جنگ اوکراین واشنگتن را از خاورمیانه غافل نکرده است
پیام های رزمایش نظامی امریکا به ایران
دیپلماسی ایرانی: تحلیلگران می گویند که مهمترین رزمایش مشترک ایالات متحده آمریکا و اسرائیل در سالهای اخیر این پیام روشن را به ایران ارسال کرده که توجه متحدان چندان معطوف جنگ در اوکراین و تهدید چین نشده است که از بسیج بزرگ نیروها در خاورمیانه غافل شوند.
مایکل هوروویتز، تحلیلگر ژئوپلیتیکی و امنیتی مستقر در بحرین، می گوید که مقیاس بزرگ این رزمایش آن را به یکی از بزرگترین تمرینات نظامی در سالهای اخیر تبدیل کرده و نوع تجهیزات هوایی، زمینی و دریایی در آن بسیار بی سابقه است.
به گفته سنتکام، بیش از 140 هواپیما، 12 ناو رزمی و سامانه توپخانه از دو کشور بخشی از این رزمایش بودند.
یک مقام آمریکایی می گوید که برنامهریزی برای این رزمایشها از چند ماه پیش و قبل از آن که بنیامین نتانیاهو دوباره قدرت را به دست آورد، انجام شده است. به گفته تحلیلگران دفاعی، تمرینات با چنین وسعتی معمولاً به یک سال برنامه ریزی نیاز دارد.
ژان لوپ سامان، عضو غیر مقیم اندیشکده شورای آتلانتیک مستقر در واشنگتن، می گوید که این رزمایش یک پیام قوی در خود دارد که نشان می دهد امریکا و اسرائیل، هر دو به جلوگیری از یک ایران مجهز به سلاح هسته ای متعهد هستند.
او همچنین می گوید که این رزمایش همچنین این پیام را به منطقه ارسال میکند که مهم نیست از نظر ژئوپلیتیکی در اروپا یا آسیا چه روی می دهد، دولت بایدن آماده است که تعهد خود را به امنیت اسرائیل تقویت کند. این یک قانون طلایی از نظر سیاست امریکا است.
بنی گانتز، وزیر دفاع سابق اسرائیل ماه دسامبر در اظهاراتی صریح درباره یک جدول زمانی، گفت که اسرائیل می تواند ظرف دو یا سه سال به سایت های هسته ای ایران حمله کند.
به گفته تحلیلگران، توانایی امریکا و اسرائیل برای استقرار سریع تجهیزات نظامی در چنین مقیاسی تنها بخشی از پیام به ایران است. پیام اصلی این است که ما به اندازه کافی انعطاف پذیر هستیم که در صورت اتخاذ تصمیم، بتوانیم یک حمله موفقیت آمیز علیه برنامه هسته ای ایران انجام دهیم.
این اقدام لزوماً به آن معنا نیست که اسرائیل یا آمریکا میخواهندبه ایران ضربه بزنند یا حمله نظامی انجام دهند، اما از آنجایی که ایران اکنون به یک پیشرفت هستهای نزدیکتر شده و چشمانداز احیای برجام کمتر از همیشه است، نیاز به اجرای برخی موارد وجود دارد.
جاناتان لرد، یکی دیگر از تحلیلگران این اندیشکده آمریکایی، می گوید رزمایش های اخیر را می توان پیامی از سوی اسرائیل به شرکای آن در خلیج فارس دانست.
شرکای نظامی جدید و نوظهور اسرائیل در خلیج فارس می توانند به سطح بالای قابلیت همکاری و توانمندی ارتش های آمریکا و اسرائیل نگاه کنند و آن را به عنوان یک هدف آتی برای ارتش های خود بدانند.
منبع: نشنال / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :