واکنش مخالفان سوری به پیمان مبارزه با داعش

امریکا دروغ می‌گوید

۲۹ شهریور ۱۳۹۳ | ۱۳:۳۶ کد : ۱۹۳۸۴۶۵ اخبار اصلی خاورمیانه
مخالفان سوری امریکا را به دروغ‌گویی متهم می‌کنند و می‌گویند که دولت باراک اوباما به هیچ وجه به فکر رویارویی با بشار اسد نیست و در صورتی که مشکلش با داعش حل شود، آنها را تنها رها خواهد کرد.
امریکا دروغ می‌گوید

دیپلماسی ایرانی: مخالفان سوری در برابر نقشی که قرار است در ائتلاف مبارزه با داعش ایفا کنند، سرگردان هستند. به ویژه که ایالات متحده تا کنون درباره وضعیت سوریه سکوت اختیار کرده و هیچ موضعی درباره آینده حکومت بشار اسد اتخاذ نکرده است.

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، در همین رابطه منابع نزدیک به ائتلاف مخالفان سوری می گویند که بحث و جدل های شدیدی در درون این ائتلاف بر سر مشارکت یا عدم مشارت در جنگ با داعش در گرفته است. موافقان حضور در این ائتلاف می گویند باید در آن مشارکت کنیم بدون این که حرفی از دریافت تضمینی از امریکایی ها بزنیم در حالی که عده ای دیگر می گویند تا زمانی که دولت امریکا به روشنی نگوید چه برنامه ای برای سوریه دارد و چه تضمینی برای آینده ائتلاف مخالفان می دهد، وارد ائتلاف مبارزه با داعش نخواهند شد.

منتقدان پیوستن ائتلاف مخالفان سوری به پیمان مبارزه با داعش می گویند که در طول دو سال گذشته همه تلاش خود را کرده اند تا داعش را از بسیاری از مناطق سوریه بیرون برانند، این بدان معنا است که هم در گذشته و هم در حال حاضر شکست شبکه داعش شدنی و امکان پذیر بوده است، اما سوالی که مخالفان می پرسند این است که باید بابت این رویارویی چه هزینه ای بدهند، آیا قرار است کار حکومت بشار اسد تمام شود یا این که بنا است بحران به نقطه صفر باز گردد؟

ناظران می گویند ایالات متحده هیچ برنامه ای برای بحران سوریه ندارد و درگیری اش با داعش ممکن است شامل سوریه نشود و این مساله ای است که باعث نگرانی مخالفان سوری شده است. مخالفان سوری می گویند از این نگرانند که مبادا تجربه صحوات عراق این بار بر سر آنها بیاید.

صحوات عراق یا شوراهای بیداری مدعی اند که در زمان دولت سابق عراق با حمایت امریکا با تروریست ها جنگیدند و آنها را از مناطق خود بیرون راندند اما بعدا هم دولت عراق و هم امریکایی ها به آنها بی توجهی کردند.

واشنگتن که هیچ ابزار ارتباطی و هماهنگی ای با حکومت بشار اسد ندارد، بر مخالفان سوری در جنگ های زمینی در سوریه حساب کرده و برای اطمینان دادن به آنها پیام داده است که با حکومت بشار اسد ارتباط ندارد، اما مخالفان امریکا را به دروغ گویی متهم می کنند و می گویند که دولت اوباما به هیچ وجه به فکر رویارویی با بشار اسد نیست و در صورتی که مشکلش با داعش حل شود، آنها را تنها رها خواهد کرد.

گفته می شود امریکایی ها با برخی از فرماندهان مخالفان مثل عمار الواوی تماس گرفته اند و تلاش کرده اند از آنها برای مبارزه با داعش در خاک سوریه استفاده کنند.

واوی خود در این باره می گوید: «موفقیت در این زمینه اگر فرصت های آن فراهم شود، ممکن است. اما عملا با توجه به وضعیت فعلی محال است که ما بتوانیم در برابر داعش به پیروزی برسیم. ما نه آن سلاحی که به دست داعش می رسد را در اختیار داریم نه آموزش دیده ایم و نه حتی آن طور که کاخ سفید گفته است 500 میلیون دلار برای مسلح کردن نیروهای مبارزه معتدل اختصاص یافته چیزی به ما داده است.»

الواوی که از فرماندهان بارز ارتش آزاد محسوب می شود، در این باره می گوید: «حقیقت این است که ما نیاز با آموزش بیشتری داریم. به اندازه کافی نیرو داریم اما سلاح نداریم، نیاز به سلاح های مدرن داریم. ما نیاز به سلاح های دوش پرتاب داریم. ما نیاز به سلاح های ضد تانک داریم. اگر به این سلاح ها دست نیابیم نمی توانیم کاری از پیش ببریم حتی اگر ایالات متحده از ما بخواهد کاری کنیم.»

ناظران مسائل سوریه می گویند بعید است که کنگره مجوز دهد تا آن چه واوی می گوید که مورد نیاز ارتش آزاد است، به آن تحویل داده شود. یکی از دلایل آن این است که ایالات متحده از این که سلاح های پیشرفته در جنگ با گروه های جهادی در اختیار جهادی ها و گروه های تروریستی قرار بگیرد، به شدت بیمناک است.

این در حالی است که هنوز تکلیف 500 میلیون دلاری که کنگره به باراک اوباما مجوز استفاده از آنها برای مسلح کردن مخالفان معتدل سوریه داده نیز مشخص نشده است.

آن چه روشن است این است که ایالات متحده همچنان از کشیده شدن پایش به جنگ زمینی در سوریه اجتناب می کند و می خواهد از مخالفان سوری در جنگ با داعش و گروه های تروریستی با کمترین هزینه بیشترین استفاده را ببرد.

تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: بشار اسد سوريه پيمان مبارزه با داعش مخالفان سوري


نظر شما :