تحریم خرید اسلحه به زودی پایان می یابد

خرید تسلیحاتی ایران، نگرانی تازه امریکا

۱۳ آذر ۱۳۹۸ | ۰۸:۰۰ کد : ۱۹۸۷۹۱۳ اخبار اصلی خاورمیانه
ایران با روسیه در خصوص خرید هواپیماهای جنگنده سوخو – ۳۰، هواپیماهای یاک – ۱۳۰، تانک های تی – ۹۰ و سیستم ضد موشکی اس – ۴۰۰ و سیستم های موشکی باستیون در حال مذاکره است. این احتمال نیز وجود دارد که ایران بازار تکنیک نظامی چین را نیز مورد توجه قرار دهد.
خرید تسلیحاتی ایران، نگرانی تازه امریکا

نویسنده: بلوف الکساندر

دیپلماسی ایرانی: دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا، در حال از دست دادن برگ های برنده خود در بازی پیرامون برنامه هسته ای ایران است و موضعش در حال تضعیف شدن است. در پنتاگون هشدار داده اند که حکومت جمهوری اسلامی ایران قصد دارد تا پایان سال 2020 میلادی، یعنی زمان پایان یافتن تحریم تسلیحاتی علیه ایران، به تسلیحات مدرن از جمله تانک ها و جنگنده های جدید دست یابد.

ایران با روسیه در خصوص خرید هواپیماهای جنگنده سوخو – 30، هواپیماهای یاک – 130، تانک های تی – 90 و سیستم ضد موشکی اس – 400 و سیستم های موشکی باستیون در حال مذاکره است. این احتمال نیز وجود دارد که ایران بازار تکنیک نظامی چین را نیز مورد توجه قرار دهد.

دولت دونالد ترامپ تمامی تلاش خود را می کند تا مدت زمان اجرای تحریم تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند. این ترس و واهمه های امریکا شاید به جا باشد. ایران از نیروهای نظامی و امکانات خود برای حمایت از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، و تجهیز حزب الله در لبنان و همچنین نیروهای وفادار به خود در عراق و یمن استفاده می کند. این احتمال نیز وجود دارد که ایران از تسلیحات جدید خود برای تحکیم گروه های حامی خود استفاده کند که به اعتقاد برخی کشورهای منطقه می تواند به تهدیدی برای آنها تبدیل شود.

در حال حاضر، تنها راه مقابله امریکا با ایران، اعمال تحریم ها است. امریکا ضمن تهدید دیگر کشورها به اعمال تحریم ها، آنها را از ارسال تسلیحات به ایران منصرف می کند. یک راه دیگر دولت ایالات متحده امریکا، قطع روابط مالی ایران با دیگر کشورها است تا از این طریق، مانع از تحقق قراردادهای تسلیحاتی با حکومت ایران شود.

 در این زمینه، اقدامات احتمالی روسیه و چین نیز بررسی می شود. این کشورها از دلایل قانع کننده ای برای مقابله با قدرت یافتن بیش از حد ایران در زمینه نظامی برخوردار هستند. روسیه با ایران بر سر نفوذ در سوریه رقابت دارد و احتمال دارد نگذارد حکومت بشار اسد به تانک ها و هواپیماهای ایرانی دسترسی پیدا کند. در عین حال این احتمال نیز وجود دارد که چین به این نتیجه برسد که ایران با دریافت امکانات تکمیلی می تواند راه دسترسی به خاورمیانه را قطع کند و این روند برای اقتصاد چین مضر باشد.

و اما، در بهترین شرایط، احتمال دارد که چین و روسیه مکانیسمی را برای دور زدن تحریم های امریکا و به خطر انداختن قدرت امریکا در چارچوب سیستم مالی جهانی بیابند. در این زمینه، کشورهای اروپایی سیستم اینستکس را راه اندازی کرده اند که البته هنوز کارساز واقع نشده است.

پرسش این است که آیا تولید کنندگان تسلیحات روسی و چینی چنین ریسکی خواهند کرد و دست به خطر خواهند زد یا محافظه کاری می کنند و از همکاری با ایران خودداری خواهند کرد؟ دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا و مایک پومپئو، وزیر امور خارجه این کشور تمامی تلاش خود را می کنند تا این تولید کنندگان را تحت فشار قرار دهند.

