دیپلماسی امریکا در اراضی اشغالی دنبال چیست؟
امریکای منفعل در برابر دولت جدید نتانیاهو
نویسنده: پیوت اسمولار
دیپلماسی ایرانی: روز دوشنبه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده به اسرائیل و سپس روز سه شنبه به کرانه باختری رود اردن سفر کرد، در حالی که چند روز گذشته با حمله اسرائیل به جنین و حمله فلسطینی ها در بیت المقدس شرقی با افزایش خشونت همراه بوده است.
رزمایش بیست و سوم ژانویه در شرق دریای مدیترانه بین ایالات متحده امریکا و اسرائیل به نام «رزمایش درخت بلوط» تمام جنبه های جنگ مدرن را پوشش می دهد. به گفته امریکایی ها و اسرائیلی ها "این پیامی روشن برای ایران است. روابط راهبردی بین دو متحد با تحولات سیاسی و با دورههای التهاب امنیتی مشخص نمیشود." جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده پس از دیدار عصر همان روز با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت: موضوع «حمله در برابر جهان متمدن» مطرح است.
آنتونی بلینکن در سفر به اسرائیل و پس از ملاقات با محمود عباس در رام الله می خواهد بگوید که این رابطه دوجانبه لاینفک است.
واشنگتن سیاستهایی را که بقای راهحل دو کشور را به خطر میاندازد، شعاری که اکنون فاقد چشمانداز است، ناامیدکننده می بیند. علاوه بر این، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده از «همه طرف ها» خواسته است تا از«اقدامات یکجانبه» خودداری کنند.
اسرائیل بر فراز پرتگاه قرار گرفته، زیرا دور جدیدی از خشونت با فلسطینی ها در پیش است. به نظر می رسد دولت، تحت نفوذ شدید راست افراطی و افراطی ارتدوکس، مصمم به حمله به حاکمیت قانون است و می خواهد قدرت دادگاه عالی را کاهش دهد، برای همین ده ها هزار نفر برای اقدام پیشگیرانه در برابر این طرح به خیابان ها آمده اند.
با وجود این شرایط، دولت امریکا خویشتنداری زیادی از خود نشان می دهد، گویی که می توان بین مسائل بین المللی و تحولات داخلی اسرائیل تمایز قائل شد. جو بایدن از زمان انتخابش حذف تامین مالی فلسطینی ها در دوره دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق ایالات متحده را تمدید کرد و هیچ سرمایه سیاسی را برای یافتن راه حل سیاسی نامحتمل برای درگیری در غزه و کرانه باختری سرمایه گذاری نکرده است. واشنگتن تظاهر به چیزی جز بازگرداندن آرامش یا حفظ آن نمی کند. در حالی که همان سیاست های اشتباه و تنش آمیز و تبعیض آمیز دوران ترامپ را ادامه می دهد با این تصور که می تواند ضمن تقویت وزنه اسرائیلی ها فلسطینیان را به زانو درآورد و وادارشان کند که به طرف اسرائیلی امتیاز دهد. معلوم نیست فلسطینیانی که سرزمینشان را از دست داده اند دیگر چه امتیازی می توانند به یک دولت تندروی ضد حاکمیت قانون بدهند. دولتی که هیچ تبعیضی را علیه فلسطینیان فروگذار نیست.
منبع: لوموند / تحریریه دیپلماسی ایرانی
نظر شما :