ناگفته‌های هفته از زبان دیپلماسی ایرانی

از ربودن افسران ارتش صدام توسط داعش تا افزایش سربازان روسی در کریمه

۲۸ شهریور ۱۳۹۳ | ۱۷:۲۷ کد : ۱۹۳۸۴۵۰ اخبار اصلی خاورمیانه
اعتراض کردها به حضور نیروهای ترکیه در خاک عراق، ربودن افسران ارتش صدام توسط داعش، افزایش سربازان روسی در کریمه، افزایش شدید نرخ بیکاری در جهان عرب و قانون تازه فرانسه برای مبارزه با جهادی‌ها از جمله ناگفته‌های این هفته دیپلماسی ایرانی هستند.
از ربودن افسران ارتش صدام توسط داعش تا افزایش سربازان روسی در کریمه

دیپلماسی ایرانی: "ناگفته های هفته از زبان دیپلماسی ایرانی" نام مجموعه تازه ای است که هر آخرهفته منتشر می شود. در این مجموعه اخباری که عموما در مقاله ها، یادداشت ها، منابع خبری، روزنامه ها و پایگاه های خبری جهان منتشر می شوند و از چشم بسیاری از خبرگزاری ها و منابع خبری دور می مانند، استخراج شده و در اختیار خوانندگان قرار می گیرد:

خیز سنی ها برای رسیدن به ایالت سنی

سلیم الجبوری، رئیس مجلس عراق، تشکیل ایالت در مناطق سنی نشین را گزینه قانونی و مطرح دانست و تأکید کرد که موضوع تشکیل حکومت های فدرالی نتیجه احساس به حاشیه رانده شدن از سوی دولت مرکزی است.

او در مصاحبه با روزنامه الحیات، تأکید کرد که تشکیل ایالت سنی نشین گزینه قانونی و مطرح است اما شخصا معتقد است که باید اول کمی دولت را به صورت نامتمرکز اداره کرد و اختیارات استان داری ها را افزایش داد و بعد دید که این طرح تا چه حد موفق خواهد بود.

او گفت که موضوع تشکیل ایالت سنی نیست بلکه مسئله تبدیل استان ها به ایالت است و افزود که موضوع فدرالیسم وقتی مطرح شد که ساکنان برخی مناطق احساس کردند که دولت مرکزی آن ها را به حاشیه رانده است.

الجبوری تجربه کردستان را نمونه ای پیش روی ساکنان مناطق دیگر دانست که با امنیت همراه است و مشکلات چندانی ندارد.

اعتراض کردها به حضور نظامیان ترکیه

آریز عبدالله، از سران اتحاد میهنی کردستان، از حضور نیروهای ترکیه در خاک کردستان و در استان دهوک انتقاد کرد و خواستار عقب نشینی آن ها از خاک عراق شد.

به گزارش پایگاه خبری الفرات نیوز، او در بیانیه ای رسمی تأکید کرد که نیروهای نظامی ترکیه نمی توانند در جنگ با داعش به حکومت عراق کمکی کنند و در نتیجه دلیلی ندارد که در خاک کشور بمانند و از دولت مرکزی و دولت ایالتی کردستان خواست که از همه راه های ممکن برای بیرون انداختن این نیروها از خاک عراق استفاده کنند.

عبدالله از نیروهای بین المللی و جامعه بین الملل نیز خواست که با فشار بر دولت ترکیه برای عقب نشینی این نیروها به خاک کشورشان تلاش کنند.

ربودن 50 افسر ارتش صدام توسط داعش

وسام الحردان، رئیس کنفرانس شوراهای بیداری عراق (صحوات)، گفت که تروریست های داعش 50 افسر ارتش سابق عراق را ربوده اند.

به گزارش پایگاه خبری المساله، او گفت که تروریست ها این افسران را به جرم عدم همکاری ربوده و به زندانی در فلوجه منتقل کرده اند و افزود که تروریست ها برای اعمال فشار بر خانواده های این افراد برای پیوستن به داعش دست به چنین اقداماتی می زنند.

پیش از این نیز الحردان از ربودن 15 شیخ عشیره توسط داعش خبر داده بود.

توصیه برای آشتی مخالفان با اسد برای جنگ با داعش

پائولو سرجیو، رئیس کمیسیون تحقیق بین المللی سازمان اعلام کرد، با افزایش خطر جهادی ها در سوریه ضرورت دارد که مخالفان حکومت سوریه با حکومت اسد به توافق برسند تا اتحادی سوری برای مبارزه با گروه های جهادی تروریست به وجود آید.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی همچنین گفت که با گذشت بیش از سه سال از جنگ بی حاصل میان مخالفان اسد با یاران او و خرابی های بیشماری که به وجود آمده اکنون وقت آن رسیده است که دو طرف با هدف جنگ با تهدیدی بزرگ تر و ویران کننده تر آشتی کنند.

