چهلمین بخش از سلسله یادداشت‌های جدید سرکیس نعوم

حکومت خودگردان فلسطینی فاسد است/اسرائیلی ها از یکپارچه شدن با فلسطین نگرانند

۱۰ مهر ۱۳۹۹ | ۰۹:۰۰ کد : ۱۹۹۵۸۵۷ اخبار اصلی خاورمیانه
نویسنده خبر: سرکیس نعوم
حتی در کرانه باختری جوان فلسطین بالای سی سال سن و حتی کمتر از این سن می خواهد که توافقی با اسرائیل شود تا به حق کار در آنجا برسد. برای چه؟ برای این که سازمان های جدی استانداردی در آنجا وجود دارد و فساد آنجا کمتر از فساد دولت حکومت خودگردان فلسطینی با تنوع سازمانی آن است. فلسطینی ها نمی خواهند در کشوری زندگی کنند که همه آن فاسد باشد.
حکومت خودگردان فلسطینی فاسد است/اسرائیلی ها از یکپارچه شدن با فلسطین نگرانند

دیپلماسی ایرانی: امسال دیپلماسی ایرانی دهمین سال از یادداشت های متوالی سرکیس نعوم را متفاوت از سال های گذشته منتشر می کند، چرا که امسال آگاهی بیشتری از او و دیدگاه هایش دارد. در دیداری که در تهران با او داشتم متوجه شدم که او ایران را دوست دارد، طرفدار انقلاب اسلامی است "چرا که با ظلم مخالف است" و می گوید حکومت سابق ایران را که حکومت شاهنشاهی بوده، حکومت ظالمی می دانسته که اراده ای از خود نداشته است. با سیاست های امریکا مخالف است و آن را در جهت استثمار کشورهای دیگر و تصاحب اختیار و توانایی هایشان می داند اما واقعگراست و اعتقاد دارد نمی توان امریکا را نادیده گرفت. می گوید در طول بیست سال سفر مداومی که به امریکا داشته و با مقام های مختلف فعلی و سابق امریکایی در ارتباط بوده و گفت وگو داشته است، امریکا را خوب می شناسد. امریکا را به خاطر مردمان خوبش، دنیای پیشرفته اش و زندگی مدرنش دوست دارد، اما همواره به سیاست های سلطه جویانه امریکا انتقاد داشته است. او همچنین می گوید که ارزش قلمش را بالاتر از هر چیز می داند و هرگز حاضر نیست آن را بفروشد. نعوم همچنین گفت با وجود این که می توانسته از سال ها قبل شناسنامه امریکایی بگیرد اما این کار را برای خود خفت می داند و هرگز حاضر به انجام این کار نشده است و هر دفعه مانند هر شهروند لبنانی به سفارت امریکا می رود و برای سفر به این کشور ویزا می گیرد. 

سرکیس نعوم حدود دو ماه قبل از این که به امریکا برود و یادداشت های هر ساله اش را تهیه کند، در ایران بود. برای همین توانستیم امسال با او هماهنگ کنیم که بر خلاف دو سال اخیر، یادداشت هایش را به طور کامل در اختیار ما قرار دهد تا شامل محدودیت هایی که روزنامه النهار برای خوانندگانش ایجاد کرده است، نشویم. در این جا دیپلماسی ایرانی چهلمین بخش از سلسله یادداشت های سرکیس نعوم را منتشر می کند:

در ادامه گفت وگوهایم با یکی از مسئولان مهم که سال ها با دولت های مختلف امریکا به طور خیلی جدی برای پایان دادن به درگیری های فلسطینی در راس آنها عربی – اسرائیلی از ابتدای فرایند صلح تا وقتی که به مرگ بالینی رسید، کار کرد و همچنین در پرونده های مختلف خاورمیانه فعال بود، درباره موضوع نزاع فلسطینی – اسرائیلی گفت: «دو موضوع کشور فلسطینی و پایتخت آن مطرح است که باید راه حلی برای آن یافت شود. و حل آن یعنی این که ضرورت دارد میان دو ملت اسرائیلی و فلسطینی از یکدیگر تفکیک قائل شد و دموگرافی فلسطینی نقشی ایذائی در یهودیت دولت اسرائیلی نداشته باشد. اما راه حل کوشنر یا "معامله قرن" این شروط را محقق نمی کند. نه درباره کشور فلسطینی و نه درباره پایتخت آن. در مشاوره های سابق به من گفتند که به این مساله توجه خواهند کرد. برای همین وقتی در رسانه ها درباره آن از من می پرسیدند نسبت به آن موضع سختی نداشتم چون فکر می کردم چیزی از آن در می آید. صحبت هایم با کوشنر چنین برداشتی را القا می کرد. اما این کار را نکردند.» 

 گفتم: «شخصیت های یهودی امریکایی متعددی همچنان به راه حل دو دولتی پایبندند، برای این که اعتقادی وجود دارد که می گوید حکومت ملی خودگردان فلسطینی باید خود را منحل کند و خودش و شهروندانش را شهروندان اسرائیل اعلام کند، مساله ای که مایه نگرانی حکام اسرائیل است، برای این که معتقدند چنین کاری بر آینده یهودیت اسرائیل به دلیل برتری دموگرافی فلسطینی و رشدی که در این زمینه دارد تاثیر سلبی می گذارد، برای همین می گویند که همه باید به راه حل دو دولتی بازگردند.»

نظر داد: «به نظر من ترامپ مشکلی با این موضوع ندارد. در هر حال حتی در کرانه باختری جوان فلسطین بالای سی سال سن و حتی کمتر از این سن می خواهد که توافقی با اسرائیل شود تا به حق کار در آنجا برسد. برای چه؟ برای این که سازمان های جدی استانداردی در آنجا وجود دارد و فساد آنجا کمتر از فساد دولت حکومت خودگردان فلسطینی با تنوع سازمانی آن است. فلسطینی ها نمی خواهند در کشوری زندگی کنند که همه آن فاسد باشد.»

سپس در ادامه افزود: «به هر حال مشکل با «ابو عمار» یا همان عرفات این بود که می خواست به راه حلی برسد که به موازات آن نزاع هم ادامه داشته باشد. ابو مازن، جانشین او در ریاست حکومت خودگردان فلسطینی در آن موقع به دنبال راه حل نهایی بود که در کادر رهبری آن را "شماره 2" می نامیدند. اما وقتش جای عرفات آمد، مثل او شد و مشکل شماره یک شد. در هر حال در آینده نه چندان دور کتابی در این باره منتشر خواهم کرد.»

این مقام عالی رتبه سابق امریکایی در ادامه مجددا به موضوع «معامله قرن» پرداخت و گفت: «ترامپ و کوشنر برای معامله قرن از رهبران عرب دعوت نکردند تا در رونمایی از آن حاضر شوند. اگر آنها می آمدند «معامله» توازن بیشتری داشت و تایید آن بیشتر می شد و امور وارد مسیر خوبی می شد. اما این کار را نکردند.»  

ادامه دارد...

سرکیس نعوم

نویسنده خبر

سركيس نعوم، نويسنده و روزنامه نگار مشهور لبناني ويكي از ستون نويسان روزنامه النهار است. وی در سال 2011 جایزه جهانی جبران خلیل جبران را در استرالیا دریافت کرد. ...

اطلاعات بیشتر

کلید واژه ها: اسرائیل فلسطین معامله قرن سلسله یادداشت‌های جدید سرکیس نعوم


( ۴ )

نظر شما :