نقدی بر سیاست داخلی ترامپ

از جدال با رسانه ها تا انحلال وزارت آموزش و پرورش

۱۵ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۶:۰۰ کد : ۲۰۳۲۰۴۱ اخبار اصلی آمریکا
محمد حسین واحدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترامپ رابطه‌ی خوبی با رسانه‌ها ندارد. او پس از روی کار آمدن، بودجه‌ی بسیاری از رسانه‌ها را قطع کرد، زیرا معتقد است آن‌ها فاندگیر هستند و در راستای منافع ملی آمریکا عمل نمی‌کنند.
از جدال با رسانه ها تا انحلال وزارت آموزش و پرورش

نویسنده: محمدحسین واحدی، کارشناسی ارشد اندیشه سیاسی 

دیپلماسی ایرانی: ترامپ سیاست خارجی و داخلی عجیبی دارد. وی سیاست داخلی خود را برای رشد اقتصادی و سیاسی آمریکا تنظیم کرده است. او مخالف سرسخت مهاجران مکزیکی و کشورهای امریکای جنوبی است، به‌طوری‌که دیوارها و حصارهای سیمی بزرگی برای جلوگیری از ورود آن‌ها ایجاد کرده است. ترامپ معتقد است مهاجران، فرصت‌های شغلی آمریکایی‌ها را از آن‌ها خواهند گرفت و از این طریق تلاش می‌کند مشکل بیکاری در ایالات متحده را حل کند. مهاجرانی که کشورشان همواره جولانگاه گروه‌های مافیایی و کارتل‌های مواد مخدر است. البته ممکن است سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا از این گروه‌های مافیایی در کشورهای جنوبی آمریکا حمایت کند تا آمریکا از جانب جنوب و «حیات‌خلوت» خود (مانند دوران جنگ سرد) احساس خطر نکند.

جدال با رسانه‌ها

ترامپ رابطه‌ی خوبی با رسانه‌ها ندارد. او پس از روی کار آمدن، بودجه‌ی بسیاری از رسانه‌ها را قطع کرد، زیرا معتقد است آن‌ها فاندگیر هستند و در راستای منافع ملی آمریکا عمل نمی‌کنند. از سوی دیگر، ایلان ماسک، وزیر نزدیک به ترامپ و دست راست او، سعی دارد امپراتوری رسانه‌ای خود را تقویت کند. پروژه‌ی «استارلینک» به گفته‌ی او، جنگ اوکراین را هدایت می‌کند. علاوه بر این، ماسک توئیتر (اکنون ایکس) را خریداری کرد و با این کار، توانست نامزد محبوب خود، ترامپ، را به ریاست جمهوری برساند. برای مثال، «صدای آمریکا» که یکی از شبکه‌های مخالف جمهوری اسلامی است بودجه‌اش قطع شد. این شبکه در تلویزیون خود اعلام کرد از این پس فقط در راستای منافع ملی آمریکا فعالیت خواهد کرد.

انحلال وزارت آموزش و پرورش

دونالد ترامپ در سخنرانی خود گفت: «ما بیشتر از هر کشوری برای آموزش هزینه می‌کنیم، اما دانش‌آموزان ما در دروسی مانند ریاضی بسیار ضعیف هستند. چرا باید این‌گونه باشد؟» سپس، او طی فرمانی، وزارت آموزش و پرورش را منحل کرد، بدون آن‌که کنگره بتواند جلوی او را بگیرد. اکنون دیگر این وزارت‌خانه وجود ندارد و اداره‌ی مدارس بر عهده‌ی ایالت‌هاست. همچنین، مالکان املاک، قیمت اجاره و خرید فضاهای آموزشی را افزایش خواهند داد.

لغو مالیات‌ها

ترامپ از طریق ایلان ماسک، با کارآفرینان و روسای شرکت‌های چندملیتی رابطه‌ی خوبی برقرار کرده است. به‌طوری‌که در مراسم تحلیف او، افرادی مانند جف بزوس و مارک زاکربرگ حضور داشتند. ارتباط عمیق این افراد با ترامپ و ضعف اقتصادی آمریکا ناشی از تورم، باعث شد تا او با کاهش مالیات شرکت‌ها، در تقویت اقتصاد و رقابت تجاری سعی داشته باشد. این سیاست اگرچه رونق اقتصادی کوتاه‌مدتی ایجاد می‌کند، اما در بلندمدت مشکلاتی به وجود خواهد آورد؛ زیرا کاهش مالیات، دولت آمریکا – که پرخرج‌ترین دولت جهان است – را با کمبود بودجه مواجه می‌کند. ترامپ تلاش دارد این کمبود را از طریق تعرفه‌های سنگین بر کالاهای وارداتی جبران کند، اما این اقدام مخالف اصول اقتصاد بازار آزاد و سیاست‌های لیبرالی آمریکاست.

کلید واژه ها: آمریکا امریکا ایالات متحده امریکا دونالد ترامپ محمد حسین واحدی ترامپ رسانه ایلان ماسک


( ۲ )

نظر شما :