هاشمی نماینده ایران در مذاکره با اوباما شود

۲۴ تیر ۱۳۹۲ | ۲۲:۳۵ کد : ۱۹۱۸۵۸۹ سرخط اخبار

سیدسلمان صفوی، رییس مرکز بین المللی مطالعات صلح و سردبیر مجله دیپلماسی صلح عادلانه در مصاحبه با دنیای اقتصاد خواسته است که هاشمی رفسنجانی، از طرف ایران مسئول مذاکره با آمریکا و شخص اوباما شود.

وی در بخش هایی از این مصاحبه می گوید:

در مقاله ای که در فایننشال تایمز، چند روز پس از پیروزی دکتر روحانی نوشتم، به غربی ها توصیه کردم با توجه به شناختی که از روحانی دارند، دوره ریاست جمهوری وی را فرصت جدید مصالحه هسته ای برد ـ برد برای دو طرف دریابند و از اشتباهات گذشته اجتناب کنند و دچار زیاده خواهی نشوند. از کامنت هایی که ذیل مقاله اینجانب خوانندگان نوشته اند، متأسفانه این طور به نظر می رسد که در غرب موافق ما نیستند و می گویند شما می خواهید اسرائیل را از نقشه جهان محو کنید. از جانب دیگر الان آن ها معتقدند که مسئول و تصمیم گیرنده اصلی هسته ای ایران رهبری است، نه رییس جمهور و از آن جهت که ایشان را غرب ستیز می دانند، فعلا مردد هستند که آیا ایران می تواند به توافقی عمومی برای وصول به مصالحه هسته ای با شورای امنیت و ۱+۵ برسد.

وی می افزاید: بهبود رابطه با اروپا منوط به مصالحه هسته ای ایران و ۱+۵ است. بدون توافق طرفین، اروپا نه قدمی برای کاهش تحریم های یکجانبه اقتصادی علیه ایران بر می دارد و نه گامی برای بهبود در روابط سیاسی با ایران.

در این شرایط تنش آمیز، باید مذاکرات حساس ایران و غرب را از دست افراد کم تجربه خارج کرد و عنان آن را تحت زعامت رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای، باید به ستارگان سیاست ایران سپرد. به نظر اینجانب با شناختی که از صحنه و بافت قدرت در ساختار نظام بین الملل دارم، سه ستاره روابط بین الملل ایران در شرایط حاضر، آیت الله رفسنجانی، آقای خاتمی و دکتر روحانی هستند؛ بنابراین دو پیشنهاد به رییس جمهور می کنم.

اولا پیشنهاد می شود با توجه به درخواست مقامات آمریکا برای مذاکرات دوجانبه با ایران برای حل و فصل مناقشات فی مابین طرفین، آقای رفسنجانی به عنوان نماینده تام الاختیار ایران برای مذاکره با اوباما در صورت صلاحدید مقام معظم رهبری از سوی رییس جمهور معین شوند. وزانت و شخصیت پخته و جامع آقای رفسنجانی می تواند نقش مهمی در تسریع حل و فصل مناقشات ایران و آمریکا ایفا کند.

با آمدن مرد شماره دو ایران در صحنه مذاکرات حساس ایران و آمریکا، غربی ها درخواهند یافت که ما در مذاکرات جدی هستیم و اسباب اعتماد آن ها به اراده ایران برای تسریع در حل و فصل مناقشه با غرب فراهم می شود و از جانب دیگر، آن ها نمی توانند ما را متهم به عدم میل به مذاکرات جدی بکنند و از جانبی دیگر کاریزمای شخصیت آقای رفسنجانی که معتمد امام و مقام معظم رهبری است، صحنه مذاکرات را به سمت منافع ایران هدایت می کند. از طرف دیگر، بالا بودن سطح مذاکرات اسباب تسهیل و تسریع مصالحه بین ایران و آمریکا می شود. اگر ایران و آمریکا به مصالحه برسند، مشکلات ما با دیگر کشور ها نیز به سرعت حل و فصل می شود. بدیهی است که مذاکره به عنوان قبول همه مواضع طرفین نیست. اما ما می توانیم سطح روابط خصمانه را به سطح روابط رقابتی و سازنده مدیریت کنیم.

دوما پیشنهاد می شود با توجه به شخصیت معتبر جهانی رییس جمهور اسبق آقای خاتمی به عنوان نماینده ویژه حاکمیت برای احیای گفت وگوی تمدن ها مأموریت داده شود تا از نفوذ معنوی ایشان برای تنش زدایی بین ایران و غرب و ایران و جهان عرب بهره برداری شایسته و مثبت شود.

کلید واژه ها: مذاکرات آمریکا رفسنجانی ایران و آمریکا


نظر شما :