منبع: رگنیوم / تحریریه دیپلماسی ایرانی

کلید واژه ها: ایران ایران و روسیه ایران و چین پایان تحریم تسلیحاتی ایران برجام ایالات متحده امریکا ایران و امریکا دونالد ترامپ مایک پمپئو


( ۸۲ )

نظر شما :

افخمی ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۶
ملت ایران سالها علف هم بخورد باید به تمامی انواع سلاح موجود که دشمنانش دارا می باشند از قبیل اتمی،بیولوژیکی،میکروبی،شیمیایی،فضایی،....دست یابد.این انجام وظیفه ملی دولتمردان است.در این مورد جناح بازی هیچ نقشی نباید داشته باشد.
فدوی ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | ۲۳:۱۵
شک نکنید و نکنیم که دلارهای عربی و نفوذ آمریکایی و دسیسه ی صهیونیستی نخواهد گذاشت که ایران سلاح های مدرن با قدرت تخریب بالا بخرد . این سیاست مانند قانون اساسی برای مثلث شیطانی آمریکا - اسراییل - عربستان می باشد و غیر قابل تغییر است حتی اگر روابط ایران با عربستان بهبود یابد و یا ایران و آمریکا به تفاهمهایی برسند . ایران مجهز به سلاح های مدرن ، کابوسی وحشتناک برای آنهاست .
رضا تواضعی ۱۵ آذر ۱۳۹۸ | ۱۳:۳۲
ایران وقتی تانکهای تی 72 خود را به استاندارد کرار رسانده هرگز به سراغ خرید تانک تی 90 نخواهد رفت. اگر روسها تانک ارماتا را نفروشند خرید تانک از روسیه تقریبا منتفیست مگر برخی زرهی های خاص چون پی ام پی 3 و یا تکنولوژی های پیرامون ادوات زرهی . در باب خرید اس 400 هم داستان به همین منوال است و ایران با داشتن سیستمهای برد بلند اس 300 پی ام یو 2 و باور 373 ابدا تمایلی برای خرید اس 400 که فاصله چندانی از منظر تکنولوژیک و بازدارندگی پدافندی با این سیستمها ندارد ، نخواهد داشت مگر خرید اس 500 مطرح شود که آن هم بعید است .خرید سامانه باستیون که موشک یاخونت را شلیک می کند البته بسیار ارزشمند است اما قطعا از سوی ایران با خواست انتقال تکنولوزی همراه خواهد بود تا در رسیدن ایران به ساخت موشکهای کروز دریایی هایپر سونیک کمک کند خرید جنگنده یاک 130 با ساخت جنگنده یاسین منتفیست چرا که این دو جنگنده با هم همپوشانی ماموریتی دارند ( هردو آموزشی و پشتیبانی نزدیک هستند ) و احتمالا ایران صرفا به خرید پیشران و یا قراردادهایی برای ارتقاء سیستمهای ناوبری و اویونیک همین یاسین اقدام خواهد کرد . در کل لیست خریدی که اینجا درج شده است متعلق به چند سال پیش است و قطعا به جز خرید سوخوی 3 بقیه لیست خرید ایران به روز خواهد شد .
نوید ۰۵ فروردین ۱۳۹۹ | ۰۷:۲۶
کی تحویل می دا اردیبهشت خرداد ۲۰۲۰
کیوان ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۰۳:۲۵
تواضعی قطعا اهل البانی هست اخه کلا مخالف خرید هست چون داره هندونه زیر بغل میگذاره که سلاحهای داخلی خوبه بی خیال داداش مگه قورمه سبزیه که ایرانی جنسش خوب باشه
مصطفی ۰۶ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۸:۴۴
داداش اگر منهدم کردن گلوبال هاگل را کار تیرکمون و قلاب سنگ و .... ندونیم و در عالم خواب نباشیم تسلیحات ایران اونقدر پیشرفته هست که لبه تکنولوژی آمریکا رو هدف قرارداده