در باب سفر بلینکن به اسرائیل
آقای بایدن لطفا اعراب را تحقیر نکنید
دیپلماسی ایرانی: هدف اصلی دور سفرهای آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده به کشورهای عربی به سرقت بردن پیروزی فلسطین در جنگ یازده روزه اخیر و متلاشی کردن وحدت جغرافیایی و جمعیتی بی سابقه فلسطین است که با پوشش تثبیت آتش بس و بازسازی نوار غزه انجام میگیرد.
بلینکن در کنفرانس مطبوعاتی خود بعد از نشست با بنیامین نتانیاهو بر پایبندی کشورش به حق اسرائیل در دفاع از خود و عدم اعطای اجازه به حماس و جریان های دیگر مقاومت برای استفاده از کمک های مالی و روند بازسازی به نفع خود تاکید کرد.
پول بازسازی از کشورهای امضا کننده توافقنامههای موسوم به آبراهام یعنی عربستان سعودی و قطر خواهد آمد و دستگاههای اطلاعاتی مصر، فلسطین و چه بسا اردن مسئول نظارت بر روند بازسازی و مصالح مورد نیاز برای آن خواهند بود. به معنای دیگر دستیابی به حتی یک کیسه سیمان یا یک شاخه تیرآهن از سوی حماس برای مرمت تونل ها و انبارهای اسلحه اش ممنوع خواهد بود.
جنبش حماس و جریان های دیگر مقاومت که پیروزی بی سابقهای کسب کردند و موشک هایشان رژیم اسرائیل را به لرزه درآورد، بیش از پنج میلیون شهرک نشین را به پناهگاه فرستاد و فرودگاه ها را تعطیل کرد؛ باید همچون «شاهد دروغین» یا یتیمی بر سر سفره بخیلان باشد و حق ندارد هیچ گونه نقشی در بازسازی نوار غزه داشته باشد که آن را مدیریت میکند و حرف آخر را در آن میزند.
دولت جو بایدن که به سرعت وزیر امور خارجهاش را به خاورمیانه اعزام کرد، درصدد نجات نوار غزه و اهالی آن در برابر جنایتهای جنگی اسرائیل نیست بلکه خواهان بدست آوردن زمان و نجات اسرائیل در برابر موشک های مقاومت، سلاح آن و جنگ داخلیای است که در اثر انتفاضه در سرزمین های اشغالی این رژیم را تهدید میکند.
از پاسخ مقاومت به روند به حاشیه راندن و برخورد با آن به عنوان یک ائتلاف تروریستی و نیز احیای روند مذاکراتی بیهوده خبر نداریم اما خواستار اصرار ائتلاف جریان های مقاومت بر حقشان برای حضور در روند بازسازی و هر گونه عملیات سیاسی هستیم نه به این خاطر که این مسئله حق مشروع این گروه است بلکه به این علت که جلوی سرقت حق فرزندان نوار غزه گرفته شود.
دولت افراطی راستگرای آمریکا مجبور به نشستن سر میز مذاکره با طالبان شد یعنی گروهی که آن را تروریستی میدانست و خروج تمام نیروهای خود از افغانستان را تا پایان سپتامبر اعلام کرد، بنابراین چرا این دولت با حماس در فلسطین اشغالی گفت وگو نمیکند؟ زیرا این گروه را تروریستی می داند در حالی که حماس حتی یک آمریکایی یا اروپایی را نکشته است. این چه معیار دوگانهای است. این اوج تحقیر عرب هاست.
جریان های مقاومت در نوار غزه که به تهاجم اسرائیل به قدس، مسجد الاقصی و محله شیخ جراح با موشک پاسخ دادند، تمام فلسطین و جهان را پشت سر خود متحد کردند و نظام آپارتاید اسرائیل را رسوا کردند؛ اگر طرح بازسازی اصلاح نشود و محاصره فورا برچیده نشود باید یک «نه بزرگ» به این توطئه آمریکایی – اسرائیلی بگویند.
باید به یاد بیاوریم زمانی که مشارکت کنندگان در کنفرانس شرم شیخ برای بازسازی غزه در سال 2014 به وعده خود عمل نکردند، فرزندان غزه از گرسنگی جان نباختند. امروز نیز آنها از گرسنگی نمیمیرند اگر روند بازسازی به صورت شرافتمندانه انجام نشود.
منبع: القدس العربی / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :