با هوشمندی لبنانی ها

سناریویی سیاه آمریکایی‌ها ناکام ماند

۰۳ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۴:۰۰ کد : ۲۰۳۱۲۵۳ اخبار اصلی خاورمیانه
نویسنده خبر: محمد على مهتدى
محمدعلی مهتدی در یادداشتی می نویسد: نتیجه هوشمندی جنبش امل و حزب الله و سعد حریری این بود که علیرغم برنامه ریزی های اتاق عملیات در سفارت آمریکا، فعلا چاشنی بمب جنگ مذهبی در لبنان خنثی شد.
سناریویی سیاه آمریکایی‌ها ناکام ماند

دیپلماسی ایرانی: آنچه روز پنجشنبه گذشته در بیروت رخ دا د نشان داد که در غیاب یک قدرت بازدارنده، رژیم صهیونیستی بدون هیچ رادع و مانعی، با زیر پا گذاشتن  همه قوانین و مقررات بین المللی ونادیده گرفتن حاکمیت دولت  ها، می کوشد منطقه را به آشوب بکشد. 

آن روز، پس از یک اظهارنظر دروغین توسط سخنگوی وقیح ارتش صهیونیستی که به زبان عربی نیز مسلط است، مبنی بر اینکه پرواز هواپیمای ماهان از تهران به بیروت حامل پول و سلاح برای حزب الله است، اتاق عملیات سفارت آمریکا در بیروت فعالیت خود را آغاز کرد و به مسئولان لبنانی هشدار داد که در صورت انجام این پرواز، اسرائیل این هواپیما را سرنگون خواهد کرد.

مسئولان لبنانی نیز زیر فشار سفارت آمریکا، به هر دلیلی چه ترس یا حرف شنوی یا حفظ امنیت مسافران یا هر دلیل دیگری، بی توجه به عواقب این کار از صدور مجوز پرواز خود داری کردند. در نتیجه صدها نفر از جوانان طرفدار مقاومت به سمت فرودگاه هجوم بردند و با محاصره فرودگاه با آتش زدن لاستیک تمامی راه های منتهی به فرودگاه را مسدود کردند که " این فرودگاه یا متعلق به همه است یا هیچکس!" و سر دادن شعارهائی بر ضد رئیس جمهوری و نخست وزیر و اینکه " این فرودگاه رفیق حریری بیروت است یا فرودگاه بن گوریون تل آویو؟!". 

در همین حال عده ای از افراد نفوذی و جیره خوار سوار بر موتورسیکلت در حالیکه عکس های ابومحمد جولانی، رهبر گروه تروریستی هیات تحریر شام را حمل می کردند درخیابان های غرب سنی نشین بیروت به راه افتادند و علیه مقاومت و شخص سیدحسن نصرالله، دبیر کل شهید حزب الله شعار و دشنام های رکیک سر دادند.

در یک سناریوی توطئه آمیز می توان تصور کرد که این وضعیت به درگیری های مسلحانه سنی – شیعی بیانجامد و سپس نیروهای دیگری از دیگرفرقه های مذهبی نیز وارد عمل شوند و یک جنگ داخلی مانند آنچه در سال ۱۹۷۵ با یک جرقه رخ داد، در لبنان کلید بخورد و به مرور پای قدرت های منطقه ای نیز به این جنگ باز شود و منطقه در یک بحران جهنمی فرو رود. با تصور چنین سناریوی وحشتناکی مسئولان جنبش امل و حزب الله ، با درایت و دوراندیشی،  طی بیانیه هائی از طرفداران مقاومت خواستند که نزدیک گروه های تکفیری نشوند و به شعارها و دشنام های آنها پاسخ ندهند. 

آقای سعد حریری، رئیس جریان المستقبل (آینده)، بزرگترین جریان سیاسی سنی در لبنان، نیز که متوجه حرکت نفوذی های تکفیری شد، از همه طرفداران خود خواست که فورا خیابان های بیروت را ترک کنند. اینچنین بود که علیرغم برنامه ریزی های اتاق عملیات در سفارت آمریکا، فعلا چاشنی بمب جنگ مذهبی در لبنان خنثی شد.

