رویارویی سرنوشت ساز نزدیک است
وحدت فلسطینی در برابر افراط گرایی اسرائیلی
نویسنده: سعید ابومعلا
دیپلماسی ایرانی: بعد از درز اخباری درباره آنچه در کابینه امنیتی اسرائیل در روز پنجشنبه هفته گذشته درخصوص اعمال تحریم علیه فلسطینیها به خاطر مراجعه آنها به دیوان بین المللی دادگستری در لاهه برای صدور تصمیم قانونی درباره اشغال کرانه باختری مطرح شده است، خبرهایی منتشر شد مبنی بر اینکه ارتش و دستگاه شاباک دو روند برای تحریم پیشنهادی علیه فلسطینیها به کابینه ارائه کردهاند. روند نخست اعمال تحریم علیه مسئولان بلندپایه حکومت خودگردان و روند دوم تحریمهای اقتصادی است که بر تمام جامعه فلسطین تاثیر خواهد گذاشت.
هانی المصری، تحلیلگر سیاسی در ارزیابی واکنش فلسطینیها، آنها را ادامه همان رویکرد کلیشهای در راستای محکومیت و درخواست از جامعه بین المللی برای اقدام دانست.
المصری باور دارد اقدام سریع برای واکنش نشان دادن نیازمند اقدام سریع برای وحدت ملی بر اساس یک برنامه سیاسی و مبارزاتیای است که بتواند دولت راستگرای جدید اسرائیل را منزوی و تحریم کند و برای تشکیل یک جبهه جهانی به منظور سرنگونی سیستم استعمارگرایانه و اشغالگرانه این رژیم تلاش کند.
المصری تأکید کرد که گام دوم پس از اتحاد جناحها از طریق وحدت ملی مستلزم اتحاد مردمی است که هنوز با هیچ پاسخ مثبت سیاسی مواجه نشده است.
المصری تاکید کرد هر گونه تحرک عربی و بین المللی اگر بر موضع موثر، یکپارچه و مستحکم فلسطینیها مبتنی نباشد مفید نخواهد بود و در نتیجه هیچ کدام از این اقدامات بر دولت اسرائیل تاثیری نخواهد گذاشت.
مصطفی البرغوثی، دبیر کل ابتکار عمل فلسطین نیز تاکید کرد مسلم است که هیچ کس بیشتر از فلسطینیهایی که تا این لحظه دچار تفرقه شدهاند و پروژه ملی و رویای برپایی کشورشان مورد تهدید قرار گرفته از آتش افروزی دولت راستگرای جدید اسرائیل رنج نخواهد برد.
این امر همان مسئلهای است که توجه به عوامل قدرت و ضعفشان را به باور کارشناسان تقویت میکند و برای مشروعیت زدایی از این دولت جدید کارساز است. این موضوع باعث میشود موضع فلسطینیها به مثابه «شاهین ترازو» در رویارویی آتی باشد. رویارویی که از زمان آغاز به کار دولت افراطی جدید اسرائیل شروع شد و فلسطینی ها میتوانند آن را به یک رویارویی سرنوشت ساز تبدیل کنند.
منبع: القدس العربی / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :