جمهوریخواهانی که از طرح ترامپ حمایت میکنند
توهمهای آمریکایی از صلح در خاورمیانه
نویسنده: راچل دل گویدیس
دیپلماسی ایرانی: یکی از قانونگذاران آمریکایی گفت: «رئیس جمهور ترامپ به دنبال ایجاد صلح در خاورمیانه است و بخش بزرگی از روند این کار تعیین بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل بود.» سناتور جمهوریخواه ران دسانتیس در سخنرانی خود در روز پنج شنبه در بنیاد هریتیج گفت: «در دنیای عرب وقتی کاری را با سرعت و قدرت انجام دهید بسیاری از رهبران آنها تحت تاثیر قرار می گیرند حتی اگر چنین کاری علیه منافع آنها باشد.» دسانتیس که در کمیته فرعی مجلس در امنیت ملی صاحب صندلی است گفت که تصمیم ترامپ برای شناخت بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل از تل آویو به بیت المقدس نشان داد که او چه عزم راسخی برای حل مشکلات خاورمیانه دارد عزمی که تا پیش از این دیده نشده بود.
صحبت درباره انتقال سفارت نخستین بار نیست که انجام می شود و ترامپ اولین نفری نیست که چنین تعهدی داده است. دسانتیس گفت: «بوش پیش از این چنین قولی داده بود اما کاری انجام نداده بود، کلینتون هم قول داده بود اما کاری انجام نداده بود، اوباما هم چنین قولی داد اما باور نمی کنم که او در واقع معنایی پشت این قول داشت. او آشکارا نمی خواست محل سفارت را تغییر دهد و پایتخت را به رسمیت بشناسد.» در ماه مارس دسانتیس از محل احتمالی سفارتخانه ایالات متحده در بیت المقدس دیدار کرد و انتظار دارد که رئیس جمهور آنچه را که در مبارزات انتخاباتی خود در جهت تغییر محل سفارت وعده داده بود، عملی کند. «ما تمام مکان ها را شناسایی کردیم، مکان های بالقوه ای که می توان سفارت آمریکا را در آن ساخت.» قانونگذار آمریکایی گفت: «من پیگیر این مساله هستم که چه مکانی انتخاب خواهد شد و فکر می کنم که به زودی خواهیم فهمید که این مکان کجا خواهد بود و اخبار مثبتی درباره انتخاب محل سفارت خواهیم شنید.» دسانتیس گفت که او فکر می کند رهبری ترامپ برای سایر کشورهای خاورمیانه الهام بخش خواهد بود تا آنها به سمت همکاری بیشتر با ایالات متحده حرکت کنند و منطقه به ثبات بیشتری برسد.
الیوت آبرامز، عضو ارشد مطالعات خاورمیانه در شورای روابط خارجی که پس از دسانتیس صحبت های خود را آغاز کرد با تایید صحبت های او گفت که فکر می کند راه ثبات در خاورمیانه اغلب تحریف شده است. او گفت: «اخیرا این سوال پرسیده می شود که چطور می توان به راه حل دو کشور رسید. این سوال درستی نیست. سوال درست این است که چطور می توان به صلح رسید و سوال دو کشور جزئی از این سوال است. اگر به صلح کمک کنیم خوب است و کار خوبی است و اگر کمک نکنیم باید به دنبال فکر دیگری باشیم.» دانیل پایپز، رئیس انجمن خاورمیانه هم با آبرامز موافق بود و معتقد است که برقراری صلح در خاورمیانه پروسه ای است که قلب ها را تغییر خواهد داد. «آنچه از تحقیقات من برمی آید این است که پس از عبور از قرن گذشته، 80 درصد فلسطینی ها اسرائیل را رد کرده و 20 درصد آن را قبول دارند. هدف این است که این 20 درصد را به 40 یا 60 درصد برسانیم. هدف من این است که تعداد بیشتری از فلسطینی ها را تشویق کنم که این مساله را به رسمیت بشناسند که جنگ به پایان رسیده است و کمتر روی رهبران تمرکز کرده ام. من فکر می کنم که شما باید قلب ها را تغییر دهید. اگر قلب ها را تغییر دهید فکر می کنم که با درگیری های کمتری روبه رو خواهیم بود.»
منبع: دیلی سیگنال/ مترجم: روزبه آرش
نظر شما :