سرجیو هشدار داد، تنها کسی که از وجود این اختلاف ها بیش از همه استفاده می کند، شبکه «دولت اسلامی» است که با هر دو طرف هم زمان می جنگد.

 

تقاضای کمک یک میلیارد دلاری سازمان ملل برای مبارزه با ویروس ابولا

سازمان ملل روز سه شنبه رسما اعلام کرد برای مبارزه با ویروس ابولا در غرب آفریقا حداقل 773 میلیون یورو معادل یک میلیارد دلار کمک مالی نیاز دارد که این رقم تقریبا دو برابر رقم درخواستی این سازمان در ماه های قبل است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، والری اموس، مسئول عملیات انسانی سازمان ملل در این باره گفت: «مبارزه با ویروس ابولا کمک های مالی کلانی را می طلبد.»

بنا به گزارش سازمان ملل 22.3 میلیون نفر در مناطقی که مورد تهدید ویروس ابولا هستند، زندگی می کنند که نیاز به کمک فوری دارند.

پیش بینی می شود تا پایان سال جاری میلادی حداقل 20 هزار نفر به این ویروس مبتلا شوند که از این رقم 16 درصد در گینه، 40 درصد در لیبریا و 34 درصد در سیرالئون مبتلا خواهند شد.

 

حضور نیروهای نظامی روسی در کریمه

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که مسکو شمار نیروهای نظامی خود را در شبه جزیره کریمه و جنوب روسیه افزایش خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شویگر همچنین گفت: «استقرار نیروهای نظامی بیشتر در کریمه در حال حاضر در اولویت ما قرار دارد.»

وی تاکید کرد، اوضاع در اوکراین به شدت به هم ریخته شده و حضور نیروهای نظامی خارجی در مناطق نزدیک به مرزهای ما بسیار بیشتر شده است.

 

توافق حکومت خودگردان با اسرائیل برای بازسازی غزه

رابرت سری، نماینده سازمان ملل در خاورمیانه گفت: «سازمان ملل و اسرائیل و حکومت خودگردان فلسطینی به توافق رسیدند تا کار بازسازی نوار غزه آغاز شود.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، سری در گزارش خود در برابر اعضای شواری امنیت همچنین گفت: «سازمان ملل میان نوار غزه، حکومت خودگردان فلسطینی و اسرائیل میانجی گری کرد تا کار بازسازی غزه و دادن نقش رهبری به حکومت خودگردان در این منطقه برای نظارت بر روند بازسازی ها آغاز شود.»

وی تاکید کرد، سازمان ملل تلاش دارد تمامی نیازهای شهروندان فلسطینی در غزه را تامین کند و تمام مواد مورد نیاز برای بازسازی ها را به دست مردم غزه برساند.

 

افزایش چشمگیر نرخ بیکاری در جهان عرب

کنفرانس کار کشورهای عربی در چهاردهمین نشست خود در قاهره گزارش مدیر کل سازمان کار جهان عرب تحت عنوان «همکاری عربی و افق ها برای حمایت از نیروی کار» را بررسی کرد.

به گزارش خبرگزاری الشرق الاوسط، در گزارش این سازمان آمده است که نرخ بیکاری در جهان عرب به 17 درصد رسیده و این مساله خطری استراتژیک برای همه کشورهای عربی محسوب می شود.

در این گزارش آمده است که تحولات کشورهای عربی و انقلاب های آنها در طول سال های اخیر تاثیر به سزایی در افزایش نرخ بیکاری داشته است به گونه ای که در سال 2013 نرخ بیکاری در جهان عرب به حدود 20 میلیون نفر رسید.

بنا به این گزارش نرخ بیکاری در میان جوانان 17 درصد، در میان زنان 41 درصد و در میان مردان 23 درصد است.

 

ممنوعیت خروج شهروندان فرانسوی به قصد جهاد از فرانسه

مجلس نمایندگان فرانسه با اکثریت آرا طرحی را تصویب کرد که به موجب آن از خروج افراد برای شرکت در عملیات جهادی در سوریه و عراق ممانعت به عمل می آید.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، به این ترتیب شهروندانی که می خواهند از فرانسه خارج شوند باید به طور دقیق بگویند که مقصد سفرشان کجاست و با چه هدف مسافرت می کنند.

مجلس فرانسه در تصویب این طرح اعلام کرده است که این کار را برای حمایت از امنیت ملی فرانسه انجام می دهد.

به موجب این طرح کسانی که در عملیات جهادی شرکت کرده بودند و اکنون به فرانسه بازگردند، تحت پیگرد قرار گرفته، گذرنامه و کارت شناسی آنها ضبط شده و از شش ماه تا دو سال حق خروج از فرانسه را نخواهند داشت.

تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: نیروهای نظامی حکومت خودگردان فرانسه عراق سازمان ملل جهان عرب


نظر شما :