با موفقیت عملیات مشترک دو جبهه عراق و یمن
بن بستها در اسرائیل بیشتر شد
دیپلماسی ایرانی: با وجود رونمایی حزب الله لبنان از توانمندی ها و امکانات عظیم اطلاعاتی و نظامی خود که قاعدتا باید باعث بازدارندگی رژیم صهیونیستی از فکر حمله گسترده به لبنان می شد، بنیامبن نتانیاهو، نخست وزیر رژیم، همچنان به رجز خوانی ادامه می دهد و تکرار می کند که خود را برای حمله به لبنان آماده می نماید.
این در حالی است که بعضی از ژنرال های بازنشسته و نیز تحلیلگران در روزنامه های هاآرتس و معاریو به نتانیاهو هشدار می دهند که از فکر حمله به لبنان منصرف شود زیرا نتایج و عواقب چنین حمله ای برای اسرائیل غیرقابل تحمل خواهد بود. از سوی دیگر، در حالیکه ارتش صهیونیستی همچنان به کشتاروحشیانه در نوار غزه ادامه می دهد، هفته گذشته تحولات مهمی در چهارچوب این جنگ رخ داده که مسیر جنگ در هفته های آینده را دگرگون کرده، بن بست های رژیم صهیونیستی را سخت تر خواهد کرد.
1-عملیات مقاومت در کرانه باختری، چه از لحاظ کمّی و چه کیفی افزایش یافته و کمین های هفته گذشته که باعث وارد آمدن تلفات سنگین به ارتش اشغالگر شده نشان داد که این ارتش برغم استفاده از نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان محمود عباس، در هیچ نقطه ای از کرانه باختری امنیت ندارد و ادامه حضور در کرانه برایش سنگین تمام می شود. حتی مراقبت های شدید از سوی رژیم صهیونیستی و دولت اردن در طول خط مرزی رود اردن مانع رسیدن کمک ها نظامی به مقاومت در کرانه باختری نشده بطوریکه برخی از کارشناسان نظامی رژیم پیش بینی می کنند که بعید نیست مقاومت در کرانه در آینده نزدیک از سلاح موشکی خود رونمائی کند.
2-هقته گذشته، ارتش یمن از موشک هایپر سونیک خود موسوم به حاطم 2 رونمایی کرد. بنا به گفته سخنگوی ارتش یمن، این موشک بومی است و از فناوری پیشرفته برخوردار است و بُرد بلندی دارد. ارتش یمن ازهمین موشک در زدن یک کشتی اسرائیلی در دریای مکران استفاده کرده است. انتظار می رود که این موشک تغییرائی نوعی در روند مبارزات یمن در حمایت از غزه و مساله فلسطین ایجاد کند.
بطور کلی شواهد حاکیست که یمنی ها به پیشرفت های نظامی و اطلاعاتی مهمی دست یافته اند. در مورد حمله آنها به ناو هواپیمابر یو اس آیزنهاور در دریای سرخ، آنها متوجه شدند که هنگام بلند شدن و فرود آمدن هواپیماها، سیستم پدافند ضد موشکی ناو خاموش می شود تا هواپیماها هدف این سیستم قرار نگیرند.
ارتش یمن با استفاده از این اطلاعات ضربات سختی به این ناوکه برای کمک به اسرائیل در برابر حملات حزب الله به منطقه اعزام شده بود، وارد آوردند که در نتیجه آمریکا وادار شد این ناو هواپیما بر را از دریای سرخ خارج کند وبرای بازسازی خرابی ها و نیز بازسازی روحیه چند هزار نفر خدمه آن که دستخوش ترس و مشکلات روانی شده بودند، به پایگاه اعلام نشده ای بفرستد. تصور کنیم ناو هواپیمابر به عنوان نماد قدرت امپریالیستی و استکباری آمریکا که هرجا وارد می شد آرتش های آن منطقه را دچار ترس و وادار به اطاعت می کرد، اینک توسط ارتش کشور کوچک و فقیری مانند یمن مورد حمله قرار می گیرد و از خدمت خارج می شود!
3- شاید مهمترین تحول در هفته گذشته، اقدام مشترک مقاومت اسلامی عراق و ارتش و نیروهای انصارالله یمن در حمله به کشتی های رژیم صهیونیستی در شرق مدیترانه بود. مقاومت اسلامی عراق روز یکشنبه گذشته اعلام کرد که دو عملیات مشترک نظامی با نیروهای مسلح یمن با استفاده از پهپادهای پیشرفته در شرق مدیترانه انجام داده بطوریکه در عملیات نخست چهار کشتی در بندر حیفا را مورد اصابت قرار داده و در عملیات دوم به یک کشتی دیگر در شرق مدیترانه که عازم بندر حیفا بوده حمله کرده است. در این اعلامیه تاکید شده که مقاومت بطور فزاینده ای به کوبیدن امکانات دشمن صهیونیستی ادامه خواهد داد.
قابل ذکر است که در گذشته در چهارچوب وحدت میدان ها، هر جبهه از محور مقاومت عملیات خود را با دیگر جبهه ها در اطاق عملیات مشترک هماهنگ می کرده اما این نخستین بار است که دو جبهه عملیات مشترکی را انجام می دهند و این امر از دو زاویه حائز اهمیت
است.
نخست آنکه دست زدن به عملیات مشترک کار ساده ای نیست و در وهله اول نیاز به تعریف و پذیرش یک استرتژی مشترک دارد و پس از آن نوبت به تهیه و ایجاد امکانات و ابزار مناسب برای هر دو جبهه می رسد تا عملیات مشترک قابلیت اجرا پیدا کند.
بر این اساس، موفقیت عملیات مشترک دو جبهه عراق و یمن را می توان موفقیت مهمی برای اطاق عملیات مشترک محور مقاومت دانست.
دیگر آنکه، پس از محاصره رژیم صهیونیستی در خلیج عقبه و دریای سرخ و تعطیلی بندر ایلات در جنوب، بندر حیفا در مدیترانه مهمترین راه ارتباط رژیم با جهان خارج بوده که اینک کارآئی خود را از دست می دهد و رژیم از هر سو در محاصره اقتصادی قرار می گیرد و بر بن بست ها و تنگناهایش افزوده می شود.
نظر شما :