از توازن تهدید تا توازن وحشت

رزمایش حزب الله و معادلات منطقه

۱۰ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۰ کد : ۲۰۱۹۷۵۳ اخبار اصلی خاورمیانه
رزمایش ۳۱ اردیبهشت/ ۲۱ مه حزب الله لبنان (همزمان با بیست و سومین سالگرد آزادی جنوب لبنان از دست صیهونیست‌ها)، عملا به نقطه عطفی در موازنه وحشت و موازنه تهدید در برابر رژیم صهیونیستی بدل شده است. نوع رزمایشی که حزب الله برگزار کرد تاکنون در هیچ یک از جریان‌های مقاومت دیده نشد. چرا که رزمایش حزب الله در مقابل دوربین‌های متعدد و خطوط دفاعی و دیوار حائل میان رژیم صهیونیستی و جنوب لبنان برگزار شد. نکته حائز اهمیت دیگر آنجاست که به عقیده ناظران در حقیقت، حزب الله توانست یک رزمایش در شرایط واقعی جنگ با رژیم صهیونیستی را به نمایش بگذارد و در کوتاه ترین زمان ممکن به اهداف رزمایش خودش دست یابد.
رزمایش حزب الله و معادلات منطقه

حسین فاطمی، روزنامه نگار

دیپلماسی ایرانی: رزمایش 31 اردیبهشت/ 21 مه حزب الله لبنان (همزمان با بیست و سومین سالگرد آزادی جنوب لبنان از دست صیهونیست‌ها)، عملا به نقطه عطفی در موازنه وحشت و موازنه تهدید در برابر رژیم صهیونیستی بدل شده است. نوع رزمایشی که حزب الله برگزار کرد تاکنون در هیچ یک از جریان‌های مقاومت دیده نشد. چرا که رزمایش حزب الله در مقابل دوربین‌های متعدد و خطوط دفاعی و دیوار حائل میان رژیم صهیونیستی و جنوب لبنان برگزار شد. نکته حائز اهمیت دیگر آنجاست که به عقیده ناظران در حقیقت، حزب الله توانست یک رزمایش در شرایط واقعی جنگ با رژیم صهیونیستی را به نمایش بگذارد و در کوتاه ترین زمان ممکن به اهداف رزمایش خودش دست یابد.

 این رزمایش را می توان نمایش قدرت نظامی و نشانه آمادگی حزب الله برای ورود به هرگونه رویارویی دانست که ممکن است دولت افراطی بنیامین نتانیاهو در صدد آغاز آن برآید. به خصوص که این رزمایش ماهیتی صرفا دفاعی نداشت، بلکه بخش مهمی از آن تهاجمی بود و این مسئله را می توان از نوع سلاح هایی که به نمایش گذاشته شد و عملیات شبیه سازی شده که نیروهای حزب الله اجرا کردند، متوجه شد. مضافا نام این رزمایش نیز «عبور» بود که به معنای یورش به شهرک های شمال اراضی اشغالی است. 

پیرو این نکته ژنرال اهارون حلیفا، فرمانده سازمان جاسوسی نظامی رژیم صهیونیستی طی سخنرانی در کنفرانس امنیتی سالانه هرتزیلیا گفته بود که «حزب الله، آن طور که از نام این رزمایش پیداست، برای اعزام نیروهای ویژه خود به شهرک های الجلیل و اسیر کردن نظامیان اسرائیلی برنامه ریزی می کند. آنها در رزمایش اخیر خود از پهپاد و سلاح موتور سواران استفاده کرده اند و این نشان می دهد که آنها در حال تبدیل شدن از مدافع لبنان به فاتحان الجلیل هستند.»

نکته قابل توجه دیگر در مورد این رزمایش، عدم استفاده از موشک نقطه زن و تمرکز بر جنگ زمینی و به عبارت دیگر حمله به نقطه ضعف و ضعیف ترین بخش ارتش این رژیم یعنی نیروی زمینی آن است. این امر نشان از پوست ادنازی نظامی و استراتژیک در اتاق عملیات حزب الله دارد که شناخت بسیار دقیقی از نقاط ضعف ارتش رژیم صهیونیستی دارند.

ازاین رو  شواهد نشان می دهد تل آویو می داند واکنش نظامی به حزب الله حتما موجب گشوده شدن جبهه هایی جنگ بی سابقه پیرامون رژیم صهیونیستی خواهد شد. در سوی دیگر زمان و مکان انتخاب شده برای رزمایش حزب الله نیز مهم است. این رزمایش بعد از اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب با حضور بشار اسد و پس از توافق عربستان سعودی با ایران انجام شد که نشان می دهد حزب الله در صدد نشان دادن برتری خود در لبنان است و تاکید دارد کشمکش اصلی و عقیدتی اش اصولا با رژیم صهیونیستی است و سلاح این جنبش در هیچ گونه بحث و مصالحه بر سر بحران لبنان، نباید مطرح شود.  

با اینحال برخی هم یکی دیگر ابعاد این رزمایش را داخلی می دانند. زیرا حزب الله تلاش دارد از تحولات منطقه ای و بین المللی و بهبود روابط عربستان و ایران بهره برداری کند .به همین علت بر نامزدی سلیمان فرنجیه برای ریاست جمهوری لبنان اصرار می ورزد و به تلاش برای متقاعد کردن جبران باسیل رئیس جریان ملی آزاد برای حمایت از این گزینه با دریافت تضمین های سیاسی ادامه می دهد.

کلید واژه ها: ایران اسرائیل عربستان حزب الله لبنان خاورمیانه رزمایش


( ۷ )

نظر شما :