از سوی دیگر، ارتش صهیونیستی  با سوء استفاده از شرایط آتش بس همچنان به ویران کردن روستاهای نزدیک مرز در جنوب لبنان و حمله  های مکرر هوائی به مناطق شمال رودخانه لیتانی ادامه می دهد. طبق توافق آتش بس، ارتش اشغالگر باید در ۱۸ فوریه،  ۳۰ بهمن از خاک لبنان خارج شود اما رژیم اعلام کرده که بعد از این تاریخ نیز قصد دارد در ۵ نقطه مرتفع در جنوب لبنان بماند، مطلبی که آقای نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، به عنوان سخنگوی مقاومت به شدت با آن مخالفت کرده و آن را غیر قابل قبول دانسته است. واضح است که طرحی برای در حاشیه قرار دادن جامعه تشیع لبنان وجود دارد. برخی از ناظران سیاسی در لبنان اظهار می دارند که حتی به فرض اگر هواپیمای ایرانی حامل کمک مالی برای بازسازی ویرانی های جنوب لبنان و حومه بیروت باشد چه مشکلی و چه منع قانونی وجود دارد؟

 برعکس چنین چیزی باید مورد تشویق و استقبال قرار گیرد اما به نظر می  رسد که آمریکا و اسرائیل و برخی رژیم های عرب و پاره ای از محافل داخلی لبنان می خواهند مانع بازسازی ویرانی ها شوند تا جامعه تشیع به عنوان بدنه دربرگیرنده مقاومت از هر سو زیر فشار قرار گیرد . همه این تعدی ها و اقدامات ضد مقاومت در شرایطی صورت می گیرد که عوامل بازدارندگی موقتا غیرفعال است و گرنه طبق معادلاتی که شهید سید حسن نصرالله از سالها پیش تعیین کرده بود، امنیت فرودگاه بیروت در برابر امنیت فرودگاه تل آویو قرار داشت. 

هم اکنون نیز نیازی به لغو پرواز تهران به بیروت نبود زیرا در چارچوب وحدت میدان ها، انصارالله یمن می توانست انگشت روی ماشه اعلام کند که چنانچه آسیبی به هواپیمای ایرانی در فرودگاه بیروت برسد، فرودگاه بن گوریون را موشک باران خواهد کرد.

یمن عملیات خود را موقتا به دلیل آتش بس در غزه و لبنان متوقف کرده است و گرنه روز جمعه گذشته سید عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله، همزمان با تجمع میلیونی ملت یمن در میدان سبعین صنعا اعلام کرد که یمن همچنان با همه نیرو در کنار مقاومت فلسطین و لبنان قرار دارد. به هر حال، بر خلاف تصور محافل صهیونیستی، مقاومت همچنان از عناصر قدرت برخوردار است و تضعیف نشده بلکه متناسب با شرایط کنونی دندان روی جگر گذاشته و از راهبرد دیگری استفاده می کند.

قرار است در ۵ اسفند پیکر شهید سید حسن نصرالله در مراسمی میلیونی با شرکت هزاران میهمان خارجی در بیروت تشییع شود. تمام هتل های بیروت بطور کامل از خارج رزرو شده است و برخی از تحلیلگران معتقدند که حوادث جاری در فرودگاه بیرون تعمدا برای ممانعت از سفر میهمانان خارجی بویژه ایرانی صورت گرفته است. این در حالی است که دولت آقای نواف سلام هنوز بیانیه خود را تکمیل نکرده و از پارلمان رای اعتماد نگرفته است . لبنان در روزها و هفته های آینده همچنان آبستن کشمکش ها و  تحولاتی ژرف خواهد بود.

محمد على مهتدى

نویسنده خبر

کلید واژه ها: لبنان حزب الله لبنان اسرائیل و لبنان حزب الله سعد حریری جنبش امل محمدعلی مهتدی جنوب لبنان بیروت فرودگاه مقاومت پرواز


( ۶ )

نظر شما :