هنری لوی، فیلم ساز یا دلال اسلحه؟

ردپای همیشگی یک فرانسوی در تجزیه طلبی‌ها

۱۳ آبان ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۲۹۱۴۹ اخبار اصلی خاورمیانه
علی فرهمند در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: به تازگی تصویری از هنری لوی فرانسوی در کنار یک افسر ارشد اسرائیلی هک و منتشر شد که می تواند پرده از ابعاد پنهان بسیاری از تحولات سال‌های اخیر در منطقه و در ایران دارد و نشان دهد که صاحب آن عزم و اراده که پیمانکارانی چون هنری لوی را به استخدام خود در آورده اند چه کسانی هستند.
ردپای همیشگی یک فرانسوی در تجزیه طلبی‌ها

نویسنده: علی فرهمند، مدیر اجرایی دیدبان حقوق بشر کردستان ایران

دیپلماسی ایرانی: ایجاد شکاف میان اقوام مختلف ایرانی از جمله کُردها، بلوچ‌ها و عرب زبانان همواره یکی از رویکردهایی بوده که نسبت به این سرزمین وجود داشته و تلاش‌های گسترده‌ای که طی سال‌های متمادی در راستای ایجاد اختلاف میان آنها به بهانه‌های مختلف صورت گرفته موید این مطلب است. 

با توجه به پهناوری جغرافیایی، اقوام و مذاهب مختلفی در شهرهای ایران درکنار یکدیگر با صلح، آرامش و دوستی در حال زندگی هستند،‌ اما گویی برخی این همزیستی مسالمت آمیز را برنمی‌تابند و از هر آنچه در توان دارند برای تشت آرا و دمیدن بر آتش اختلافات میان آنها دریغ نمی‌کنند.

با نگاهی به تحولات دهه‌های اخیر در کشورهای منطقه متوجه خواهیم شد که این مساله محدود به ایران هم نیست، افغانستان، لیبی، مصر، بوسنی، عراق، سوریه، یمن و برخی دیگر نیز تجارب مشابهی داشتند و گویی دشمنی مشترک که منفعتش در تضعیف و چندتکه شدن کشورهای منطقه است در این میان وجود دارد که تلاش می کند با ناامن کردن و ایجاد تنش در منطقه، منافع و امنیت خود را تضمین کند.

به گفته برخی تحلیلگران و ناظران تحولات منطقه غرب آسیا، اقدامات انجام شده در راستای ایجاد شکاف میان اقوام و شکاف میان گروه‌های مختلف مذهبی و تفکری در کشورهای مختلف منطقه از عزم و اراده یک بازیگر خاص در این منطقه نشان دارد که می خواهد شرایط را به سمت سوی دلخواه خود سوق دهد.

با در نظر گرفتن جزئیات بیشتری از این موضوع متوجه خواهیم شد که چه در ایران و چه در کشورهای اشاره شده، همواره ردپایی از یک فرد فرانسوی که رسانه‌های غربی و منطقه او را متفکر،‌ نویسنده و فیلسوف می‌خوانند وجود دارد،‌ یعنی «برنارد هنری لوی» که روابط بسیار ممتاز و خاصی هم با مقامات کاخ الیزه دارد به نحوی که می تواند زمینه ساز دیدار برخی چهره‌های ضدایرانی با رئیس جمهور وقت فرانسه هم باشد!

برخی او را خالق جنگ‌های داخلی، سفیر نابودی چندین کشور از آفریقا، آسیا و خاورمیانه می‌دانند و معتقدند هر جا درگیری قومی و نسل‌کشی اتفاق افتاده، هنری لوی نیز آنجا حضور داشته یا حداقل ردی از او یافت می‌شود. همچینن، برخی این فرانسوی کهنه کار در امر تجزیه طلبی را یک دلال اسلحه می‌دانند که با دامن زدن به تنش‌ها و جنگ‌ در کشورهای مختلف تا کنون میلیون‌ها دلار منفعت برده است.

این فیلم ساز و متفکر فرانسوی در سال 2017 به حمایت از رفراندوم استقلال طلبانه اقلیم کردستان عراق هم در اربیل حضور پیدا کرد و هرچند که نتیجه آن رفراندوم باتوجه به مخالفت دولت های ایران و ترکیه آن گونه مورد خواست هنری لوی بود پیش نرفت،‌ اما برگ دیگری در کارنامه وی برای اقدامات تجزیه طلبانه در منطقه محسوب می شود.

