توضیحات وزیر اقتصاد اسرائیل

آیا واقعا رابطه ترامپ با نتانیاهو تیره شده است؟

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۳۲۹۹۶ اخبار اصلی آمریکا
نیر برکات، وزیر اقتصاد اسرائیل و متحد نزدیک بنیامین نتانیاهو در مصاحبه‌ای با فارن پالیسی، به بررسی روابط میان نخست‌وزیر اسرائیل و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، پرداخته است. وی در این مصاحبه تأکید کرد که روابط شخصی میان نتانیاهو و ترامپ همچنان قوی است، اما اختلافاتی در سیاست‌های منطقه‌ای، به‌ویژه در قبال ایران و حوثی‌ها، به وجود آمده است.
آیا واقعا رابطه ترامپ با نتانیاهو تیره شده است؟

دیپلماسی ایرانی: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نخستین کسی بود که بعد از انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا به جای جو بایدن، رئیس جمهوری پیشین دموکرات امریکا و ورودش به کاخ سفید به واشینگتن سفر کرد و با او ملاقات‌های مفصلی انجام داد. هنوز از اذهان پاک نشده که او بعد از خروج از اتاق بیضی کاخ سفید به خبرنگاران گفت که مذاکراتش با دونالد ترامپ فراتر از انتظاراتش موفقیت‌آمیز بوده و میان آنها در تمامی زمینه‌ها تفاهمی عمیق برقرار است. اما چند وقت بعد که نتانیاهو برای بار دوم به امریکا سفر کرد به نظر رسید او از مواضع دولت امریکا چندان رضایت ندارد و اوضاع آن طوری پیش نمی‌رود که او تصور می‌کرد. ازجمله گفته شد که تصمیم ترامپ به انجام مذاکرات غیرمستقیم با ایران در راهروهای کاخ سفید و ساعاتی قبل از نشست مشترکشان با خبرنگاران به او اطلاع داده شد. همچنین گزارش شد که اختلافاتی میان نتانیاهو با ترامپ بر سر جنگ غزه روی داده و ترامپ بر توقف فوری جنگ اصرار دارد درحالی که او همچنان اشغال غزه و تداوم جنگ در دیگر جبهه‌های فلسطینی را خواهان است. اخیرا هم گفته شد که اسرائیل در جریان توافق آتش‌بس امریکا با حوثی‌ها در یمن نبوده است. این آتش‌بس دقیقا همان روزی اعلام شد که فرودگاه بین‌المللی بن گوریون هدف موشک یمنی‌ها قرار گرفته بود.

نیر برکات، وزیر اقتصاد اسرائیل و متحد نزدیک بنیامین نتانیاهو در مصاحبه‌ای با فارن پالیسی، به بررسی روابط میان نخست‌وزیر اسرائیل و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، پرداخته است. وی در این مصاحبه تأکید کرد که روابط شخصی میان نتانیاهو و ترامپ همچنان قوی است، اما اختلافاتی در سیاست‌های منطقه‌ای، به‌ویژه در قبال ایران و حوثی‌ها، به وجود آمده است.

وی به طور مشخص به تصمیم ترامپ برای اعلام آتش‌بس با حوثی‌ها اشاره کرد و آن را بدون هماهنگی با اسرائیل دانست که ضمن رنجش اسرائیلی‌ها نگرانی در میان مقامات اسرائیلی را موجب شده است. برای همین اسرائیل اعلام کرد که توافق میان امریکا و حوثی‌ها اسرائیل را شامل نمی‌شود و تا زمانی که حملات حوثی‌ها به اسرائیل ادامه دارد حملات تل آویو به یمنی‌ها نیز ادامه خواهد داشت.

برکات در این زمینه اظهار داشت که اسرائیل از تصمیمات یک‌جانبه آمریکا در منطقه نگران است و بر لزوم هماهنگی بیشتر میان دو طرف تأکید دارد. به نظر می‌رسد امریکا در برخی پرونده‌ها بدون توجه به اسرائیل تصمیم می‌گیرد در حالی که آن پرونده‌ها به نوعی به اسرائیل نیز مرتبط است.

وی همچنین به نگرانی‌های اسرائیل درباره مذاکرات آمریکا با ایران و تلاش‌های موجود میان دو کشور برای رسیدن به یک توافق اشاره کرد و شفافیت و همکاری نزدیک‌تر در این زمینه را خواستار شد. او گفت: «به نظر می‌رسد دولت امریکا تعمدا اسرائیل را در جریان روند مذاکرات قرار نمی‌دهد و تل آویو دقیقا نمی‌داند میان تیم مذاکره‌کننده امریکایی با طرف‌های ایرانی چه چیزی رد و بدل می‌شود.»

برکات تأکید کرد که امنیت اسرائیل نباید در مذاکرات با ایران نادیده گرفته شود و هرگونه توافق باید منافع اسرائیل را نیز در نظر بگیرد. اسرائیل همچنان از بابت تحرکات ایران إحساس ناامنی می‌کند و إصرار دارد در هر گونه توافقی با ایران چه از سوی امریکا چه از سوی کشورهای غربی دیگر، حتما نگرانی‌های اسرائیل نیز لحاظ شود.

وی همچنین به اهمیت حمایت مستمر آمریکا از اسرائیل در مواجهه با تهدیدات منطقه‌ای، به‌ویژه از سوی ایران و گروه‌های نیابتی آن، اشاره کرد و گفت: «اسرائیل نه تنها به این حمایت‌ها نیاز دارد بلکه به نوعی به آن وابسته است.»

برکات در پایان اظهار امیدواری کرد که روابط استراتژیک میان آمریکا و اسرائیل تقویت شود و دو طرف با هماهنگی بیشتری به چالش‌های منطقه‌ای پاسخ دهند. وی گفت: «اختلافات در روابط هر دو کشوری وجود دارد، مهم این است که نقاط قوت برجسته و تقویت شوند تا در سایه آنها بتوان اختلافات را حل کرد. به‌ویژه ما معتقدیم که روابط امریکا و اسرائیل به قدری قوی و در هم تنیده است که هر گونه اختلافی را در خود حل کند.»

منبع: فارن پالسی / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱

کلید واژه ها: امریکا اسرائیل ایران و امریکا مذاکرات ایران و امریکا ایران و اسرائیل ایران و امریکا و اسرائیل مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا حوثیها آتش‌بس حوثی‌ها و امریکا امریکا و یمن امریکا و یمن و اسرائیل دونالد ترامپ بنیامین نتانیاهو نیر برکات


( ۱ )

نظر شما :