عربستان کمک اسرائیل در جنگ با حوثی‌ها را رد کرد

دست رد بن سلمان بر سینه نتانیاهو

۲۱ مهر ۱۴۰۵ | ۱۲:۰۰ کد : ۲۰۴۰۸۵۱ اخبار اصلی خاورمیانه
موضع نتانیاهو توسط پادشاهی عربستان سعودی به عنوان تلاش اسرائیل برای کسب امتیاز با سوءاستفاده از حملات حوثی‌ها برای تحمیل عادی‌سازی روابط تعبیر و گفته شده است که رهبری عربستان سعودی این واقعیت را به خوبی درک می‌کند.
دست رد بن سلمان بر سینه نتانیاهو

دیپلماسی ایرانی: بر اساس گزارشی که عصر دوشنبه توسط روزنامه اسرائیلی هاآرتص منتشر شد، عربستان سعودی درخواست اسرائیل را که از طریق واشینگتن برای مشارکت در درگیری با گروه حوثی یمن به این کشور ابلاغ شده بود، رد کرده است. 

به گزارش میدل‌ایست‌آنلاین، ریاض هیچ رابطه‌ دیپلماتیکی با تل‌آویو ندارد و تأسیس یک کشور فلسطینی را به عنوان پیش‌شرط عادی‌سازی روابط تعیین کرده است.

با این حال حوثی‌ها می‌گویند میان عربستان و اسرائیل همکاری غیرعلنی و مخفی به‌ویژه در زمینه مسائل امنیتی وجود دارد و این همکاری‌ها را خیانت به آرمان فلسطین می‌دانند.

روزنامه هاآرتص به نقل از یک منبع دیپلماتیک ناشناس نوشت که اسرائیل «از طریق میانجیگری آمریکا به دنبال متقاعد کردن عربستان سعودی برای اجازه دادن به اسرائیل برای مداخله در درگیری با حوثی‌هاست.» منبع آگاه دیگری به این روزنامه گفت که «هدف، متحد کردن تلاش‌ها با سعودی‌ها، توسعه روابط با آنها و هموار کردن راه برای توافق عادی‌سازی روابط در آینده است.» به گفته این منبع دیپلماتیک، «محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، علاقه‌ای به دریافت کمک اسرائیل در مبارزه علیه حوثی‌ها ندارد» و این نشان می‌دهد که گزینه مداخله نظامی اسرائیل در یمن به دلیل رد قطعی این موضوع توسط ولیعهد، «کاملاً منتفی» است.

از سوی دیگر، منابع از مذاکرات بین مقامات آمریکایی و حوثی‌ها در مسقط در زمان کنترل این گروه بر باب المندب قبل از ازدست دادن این مواضع خبر دادند. در طول این مذاکرات، هیئت حوثی توافق کرد که به کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی در تنگه حمله نکند و صرفاً بر هدف قرار دادن تانکرهای سعودی تمرکز کند. به اعتقاد برخی کارشناسان این مساله سبب شده است تا دولت امریکا به ریاست دونالد ترامپ تمایلی برای ورود به جنگ علیه حوثی‌ها و دفاع از عربستان سعودی نداشته باشد.

با این حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، حمله حوثی‌ها به فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض، پایتخت عربستان سعودی را محکوم کرد که به اعتقاد ناظران تلاشی توسط او برای بهبود روابط با ریاض تلقی می‌شود. نتانیاهو مدعی شد: «تروریسم افراد بی‌گناه را هدف قرار می‌دهد و به دنبال گسترش ترس و بی‌ثباتی است». او همچنین «مقابله قاطع با آن» را خواستار شد. نتانیاهو افزود که «اسرائیل مشتاق خاورمیانه‌ای قوی است که در برابر تهدیدها متحد باشد، از مردم خود محافظت کند و برای ساختن آینده‌ای مبتنی بر امنیت، همکاری و رفاه برای همه کشورهای منطقه تلاش کند.» اما موضع نتانیاهو توسط پادشاهی عربستان سعودی به عنوان تلاش اسرائیل برای کسب امتیاز با سوءاستفاده از حملات حوثی‌ها برای تحمیل عادی‌سازی روابط تعبیر و گفته شده است که رهبری عربستان سعودی این واقعیت را به خوبی درک می‌کند.

روز شنبه، فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض توسط حوثی‌ها مورد حمله قرار گرفت که به کشته شدن ۱۳ نفر از ملیت‌های مختلف و زخمی شدن بیش از ۳۰۰ نفر دیگر منجر شد. همچنین دولت عربستان تایید کرد که یک هواپیمای مسافربری آن که از مسافر خالی بوده طی این حمله از بین رفته است.

از ۵ اکتبر، پنج فرودگاه سعودی در ۱۰ حمله هدف قرار گرفته‌اند که به ۱۹ کشته و صدها زخمی، علاوه بر خسارات مادی و اختلال در ترافیک هوایی منجر شده است.

این حملات در بحبوحه تشدید نظامی مداوم بین عربستان سعودی و گروه حوثی از ژوئیه گذشته رخ می‌دهد که هدف قرار دادن تأسیسات هواپیمایی غیرنظامی و تأسیسات انرژی در پادشاهی سعودی را شامل شده است.

عربستان سعودی بیش از ۱۰ سال است در جنگی نابرابر علیه حوثی‌ها در یمن و تشکیل ارتشی وابسته به خود از یمنی‌های مخالف حوثی‌ها، با این گروه در خاک یمن وارد جنگ مستقیم شده و تا کنون حملات کورکورانه‌ای را علیه صنعا و دیگر شهرهای یمن انجام داده است. همچنین طی این مدت ریاض محاصره سنگینی را علیه یمنی‌ها اعمال کرده که ضمن وارد آوردن خسارات شدید اقتصادی آنها را از دادوستد آزادانه با جهان خارج محروم کرده است. طی این اقدام بنادر و فرودگاه‌های یمن از جمله فرودگاه بین‌الملل صنعا تحت محاصره عربستان سعودی است و رفت‌وآمد به آنها انجام نمی‌شود. آغاز دور جدیدی از جنگ اخیر یمنی‌ها با عربستان در حقیقت تلاشی برای پایان دادن به این محاصره محسوب می‌شود و یمنی‌ها اعلام کرده‌اند تا زمانی که به اهدافشان ازجمله رفع کامل محاصره نرسند هیچ گونه آتش‌بسی را نمی‌پذیرند.

کلید واژه ها: الحوثی ها حوثی ها یمن جنگ یمن عربستان سعودی ایران و عربستان و یمن عربستان و یمن اسرائیل و عربستان اسرائیل و یمن بنیامین نتانیاهو محمد بن سلمان


نظر شما :