این فرد با کوله باری از تجارب اقدامات خود در راستای تامین منفعت یک بازیگر خاص منطقه، در ارتباط با برخی مسائل ایران در سال‌های ۸۸ و ۱۴۰۱ که ناآرامی هایی اجتماعی را شاهد بودیم هم نقش آفرینی داشته است. برگزاری نشست پاریس متعاقب شکل گیری جنبش سبز در ایران و گردآوری برخی چهره‌های شاخص اپوزیسیون خارج نشین از جمله عبدالله مهتدی (از کومله)، محسن مخملباف،‌ علیرضا نوری‌زاده و برخی دیگر، از سوی هنری لوی تنها یکی از وجوه اقدامات مداخله جویانه وی در امور داخلی ایران به حساب می‌آید. 

همچنین اینکه، این فرد در حوادث و ناآرامی‌های ۱۴۰۱ هم بار دیگر تلاش کرد از توان و تجربه خودش در راستای تحریک و فعال کردن قومیت‌ها و ایجاد گسل و شکاف میان آنها با مردم و حاکمیت استفاده کند و به این منظور شرایطی را برای دیدار برخی چهره‌های ضدایرانی فعال در آن ایام با رئیس جمهوری وقت فرانسه فراهم کرد تا با دمیدن بر آتش جنبش ایجاد شده زن،‌ زندگی آزادی گام دیگری را در مسیر تأمین منافع آن بازیگر خاص منطقه برداشته باشد.

اما به تازگی تصویری از هنری لوی فرانسوی در کنار یک افسر ارشد اسرائیلی هک و منتشر شد که می تواند پرده از ابعاد پنهان بسیاری از تحولات سال‌های اخیر در منطقه و در ایران دارد و نشان دهد که صاحب آن عزم و اراده که پیمانکارانی چون هنری لوی را به استخدام خود در آورده اند چه کسانی هستند.

کلید واژه ها: برنارد لوی اقلیم کردستان لیبی فرانسه تجزیه طلبی عراق سوریه ایران علی فرهمند منطقه کشورهای منطقه هنری لوی


( ۶ )

نظر شما :

ایرانی ۱۳ آبان ۱۴۰۳ | ۲۰:۳۰
یعنی در تجزیه طلبی پانترکها علیه ایران که توسط ترکیه و باکو تامین مالی می‌شود هم این فرد حضور دارد؟
خسرو ۱۳ آبان ۱۴۰۳ | ۲۰:۴۵
غربی‌ها و بخصوص فرانسه ، مخالف قدرتمند بودن شرقی ها و بخصوص کشورهای مسلمان و بطور ویژه ایران هستند بدان جهت سیاست تجزیه و تقسیم و ضعیف کردن و کنترل کردن را انتخاب کرده اند اگر لبنان و سوریه و اردن و فلسطین یک کشور بودند امروز اسرائیل وجود داشت ؟ من مطمئن هستم اگر نصفه غربی افغانستان مثل صدها سال گذشته جز ایران بود حالا هرات و مزارشریف و قندهار مثل مشهد و برجند و زابل بودند فرانسه خیلی افسرده هست که نتوانسته کشورهای اسلامی را بیش از این تجزیه کند که حالا کشورهای قدرتمندی مثل ایران و مصر و ترکیه و پاکستان و اندونزی وجود دارند
م ۱۳ آبان ۱۴۰۳ | ۲۲:۱۵
اگر حقوق اولیه زبانی و فرهنگی و عدالت و مشارکت سیاسی و اقتصادی آنها به نسبت جمعیت هر قومیت در کشور لحاظ شود، تجزیه‌ای هم اتفاق نمی‌افتد. مانند بعضی از کشورهای دمکراتیک مانند کانادا، سویس، بلژیک یا انگلیس که جدایی‌طلبی رای نمی‌آورد.
ناشناس ۱۴ آبان ۱۴۰۳ | ۰۸:۲۴
متاسفانه همیشه در طول تاریخ کردها بازیچه استعمار بوده اند و برای ملل مسلمان منطقه مایه زحمت وایجاد نفاق هستند کشورهای منطقه باید برای حل این مشکل با هم متحد شده و اقلیمک کردستان را حذف کنند
عبدالرضا ۱۴ آبان ۱۴۰۳ | ۰۹:۵۵
نویسنده این مقاله در توضیح اقوام ایرانی وقتی به عرب ها می رسد از کلمه عرب زبان استفاده می کند و از یک سوم جمعیت ایران حرفی نمی زندکه مشخصه ادبیات حاکم بر ایران بوده و با این افکار کار امثال هنری راحت می شود
کوروش ۱۴ آبان ۱۴۰۳ | ۱۳:۱۱
واقعیت این است که بسیاری از مرزهای خاورمیانه مرزهای تاریخی و فرهنگی نیستند و اتفاقا توسط همین انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها نقاشی شده اند. چیزی که خودشان هم به آن اعتراف میکنند. مهمتر اینکه کشورها حاضر به پذیرش حقوق اقوام نیستند. اگر این مشکلات نباشد نه این فرانسوی و نه هیچکس دیگر نمی‌توانند سو استفاده کنند.