تایم: انگلیس کمک آمریکا علیه ایران در خلیج فارس را رد کرد

۰۲ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۰:۳۲ کد : ۱۹۸۵۰۹۰ سرخط اخبار

منابع خبری سه‌شنبه مدعی شده‌اند انگلیس درخواست کمک دولت آمریکا برای همکاری علیه ایران در خلیج فارس را رد کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک نشریه آمریکایی مدعی شده «رابطه خاص» بین انگلیس و آمریکا پس از بروز برخی تنش‌ها بر سر ایران لطمه دیده و دولت انگلیس چندی پیش (قبل از توقیف نفتکش تحت پرچم انگلیس توسط ایران) درخواست کمک دولت «دونالد ترامپ» علیه ایران را در خلیج فارس رد کرده است. 

روایت «نشریه تایم» از بروز اختلافات ادعایی در روابط لندن و واشنگتن، نقطه بروز تنش‌ها را از زمانی می‌داند که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در اقدامی بی‌سابقه، انگلیس را از تصمیم خود برای حمله به نقاطی در داخل ایران بعد از سرنگونی پهپاد آمریکایی مطلع نکرده است. 

چهار مقام آمریکایی در گفت‌وگو با تایم مدعی شده‌اند که دولت آمریکا متحد قدیمی خودش، انگلیس را در جریان برنامه‌ریزی‌ها برای حمله به نقاطی در داخل ایران قرار نداد. این منابع، دلیل این تصمیم «غیرمعمول» را سرعت برنامه‌ریزی‌ها برای پاسخ به اقدام ایران در سرنگونی پهپاد آمریکایی عنوان کرده‌اند. 

یکی از مقام‌های آمریکایی گفت: «انجام چنین عملیات‌هایی به صورت یکجانبه و بدون آنها (انگلیسی‌ها) برای ما چندان معمول نیست. اما در این مورد، به دلیل ماهیت حادثه و پاسخ پیشنهاد شده، ضرورت خاصی [برای مطلع کردن انگلیسی‌ها] وجود نداشت.»

 ترامپ چند روز بعد از سرنگونی پهپاد گلوبال‌هاوک آمریکا مدعی شده بود که قصد داشته به سه نقطه در داخل ایران حمله کند، اما این حملات را 10 دقیقه قبل از آغاز آن متوقف کرده است. 

ترامپ بعد از لغو حمله، در توجیه خودداری از صدور دستور درگیری نظامی با ایران، مدعی شد که تصور می‌کند هدف قرار دادن پهپاد حاصل یک اشتباه فردی بوده است.

رئیس‌جمهور آمریکا ساعاتی بعد از ایران به دلیل آنکه یک هواپیمای دارای سرنشین را هدف قرار نداده، تشکر کرد و تایید کرد که ایران می‌توانسته یک هواپیمای نظامی دارای ۳۵ سرنشین را هدف قرار داده و ساقط کند. بعدا مشخص شد که نگرانی ترامپ از تبعات سیاسی و نظامی گسترده درگیری با ایران، او را از تصمیم به حمله بازداشته است.  

تایم نوشته تصمیم ترامپ برای مطلع نکردن انگلیسی‌ها از قصد خود برای حمله به ایران باعث وارد شدن لطمه به اتحاد قدیمی میان دو کشور شده است. 

یک مقام ارشد آمریکایی، ناامیدی دولت ترامپ از حمایت انگلیسی‌ها از توافق هسته‌ای ایران و بی‌میلی آنها برای مقابله مستقیم‌تر با ایران را با گفتن اینکه آنها «ترسو» هستند، خلاصه کرد. 

تایم نوشته «لاین دانکان»، رهبر سابق حزب محافظه‌کار انگلیس به بی‌بی‌سی گفت «ترزا می»، نخست‌وزیر مستعفی انگلیس، قبل از توقیف نفت‌کش تحت پرچم انگلیس توسط ایران، درخواست آمریکا برای کمک در خلیج فارس را رد کرد. به نوشته تایم، ترزا می احتمالاً نمی‌خواسته خطر بروز درگیری نظامی را افزایش دهد. 

 مقام‌های آمریکایی گفته‌اند «بیعت» انگلیس با برجام دلیل خودداری این کشور از پیوستن به طرحی است که آمریکایی‌ها برای افزایش گشت‌زنی در خلیج فارس ارائه کرده‌اند. 

«جرمی هانت»، وزیر امور خارجه انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد کشورش قصد دارد یک نیروی دریایی اروپایی برای حراست از عبور ایمن کشتی‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز تشکیل دهد.

مقام‌های ارشد آمریکایی می‌گویند انگلیس قصد دارد خودش را از سیاست موسوم به «فشار حداکثری آمریکا» علیه ایران جدا کنند. آنها گفته‌اند علی‌رغم این، نیروی دریایی تحت رهبری کشورهای اروپایی نیازمند حمایت‌های اطلاعاتی از سوی آمریکا خواهد بود چرا که آمریکایی‌ها تجهیزات نظامی بیشتری در منطقه دارند.

دو مقام آمریکایی می‌گویند «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا در نشست ماه گذشته ناتو در بروکسل تلاش کرد با ارائه توضیحات درباره سیاست آمریکا در خصوص ایران، متحدان آمریکا را نرم کند. 

تایم نوشته انتخاب «بوریس جانسون» به عنوان نخست‌وزیر جدید انگلیس که ارتباطات قدرتمندی با دولت ترامپ دارد ممکن است به ترمیم روابط دو کشور کمک کند. 

کلید واژه ها: انگلیس ایالات متحده امریکا خلیج فارس


( ۲ )

نظر شما :