نتایج نهایی دور اول انتخابات افغانستان
انتخابات ریاست جمهوری افغانستان بر اساس اعلام نتایج نهایی توسط کمیسیون برگزاری انتخابات این کشور با حضور ˈعبدالله عبداللهˈ و ˈاشرف غنی احمد زیˈ به دور دوم کشیده شد.
به گزارش ایرنا، ˈیوسف نورستانیˈ رییس کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان روز پنج شنبه با یک روز تاخیر در اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوی این کشور در نشست خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در کابل گفت: بر اساس نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری، هیچ یک از نامزدها نتوانستند حد نصاب لازم را برای پیروزی در دور اول انتخابات کسب کنند.
نورستانی افزود: انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با حضور عبدالله عبدالله با 45 درصد آرا معادل 2 میلیون 972 هزار و یکصد و چهل یک رای و ˈاشرف غنی احمد زیˈ با 31.6 درصد آرا معادل 2 میلیون و 84 هزار و 547 رای به دور دوم کشیده شد.
نورستانی با پذیرش وجود مشکلات انتخاباتی در دور اول گفت: دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در 24 خرداد با حضور دو نامزد پیشتاز در سراسر افغانستان برگزار خواهد شد.
رییس کمیسیون برگزاری انتخابات افغانستان افزود: 11 تیرماه نتایج ابتدایی دور دوم و 31 تیرماه نتایج نهایی سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعلام خواهد شد.
عبدالله عبدالله نامزد پیشتاز این دوره از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان از روند برگزاری این انتخابات و نحوه رسیدگی به شکایات انتخاباتی، ناراضی است و بارها اعلام کرده است در صورتیکه به درستی انتخابات برگزار و به شکایات رسیدگی می شد، در دور اول مبارزات انتخاباتی، پیروز میدان بود.
اشرف غنی احمد زی نیز که اعتراض هایی به نحوه برگزاری انتخابات و رسیدگی به شکایات انتخاباتی دارد، رفتن نامزدهای پیشتاز به دور دوم را اجتناب ناپذیر می داند و از آن استقبال کرده است.
پیش از این کمیسیون مستقل رسیدگی به شکایات انتخاباتی افغانستان، در نشست های علنی به شکایت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این کشور رسیدگی و نتیجه را به طور محرمانه به کمیسیون برگزاری انتخابات اعلام کرد.
بر اساس قانون انتخابات افغانستان، نامزدها اگر نتوانند در دور اول انتخابات آرای 50 درصد بعلاوه یک رای واجدان شرایط شرکت در انتخابات را کسب کنند باید در دور دوم به رقابت با یکدیگر بپردازند.
بر اساس این قانون دو نفری که بیشترین آرا را در دور اول انتخابات کسب کرده اند، می توانند در دور دوم کارزار انتخاباتی شرکت کنند.
انتخابات ریاست جمهوری افغانستان 16 فروردین 93 با مشارکت حدود هفت میلیون نفر از 12 میلیون واجدین شرایط شرکت در انتخابات، برگزار شد.
میزان حضور مردان در این انتخابات 64 درصد و حضور زنان 36 درصد اعلام شد.
هشت نامزد ریاست جمهوری در این رقابت شرکت کردند.
ˈزلمی رسولˈ نامزد سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که بر اساس نتایج اولیه بعد از ˈعبدالله عبداللهˈ و ˈاشرف غنی احمد زیˈ در جایگاه سوم قرار گرفت، چند روز پیش حمایت خود را از عبدالله عبدالله، نامزد پیشتاز اعلام کرد.
ˈزلمی رسولˈ بر اساس نتایج اولیه 11.48 درصد آرا، معادل 759 هزار و 540 رای را به خود اختصاص داد و در جایگاه سوم قرار گرفت.
ˈگل آغا شیرزیˈ دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نیز که بر اساس نتایج مقدماتی بیش از یکصد هزار رای، معادل 1.61 درصد آرا را به خود اختصاص داده بود نیز پس از اعلام نتایج مقدماتی، حمایت خود را از تیم اصلاحات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله اعلام کرد.
کمیسیون مستقل برگزاری انتخابات افغانستان در نتایج مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری این کشور آرای عبدالله عبدالله را 44.9 درصد و اشرف غنی احمد زی را 31.5 درصد اعلام کرده بود.
بر اساس قانون انتخابات افغانستان پس از اعلام نتایج مقدماتی توسط کمیسیون انتخابات این کشور که مسوولیت برگزاری انتخابات و شمارش آرا را بر عهده دارد، نامزدهای معترض به روند برگزاری انتخابات 24 ساعت که در این دوره به 48 ساعت افزایش یافت، فرصت دارند که شکایت های خود را از روند برگزاری انتخابات مطرح کنند.
طبق قانون انتخابات افغانستان کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی این کشور نیز موظف است در فرصت 20 روزه به شکایت نامزدها رسیدگی و نتیجه قطعی را به کمیسیون برگزاری انتخابات اعلام کند.
بر اساس این قانون در صورت لزوم، انتخابات دور دوم، 2 هفته بعد از اعلام نتایج قطعی توسط کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی باید برگزار شود.
در این دوره به دلیل تاخیر در اعلام نتایج اولیه و نهایی و همچنین تامین تجهیزات لازم، برگزاری دور دوم انتخابات به حدود یک ماه بعد از اعلام نتایج نهایی یعنی در 24 خرداد ماه موکول شده است.
در همین حال سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان پیش از این از کمک مالی و فنی این اتحادیه به برگزاری احتمالی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، خبر داده بود.
ˈفرانس مایکل میلیبندˈ سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان چندی پیش در کابل به رسانه ها گفت: در صورتیکه انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به دور دوم کشیده شود، اتحادیه اروپا در بخش مالی و فنی به برگزاری این دور از انتخابات کمک خواهد کرد.
کارشناسان این دوره از انتخابات افغانستان را که زیر سایه تهدید طالبان برگزار شد، موفقیتی بزرگ برای مشارکت سیاسی افغانها در روند سیاسی کشورشان ارزیابی و تاکید کردند که افغانها نشان دادند قادر به اداره امور کشور خود هستند.
افغان ها خود مسوولیت برگزاری و تامین امنیت این دوره از انتخابات را بر عهده داشتند.
نظر شما :