عربستان عمان را به جانبداری از حوثیها متهم میکند
تنش سنگین در روابط مسقط – ریاض
دیپلماسی ایرانی: منابع یمنی به روزنامه العرب، چاپ لندن گفتند که بحرانی سخت میان عربستان سعودی و عمان به وجود آمده است. این منابع درباره دلیل بروز این بحران میان این دو کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس گفتند که عربستان عمان را متهم می کند که در سایه روابط رو به گسترش و بسیار مثبت میان مسقط و تهران، به حوثی ها گرایش پیدا کرده است. این منابع می گویند که این روابط در ماه های اخیر ابعاد تازه ای به خود گرفته و متفاوت از توزانی است که پیش از این عمان تلاش می کرد در روابط خود با عربستان حفظ کند.
آنها می گویند عربستان همچنین از عمان ناراحت است که نتوانسته هیئت اعزامی حوثی ها برای مذاکره در کویت که شامل نمایندگان حوثی ها و علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری سابق می شود و در قالب "کنگره سراسری ملی" به مذاکرات کویت رفته بود را راضی کند که محل مذاکرات را ترک نکند و به صنعا باز نگردد.
تنش در روابط عربستان و عمان زمانی افزایش یافت که اعضای هیئت حوثی ها که در میانشان محمد عبدالسلام، رئیس این هیئت که یکی از رهبران حوثی ها است و عارف الزوکا، یکی از رهبران کنگره سراسری ملی حضور داشتند نتوانستند به کمک هواپیمای ویژه ای که عمان در اختیار آنها گذاشته بود به پایتخت یمن بازگردند، چرا که مقامات عربستانی شرط کردند که تنها در صورتی اجازه فرود هواپیما حامل نمایندگان حوثی ها به فرودگاه صنعا را می دهند که این هواپیما در یکی از فرودگاه ها برای بازرسی فرود آید تا هویت مسافران آن تایید شود. اعضای هیئت از پذیرفتن این تصمیم عربستان سعودی خودداری می کنند و اصرار می کنند که باید مستقیما از مسقط به صنعا بروند.
اعضای هیئت یمنی حوثی در ماه گذشته میلادی بعد از آن که مذاکرات کویت به نتیجه نرسید و دو طرف نتوانستند به راه حلی برای پایان دادن به جنگ جاری برسند، محل مذاکرات را ترک کردند و به مسقط رفتند.
پیمان عربی به رهبری عربستان سعودی نظارت سختی بر حرکت هواپیماها از فرودگاه صنعا دارد و هر هواپیمایی که بخواهد در این فرودگاه فرود آید را به شدت زیر نظر می گیرد و مورد بازرسی قرار می دهد و تلاش می کند تا هویت مسافران آن هواپیما را بشناسد.
همین منابع همچنین گفتند که اسماعیل ولد الشیخ احمد، نماینده سازمان ملل در امور یمن که از سوی سازمان ملل نقش میانجی میان حوثی ها با نمایندگان عبد ربه منصور هادی و عربستانی ها را ایفا می کند، در حال حاضر در مسقط است تا شاید بتواند اجازه بازگشت هیئت یمنی به صنعا را به دست آورد.
از سوی دیگر منابع سیاسی به عرب گفتند که تصمیم به آزادی شهر یمن از سوی نیروهای عضو ائتلاف به رهبری عربستان زمانی گرفته شد که مذاکرات صلح در کویت شکست خورد و هیئت حوثی طرح صلحی که نماینده سازمان ملل در امور یمن که بعد از مشورت ها مورد استقبال 18 کشور قرار گرفته بود را رد کرد.
تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :