پیام بد تعویق انتخابات عراق
مقتدی صدر دنبال آشوب تازه ای است
دیپلماسی ایرانی: در حالی که حدود یک ماه پیش و بعد از آتش گرفتن بیمارستانی در ناصریه عراق، و در حالی که وزیر بهداشت منصوب به جریان صدر بود و به خواسته او استعفا داد، مقتدا صدر در فراری رو به جلو اعلام کرد انتخابات ماه اکتبر را تحریم می کند تا به این ترتیب فضای سیاسی کشور را که علیه او شده بود وارد فضای سیاسی تازه ای کند که خود بازیگردانش باشد. حالا نیز خبرهایی به گوش می رسد که او قصد دارد با هدف تعویق انتخابات، آشوبی را در عراق به راه اندازد و با برگزاری تظاهرات اعتراضی در شهرهای مختلف این کشور و دعوت از یارانش برای آمدن به خیابان ها زورآزمایی خیابان ایجاد کند. با این هدف که نبض میدان را به دست گیرد و میدان دار تحولات سیاسی شود.
ایاد السماوی، نویسنده و روزنامه نگار عراقی در کانال تلگرامی خود نوشته است که «اطلاعات دقیقی دارد که نشان می دهد جریان صدر قصد دارد در بغداد و دیگر استان های جنوبی عراق و همچنین فرات مرکزی در ابتدای ماه آینده میلادی تظاهرات به پا کند. خطی که برای این تظاهرات ترسیم شده آشوب سراسری با هدف تعویق انتخابات است. زبان حال مقتدی در حال حاضر این است یا انتخابات به تعویق می افتد یا عراق را به آتش می کشد.»
در همین رابطه نوری مالکی نخست وزیر اسبق عراق و رئیس ائتلاف دولت قانون در مصاحبه ای ضمن رد تعویق انتخابات تأکید کرد که ملتهب کردن دوباره جامعه یا تعویق انتخابات به نفع هیچ کس نیست. وی افزود که اگر انتخابات به تعویق افتد دیگر برگزار نخواهد شد.
پیش از این دیگر رهبران سیاسی عراق از جمله سید عمار حکیم، هادی عامری و حیدر العبادی بر برگزاری انتخابات در موعد مقرر خود تاکید کرده بودند.
برگزاری این انتخابات خواسته مرجعیت است و از حمایت جامعه جهانی برخوردار است و تعویق آن به هر بهانه ای جز ایجاد بی اعتمادی در جامعه عراق و ایجاد فضایی برای بهره برداری گروه های مغرض دستاورد دیگری ندارد.
تا کنون مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق که مسئولیت برگزاری انتخابات در موعد مقرر به عهده اوست، در برابر فشارهای بیرونی که فقط مختص به مقتدی صدر و هم نظرانش نیست بلکه برخی جریان های سنی از جمله محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان فعلی را نیز شامل می شود، مقاومت کرده است و اصرار دارد انتخابات در موعد مقررش برگزار شد. شورای عالی مستقل انتخابات نیز اعلام کرده است تعویق انتخابات به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد.
برگزاری انتخابات در موعد مقرر خواسته اکثر جریان های سیاسی شیعی عراقی و بسیاری از جریان های سنی و جریان های کردی است. تعویق انتخابات می تواند سنگ بنای رویه اشتباهی باشد که به هر جریان سیاسی اجازه دهد هر زمان که اوضاع را برای خود مساعد نبیند به خیابان ها بیاید و با ایجاد آشوب خواسته خود را به کرسی بنشاند. مضافا بر این که می تواند به هرج و مرجی منجر شود که علاوه بر آن که به سود هیچ کس در عراق نیست بلکه حتی زمینه ای برای دخالت بیشتر عوامل خارجی در امور داخلی عراق را به وجود آورد. در عین حال که فضای هرج و مرج عموما در آخر به نفع جریان های مخربی تمام شده است که اساسا با نظام فعلی عراق مشکل دارند و همواره به دنبال سوء استفاده از فرصت ها برای بازگشت به دوران حزب بعث بوده اند./اطلاعات
نظر شما :