مستشرق مشهور صهیونیست‌ها می‌گوید:

ناامیدی اعراب از اوباما بر سر پرونده هسته‌ای ایران

۲۵ آبان ۱۳۹۱ | ۱۶:۳۲ کد : ۱۹۰۹۱۵۳ اخبار اصلی خاورمیانه
آن‌چه اعراب از رئیس جمهوری امریکا که دوباره به کاخ سفید بازگشته انتظار دارند این است که هر چه سریع‌تر فکری برای حل بحران هسته‌ای ایران کند.
ناامیدی اعراب از اوباما بر سر پرونده هسته‌ای ایران

ديپلماسي ايراني: اسرائيل از كاهش روزافزون نقش موثر ايالات متحده امريكا در امور جهان بسيار نگران است و كشورهاي عربي نيز اعتماد خود را به باراك اوباما، رئيس جمهوري امريكا به دليل ناتواني‌اش در حل برنامه هسته‌اي ايران و عدم پيشرفت فرايند صلح خاورميانه از دست داده‌اند.

به گزارش روزنامه القدس العربي، چاپ لندن، اين اظهاراتي است كه پروفسور ايال زيسر، يكي از مشهورترين مستشرقين در كشور عبري گفته است. وي در اين باره مي‌گويد: «نگاه جامعه عربي تاثير به سزايي در پيروزي اوباما براي بار دوم نداشت اگر چه اعراب از او در همان دور اول رياست جمهوري‌اش نااميد شدند. اگر رسانه‌هاي كشورهاي عربي را در بحبوحه انتخابات امريكا پيگيري كنيد متوجه مي‌شويد كه آنها به گونه‌اي انتخابات را پيگيري مي‌كردند گويي كه انتخاباتي در سياره‌اي ديگر در حال انجام است چرا كه اين انتخابات اهميت چنداني براي آنها نداشت. آنها در حال حاضر به اين اعتقاد رسيده‌اند كه برنده يا بازنده انتخابات امريكا تاثيري بر اتفاقات خاورميانه نمي‌گذارد. به همين دليل بسياري يا به آن بي‌اعتنا بودند يا اگر هم اعتنا كردند اهميت چنداني به آن ندادند.»

زيسر درباره دلايل بي‌اعتنايي اعراب به انتخابات امريكا مي‌گويد: «يكي از دلايل آن اين است كه در جهان عرب اتفاقاتي در حال وقوع است كه اهميت آنها بسيار بيشتر از انتخابات امريكا است. يكي مساله سوريه است كه هر روز صدها نفر در آن كشته مي‌شوند و اين كشور به سمت يك جنگ داخلي متمايل شده كه تا كنون بي‌سابقه بوده است. هم‌زمان مي‌بينيم كه در مصر نيز جريان‌هاي ليبرال در برابر موج اسلام‌گرايي‌اي كه بر اين كشور مستولي شده، عقب‌نشيني كرد‌ه‌اند. از آن طرف فلسطيني‌ها نيز تنش ميان حماس در غزه و حكومت خودگردان در كرانه باختري را تجربه مي‌كنند، در اين كش مكش طبيعي است كه اعراب به چيزي اهميت دهند كه بسيار بيشتر از انتخابات امريكا بر زندگي و آينده آنها تاثير مي‌گذارد.»

وي سپس مي‌گويد: «دليل دوم به تجربه جهان عرب از روساي جمهور امريكا از گذشته تا كنون باز مي‌گردد. آنها تجربه تلخي از روساي جمهوري منتخب امريكا دارند. جهان عرب به طور كل اعتماد خود را به ايالات متحده از دست داده است و رهبران عربي نيز نمي‌توانند تغييري در مسيري كه واشنگتن در برابر جهان عرب و حتي خاورميانه مي‌پيمايد، ايجاد كنند. براي همين براي اكثريت اعراب هيچ اهميتي ندارد كه چه كسي ساكن جديد كاخ سفيد شود.»

زيسر تاكيد مي‌كند، تحليلگران عرب بر اين باورند كه اوباما تنها در صورتي مي‌تواند طرز فكر جامعه عربي را به نفع خودش تغيير دهد كه تصميم‌هاي تاريخي و اثرگذار بگيرد. علاوه بر آن وي مي‌تواند كه بر رهبران منطقه تاثير بگذارد و آنها را وادار كند كه سياست‌هاي خود را در كشورهايشان تغيير دهند.

زيسر سپس مي‌گويد: «آن‌چه اعراب از رئيس جمهوري امريكا كه دوباره به كاخ سفيد بازگشته انتظار دارند اين است كه هر چه سريع‌تر فكري براي حل بحران هسته‌اي ايران كند. تبديل شدن ايران به يك قدرت هسته‌اي براي اعراب نيز مشكل است و اين موضوعي است كه براي بسياري از افراد در منطقه از جمله هم‌پيمانان واشنگتن در خاورميانه مساله اصلي محسوب مي‌شود.»

وي درباره انتظار دومي كه اعراب از رئيس جمهوري امريكا دارند، مي‌گويد: «مساله دوم بحران سوريه است. مساله‌اي كه امريكا تا كنون با ترديد با آن برخورد كرده و هيچ تصميم قاطعي بر سر آن نگرفته است.»

مستشرق مشهور صهونيست درباره انتظار سوم اعراب از اوباما مي‌گويد: «مساله سومي كه اعراب بسيار به آن اهميت مي‌دهند درگيري اسرائيلي – عربي است. اين مساله همچنان براي بسياري از اعراب موضوعي بغرنج محسوب مي‌شود.»

وي در پايان مي‌گويد: «هفته گذشته را اعراب با بي‌اعتمادي كامل به پيروز انتخابات رياست جمهوري امريكا به پايان رساندند. آنها چهار سال پيش انتظار داشتند كه رئيس جمهوري امريكا بتواند يك تصميم قاطع و كارساز براي آينده اعراب بگيرد ولي تا كنون هيچ كاري نكرده است. بسياري از تحليلگران مي‌گويند كه اكنون توپ در زمين پرزيدنت اوباما است، اكنون اوست كه مي‌تواند جايگاه خود را از شكستي كه در چهار سال اخير داشته به پيروزي براي اعراب تغيير دهد و ايالات متحده امريكا را به جايگاه اصلي‌اش در خاورميانه باز گرداند و تبديل به مدافع هم‌پيمانان امريكا شود و به هر گونه حركت خصمانه‌اي عليه واشنگتن و متحدانش پاسخ قاطع دهد.»  

کلید واژه ها: اعراب انتخابات امریکا خاورمیانه رئیس جمهوری امریکا جهان عرب پرونده هسته‌اي ايران


نظر شما :