واکنش ها به انتخابات پارلمانی سوریه
با برگزاری انتخابات پارلمانی سوریه در روز چهارشنبه، این رای گیری با انتقاد آلمان و انگلیس روبرو شده اما روسیه آن را برای جلوگیری از خلاء قدرت لازم دانسته است.
به گزارش بی بی سی، رای گیری تنها در مناطقی از سوریه برگزار شد که ارتش سوریه بر آنها تسلط دارد و در مناطق تصرف شده از سوی مخالفان حکومت، انتخابات برگزار نمی شود. با اینهمه، طبق خبر خبرگزاری دولتی سوریه، قرار است تمامی ۲۵۰ عضو مجلس مردمی انتخاب شوند.
آلمان گفت که نتایج انتخابات پارلمانی سوریه را نخواهد پذیرفت.
مارتین شیفر سخنگوی وزارت خارجه به خبرنگاران در برلین گفت که "برگزاری انتخاباتی آزاد و عادلانه در شرایط فعلی، با توجه به این همه پناهنده و وضعیت جنگ تمام عیار داخلی، کاملا غیرممکن است."
سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه گفت که این انتخابات برای تقویت ساختارهای موجود دولتی سوریه لازم است، تا گفت وگوهای جاری صلح راه برگزاری انتخاباتی دیگر را فراهم کند. او گفت این رای گیری برای جلوگیری از "خلا قدرت" در سوریه مهم است.
در مقابل انگلیس گفت که تصمیم دولت سوریه برای برگزاری انتخابات در این شرایط نشان می دهد که دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، "تا چه اندازه از واقعیت بی خبر است."
دولت انگلیس در بیانیه ای گفت که این رای گیری با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، که خواستار برگزاری انتخابات پس از دوره ۱۸ ماهه انتقالی می شود، در تغایر است.
در این بیانیه آمده است که این انتخابات "نمی تواند با ایجاد یک ظاهر سست دموکراتیک، مشروعیت بیاورد."
مخالفان سوری گفته اند که این انتخابات نامشروع و تحریک آمیز است.
حدود ۳۵۰۰ کاندیدا در انتخابات شرکت داشتند.
مذاکرات در میان آتش بس شکننده
همزمان با شروع دور تازه مذاکرات صلح سوریه در ژنو استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل، می گوید که بالا گرفتن خشونت ها در روزهای اخیر بیشتر "حادثه است نه آتشی که به خرمن افتاده باشد".
در روزهای اخیر چند کشور از جمله آمریکا، فرانسه و ایران نسبت به تاثیر خشونت ها بر آتش بسی که از ماه فوریه تحت عنوان "ترک مخاصمه" برقرار شده ابراز نگرانی کرده اند.
دی میستورا درحالی اظهار نظر می کرد که تازه ترین دور گفت وگوهای صلح سوریه در ژنو روز چهارشنبه از سر گرفته شد. در این روز او میزبان هیات نمایندگی گروه اصلی مخالفان بود.
فرستاده سازمان ملل گفت که آتش بس سوریه، علیرغم "به وخامت گراییدن" اوضاع در برخی نواحی در روزهای اخیر، به قوت خود باقی است.
روز سه شنبه سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد روسیه و سایر کشورهای صاحب نفوذ در سوریه را ترغیب کرد دولت سوریه را نسبت به مراعات آتش بس قانع کنند. سامانتا پاور هشدار داد که اوج گیری خشونت های جاری می تواند مذاکرات صلح که در ژنو در جریان است را تهدید کند.
دی میستورا اظهار امیدواری کرد که بتواند بیشتر و بیشتر به سوی توافقی برای انتقال سیاسی در سوریه حرکت کند. او گفت که هیات دولت سوریه قرار است روز جمعه وارد محل مذاکرات شود.
اما معاون وزارت خارجه سوریه روز چهارشنبه گفت که مخالفان باید "رویای" دولت انتقالی را کنار بگذارند، زیرا به معنی کودتا خواهد بود.
فیصل مقداد که پیش از شروع دور تازه مذاکرات ژنو صحبت می کرد در دمشق، پایتخت سوریه، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت چنین ایده ای "هرگز قابل پذیرش نخواهد بود."
خبرنگاران بی بی سی می گویند درحالی که نبردها در استان حلب آتش بس شش هفته ای را به خطر انداخته، چشم انداز مذاکرات صلح تیره است.
نظر شما :