اولاند: فرانسه نسل‌کشی ارامنه را از یاد نخواهد برد

۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۲۲:۲۵ کد : ۱۹۴۶۹۰۳ سرخط اخبار

رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی خود در مراسم ویژه صدمین سالگرد کشتار ارامنه برگزاری این مراسم را فراخوان، تلاش و اقدامی برای برقراری صلح و آرامش در جهان توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه که در مراسم یادبود صدمین سالگرد کشتار ارامنه در محل بنای یادبود آن در ایروان سخنرانی می کرد گفت: مفتخرم که امروز بیست و چهارم آوریل 2015 به نمایندگی از فرانسه در صدمین سالگرد نسل کشی ارامنه در ایروان حضور دارم. ما با ادای احترام به دیوار یادبود قربانیان به دوستان ارمنی خود می گوییم که هرگز تراژدی را که مردم شما از سر گذراندند فراموش نخواهیم کرد. صد سال پیش نفرتی ویرانگر به دلیل ارمنی بودن مردم قصد نابودی آنان را کرد. این نفرت کشتاری قابل توجه را موجب شد اما نتوانست به هدف نهایی خود برسد. زیرا اکنون شما در اینجا در ارمنستان ایستاده و زنده هستید و یادبودی جهانی برپا کرده اید. این نتیجه مقاومت و شناخته شدن و امید است.

وی با اشاره به دلایل آغاز این کشتار گفت: از همان بیست و چهارم مه سال 1915 فرانسه، انگلیس و روسیه در بیانیه ای مشترک این جنایت بر ضد بشریت و تمدن را محکوم کردند. این برای نخستین بار بود که عبارت «جنایت بر ضد بشریت و تمدن» بیان می شد و از این عبارات برای محکومیت نسل کشی ارمنه استفاده شد. در پی این شرایط و این محکومیت، فرانسه بخشی از نجات یافتگان این نسل کشی را پذیرا شد.

اولاند با اشاره به کمک های فرانسه به بازماندگان کشتار ارامنه افزود: آنان با دست خالی و آسیب دیده از این تراژدی به فرانسه آمدند و در آنجا میهن جدیدی یافتند و فرانسه میهن جدید آنها از آنان با شجاعت در برابر حملات نازی ها نیز دفاع کرد. ما همواره در فرانسه به یاد دردها و رنج هایی که ارامنه کشیده اند بوده ایم و بناهای بسیاری برای یادبود آن اختصاص یافته است و همه ساله در بیست و چهارم آوریل مراسم یادبودی برای قربانیان این فاجعه برگزار می شود.

فرانسوا اولاند درباره به رسمیت شناختن نسل کشی ارامنه از سوی فرانسه گفت، از بیست و نهم ژانویه سال 2001 فرانسه با تصویب قانونی نسل کشی ارامنه در سال 1915 را به رسمیت شناخت و بر اساس آن شواهدی را برای اثبات این نسل کشی از طریق تحقیقات علمی و دانشگاهی انجام داد زیرا این قانون بر اساس ارزش های جمهوریت در فرانسه و دفاع از حقوق کسانی است که حق آن ها پایمال شده است. فرانسه میان فجایع تفاوتی قائل نمی شود و از همین رو نسل کشی کامبوجی ها و نسل کشی توتسی ها را هم به رسمیت می شناسد و به همین دلیل هم بوده است که به عنوان رئیس جمهور فرانسه اجازه انتشار آرشیو ریاست جمهوری فرانسه درباره نسل کشی روآندا را صادر کرده ام. فرانسه با قدرت هرگونه کشتار در هر جایی را محکوم کرده و آن را جنایت بشری دانسته است. هر بار که افراد به خاطر مسیحی بودن یا یهودی بودن یا مسلمان بودن مورد قتل و کشتار قرار گرفته اند فرانسه در محکوم کردن کشتار آن ها حضور داشته است و اقدام کرده است.

در حال حاضر که در اینجا سخن می گویم در خاورمیانه کشتار و قلع و قمع شیوه مند و ساختار یافته ای در جریان است و مسلمانان اولین قربانیان آن هستند و همه اقوام و نژادهای این منطقه اعم از مسیحیان به ویژه ارامنه سوریه و ترکمن ها و شبک ها و خلاصه همه اقلیت ها هدف این جنایات بوده و با تهدید تبعید از وطن، آوارگی و مرگ رو به رو هستند. وحشیگری های تروریست های داعش حتی یادبودها و آثار باستانی را نیز هدف قرار می دهد زیرا تروریست ها همیشه خواهان آن هستند که نه تنها حال را از بین ببرند بلکه می خواهند ریشه ها را نیز از نابود کنند. خطر از بین رفتن اقلیت ها همیشه وجود داشته و اهمیت حضور در اینجا اعلام فراخوانی برای دفاع از همه اقلیت ها به ویژه مسیحیان خاورمیانه است. لازم است با این قشر از مردم خاورمیانه ابراز همبستگی کرده و از آنان دفاع کنیم. همچنین لازم است از همه دولت های دمکراتیک که در این منطقه امکان زندگی افراد در کنار یکدیگر را فراهم می آورند، حمایت کنیم.

رئیس جهور فرانسه در ادامه برگزاری مراسم یادبود برای نسل کشی های گذشته را یادبودی برای ذکر درد و رنج نجات یافتگان و فرزندان آنها و اذعان به یک فاجعه عظیم که همه بشریت را تحت تأثیر قرار داده دانست و آن را لازمه تلاش برای جلوگیری از تکرار دیگر فجایع و نسل کشی ها توصیف کرد و گفت برگزاری مراسم صدمین سالگرد نسل کشی ارامنه برای فرانسه وظیفه ای به منظور یادآوری گستردگی کشتارها و همدردی با بازماندگان و انتقال تاریخ به نسل های جدید است. این مراسم تلاشی برای آرامش، ایجاد وحدت و آشتی است. صدمین سالگرد نسل کشی ارامنه برای صلح و پیشرفت در ارمنستان، منطقه و همه جهان است. این مراسم سالگرد فراخوانی برای صلح و آشتی است. امیدوارم مرز میان ترکیه و ارمنستان در آینده بازگشایی شود و مردم این دو کشور نزدیک به هم همسایه های دور از هم نباشند. وی تأکید کرد فرانسه با همکاری شراکای خود همه تلاشش را برای کمک به یافتن راه حلی صلح آمیز و پایدار انجام خواهد داد.

اولاند در پایان افزود: پیام مراسم ایروان پیام صلح است. صلح برای یادبود قربانیان و صلح برای بازماندگان، صلح در منطقه و صلح در خاورمیانه. به رسمیت شناختن نسل کشی ارامنه و یادبود صدمین سالگرد آن اقدامی برای صلح است.

کلید واژه ها: ارامنه نسل کشی ارامنه فرانسوا اولاند


نظر شما :