رقابتی که انتها ندارد

بزرگ‌ترین دردسر ایالات متحده در سال 2018

۰۹ اسفند ۱۳۹۶ | ۲۲:۳۰ کد : ۱۹۷۵۲۶۰ اخبار اصلی آمریکا آسیا و آفریقا
چین و روسیه رهبر فعلی کره شمالی را تنها رها نخواهند کرد علی رغم اینکه ترجیح می‌دهند کره شمالی از سلاح هسته‌ای عاری باشد.
بزرگ‌ترین دردسر ایالات متحده در سال 2018

نویسنده: السی هو

دیپلماسی ایرانی: متوقف کردن برنامه هسته ای کره شمالی بزرگ ترین دردسر سیاست خارجی رئیس جمهور آمریکا در سال جدید خواهد بود همانطوری که در سال گذشته اینطور بود. چه چیزی در توانایی کره شمالی سال 2017 و رویکرد ایالات متحده تغییر کرده است. کیم جونگ اون هر سال را با رویدادی جدید آغاز می کند. سال جدید را او با مرحله نهایی آماده سازی پرتاب موشک های بالستیک قاره پیما آغاز کرد. رئیس جمهور ترامپ با این توییت پاسخ داد: «چنین اتفاقی نخواهد افتاد.» با نگاه به گذشته درمی یابیم که کیم کسی بود که به وعده اش عمل کرد و در روز 4 جولای، روز استقلال آمریکا، تست موشکی خود را کلید زد.

بحران همچنان ادامه دارد. به یاد بیاورید که ترامپ از «آتش و خشم» سخن گفت و کیم قصد داشت جزیره گوام را هدف بگیرد. در 29 آگوست کره شمالی بمب هسته ای را آزمایش کرد که 10برابر قدرتمندتر از بمب قبلی بود. جان دلوری در این باره گفت: «دونالد ترامپ و کیم جونگ اون به مانند دو کشتی گیر حرفه ای هستند که دور هم می چرخند، برای هم خط و نشان می کشند اما هرگز واقعا ضربه ای وارد نمی کنند.» او ادامه داد: «اما باید به یاد داشته باشیم که این دو نفر رهبران و فرماندهان کل ارتش هایی واقعی هستند... در این شرایط پر از جهل و خصومت متقابل تنها چیزی که خیلی سریع پیش می رود اشتباه است.» وضعیت کره شمالی خطر بزرگ ترین جنگ هسته ای را که جهان تا کنون دیده پیش آورده است و اوضاع به حدی پیچیده است که چندین کشور درگیر این ماجرا هستند.

موضوع اصلی: اهداف رقابت

ساده ترین توضیح این است: شش قدرت با مخاطرات فعلی کره شمالی درگیر هستند و اهدافی متضاد دارند و به دلایلی محکم تن به مصالحه نمی دهند. کره شمالی سلاح های هسته ای خود را کنار نمی گذارد چرا که این سلاح ها حکومت کیم را بر سر قدرت نگه داشته اند. رژیم کیم حاضر نیست که سلاح های هسته ای را برای مذاکرات کنار بگذارد. با هر آزمایش، کیم قابلیت بازدارندگی خود را تقویت کرده و در برابر تهدیدات به رهبری ایالات متحده محکم تر می ایستد.

چین و روسیه رهبر فعلی کره شمالی را تنها رها نخواهند کرد علی رغم اینکه ترجیح می دهند کره شمالی از سلاح هسته ای عاری باشد. ایالات متحده و متحدانش ژاپن و کره جنوبی از اعمال فشار روی کره شمالی دست نخواهند کشید تا اینکه این کشور سلاح هایش را رها کند. بنابراین در بن بست قرار داریم.

بن فورنی، محقق ارشد موسسه آسان برای مطالعات سئول گفت: «این اهداف نشان دهنده مبارزه بسیار گسترده میان نظم جهانی لیبرال و سودای استبدادی است. مبارزه ای که انعطاف ناپذیری در آن اثبات شده است.» او معتقد است که کره شمالی یک مورد آزمایشی برای این است که مشخص شود آیا سیستم بین المللی به رهبری غرب در شمال شرقی آسیا پاسخگو خواهد بود یا نه. فورنی می گوید: «تجاوز روسیه به اوکراین و الحاق کریمه، ساخت ساز چینی ها در جزایری که بر سرمالکیت آنها مشکل وجود دارد و برنامه سلاح های هسته ای کره شمالی رویدادهایی جدا نیست. همه اینها اقداماتی عمدی از سوی کسانی است که سودای قدرت دارند: به چالش کشیدن نظام بین الملل لیبرال.»

روسیه که درست به مانند کره شمالی تحت تحریم های آمریکاست، به دنبال نفوذی گسترده تر در اروپاست و چین همین مساله را در شرق آسیا دنبال می کند. فورنی می گوید: «برای محقق شدن هر دوی این اهداف ضروری است که قدرت آمریکا کاهش پیدا کند. برای به چالش کشیدن قدرت ایالات متحده هیچ کس بهتر از کیم جونگ اون نیست. اجازه دادن به رژیم او که روایت غربی از قدرت و موسسات را به چالش بکشند کار کوچکی نیست. آنها به دنبال بی ثبات کردن این نهادها هستند.»

در سوی دیگر ایالات متحده، کره جنوبی و ژاپن حضور دارند. آنها در این داستان آنتی تز کره شمالی محسوب می شوند. فورنی می گوید: «با توجه به این حقیقت که کره شمالی کشوری هسته ای است و ایالات متحده نمادی برای دموکراسی لیبرال شناخته می شود، قابل پذیرش نیست که قدرت، اراده و خواست آنها زیر پا گذاشته شود.» به همین دلیل است که جهان ایده های کیم جونگ اون در سال 2018 را به نظاره نشسته است.

منبع: ان پی آر/ مترجم: روزبه آرش

کلید واژه ها: کیم جونگ اون فورنی ایالات متحده امریکا کره شمالی


نظر شما :