلیسی خواهان حمله نظامی به ایران هستند، به دلایل زیاد از جمله موارد زیر، حمله به ایران بعید به نظر می رسد. 

آمریکا و متحدانش می دانند که به گواه تاریخ ملت ایران سلطه پذیر نیست و علی‌رغم کاستی ها و نارضایتی ها، در مقابل هر مهاجم بیگانه ای متحد و بسیار مقاوم هستند. رویکرد مقامات ارشد کشورمان دوری از جنگ و تشدید تنش است. قدرت بازدارندگی ایران طولانی شدن جنگ و هزینه هنگفت برای آمریکا و متحدانش را باعث می شود. توان تهاجمی ایران بسیار بالاست و قابلیت تحمیل خسارت زیاد به هر مهاجمی را دارد. 

دولتمردان کشورهای قدرتمند غربی و کشورهای منطقه از این واقعیت آگاه هستند که کشور ایران از نظر ژئوپولیتیکی در حساس‌ترین نقطه جهان قرار دارد و جنگ تمام عیار با این کشور اقتصاد و امنیت کل دنیا را به‌شدت تحت الشعاع قرار می دهد. قدرتمندان و سرمایه داران بزرگی که تعیین کننده سیاست های کلان کشورهای استعمارگر هستند و در جنگ و بحران در غرب آسیا و سایر نقاط دنیا مسبب اصلی هستند و از آن سود می برند، جنگ تمام عیار با ایران را خواهان نیستند. 

قدرتمندان و سرمایه داران بزرگ تنها جنگ محدود و قابل کنترل را خواستار هستند تا زمینه ثروت اندوزی و تحقق اهدافشان را فراهم کند؛ آنها می‌دانند که زبانه های آتش جنگ گسترده با ایران سرتاسر منطقه و مناطق دوردست را در بر خواهد گرفت و به احتمال زیاد به جنگ جهانی سوم منجر می شود و منافع آنها را به خطر می اندازد. آنها و سایر سوداگران جنگ با تبلیغات و ایجاد ترس و وحشت مسابقه تسلیحاتی را تشدید کرده‌اند و از آن سود می برند. 

بسیاری از کشورهای اعضا ناتو به همراهی در جنگ علیه ایران تمایل نشان نداده اند. اکثر کشورهای منطقه با جنگ آمریکا و متحدانش علیه ایران مخالفند و صراحتا اعلام و تاکید کرده اند به هیچ کشوری استفاده از حریم هوایی یا خاکشان را برای حمله به ایران اجازه نخواهند داد. 

به طور خلاصه، با توجه به مولفه های گوناگون قدرت ایران و از آنجا که سیاست ایران پرهیز از جنگ و تنش است، همچون گذشته کشورمان از این مرحله حساس نیز با درایت عبور خواهد کرد. 

کلید واژه ها: ایران و امریکا مذاکرات ایران و امریکا ایران و اروپا ایران و غرب اکبر فیجانی ایران جنگ آمریکا منطقه حمله به ایران جنگ با ایران ایران و اسرائیل


( ۴ )

نظر شما :