دریای خزر کانون توجهات دو طرف است
همکاریهای دریایی ایران و روسیه
نویسنده: ویشاکا سوناون
دیپلماسی ایرانی: ایران به دنبال «حمایت خوب و سازنده» روسیه در دریای خزر است. این را محسن شیدایی فرمانده ناوگان نیروی دریایی ایران روز سه شنبه در حاشیه بازدید از شهر بندری روسیه ماخاچکالا به شبکه های خبری روسیه گفت. بنا بر گزارش ها، این شهر منطقه اصلی برای همکاری دو کشور در زمینه نیروی دریایی در دریای خزر است.
شیدایی به اسپوتنیک گفت: «ما در این جا به دنبال تقویت تعاملی خوب و سازنده با روسیه با تمرکز روی حفظ صلح هستیم. ما افتخار می کنیم که موفق شده ایم تهدیدها را در طول دوران تحریم، به فرصت ها بدل کنیم.»
ناوگان دریایی ایران شامل یک ناوشکن و یک کشتی موشک انداز در تاریخ 9 مارس در ماخاچکالا لنگر انداخت. این سومین بازدید نیروی دریایی ایران از روسیه از سال 2013 است. تهران و مسکو همکاری های نظامی خود را از سال 2015 و پس از این که ایران با شش قدرت جهانی برای کاهش تحریم ها علیه جمهوری اسلامی بر سر مسائل هسته ای به توافق رسید، افزایش داده اند.
اوایل این ماه، ایران آزمایش سیستم موشکی ضد هوایی S-300 را که از روسیه خریداری کرده بود، انجام داد. این سیستم در شرایط جنگ الکترونیک مورد شبیه سازی و بررسی قرار گرفت و بنا بر گزارش ها قابلیت تشخیص، شناسایی، رهگیری و تیراندازی به هدف آزمایش شد.
معامله بر سر موشک های S-300 در سال 2007 انجام شد اما براساس تحریم ها وضع شده در اوایل سال 2010 تحویل آنها به ایران به حالت تعلیق درآمد. تنها در آوریل 2015 بود که مذاکرات برای تحویل موشک های S-300 بین تهران و مسکو از سر گرفته شد.
آخرین توسعه ایران در زمینه موشکی، به ایجاد تنش هایی میان ایران و ایالات متحده در اوایل این ماه منجر شد. کشتی جاسوسی یو اس ان اس، پس از تغییر مسیر خود در برابر قایق های تندرو سپاه پاسداران قرار گرفت و راهش توسط این قایق ها سد شد. واشنگتن این حرکت ایران را با عنوان «غیرحرفه ای و ناامن کننده» محکوم کرد و در عوض ایران درباره عواقب این کار به ایالات متحده هشدار داد.
در ماه ژانویه آزمایش موشک بالستیک از سوی ایران، به نگرانی هایی در واشنگتن دامن زد. در آن زمان ایالات متحده تحریم هایی تازه را علیه ایران اعمال کرد و دونالد ترامپ به شکلی مستقیم هشدار خود را نسبت به ایران اعلام کرد.
منبع: آی بی تایمز/ مترجم: روزبه آرش
نظر شما :