لاریجانی:هیچ تماس غیررسمی میان ایران و آمریکا نیست
به گزارش خبرگزاری فارس، "علی لاریجانی" عصر دوشنبه در مصاحبه با شبکه العالم، در پاسخ به این سئوال که «آیا می توان توقع داشت در دوره جدید ریاست جمهوری آمریکا مذاکرات مستقیمی بین ایران و آمریکا صورت بگیرد؟»، اظهار داشت: این که آیا تحولاتی که در آمریکا رخ داده، می تواند جهت گیری جدیدی را نشان دهد، در تحلیل های ژورنالیستی مطرح شده است.. اما آنچه ما می توانیم نظر دهیم رفتارهای آنها (آمریکایی ها) است؛ باید ببینیم که چه گام هایی برمی دارند.
لاریجانی ادامه داد: درباره این که مذاکره با آمریکا خط قرمز است، ما هیچوقت این امر را خط قرمز نگفته بودیم.
وی تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب چند سال قبل، در سخنرانی مشهد این نکته را فرمودند که ما رفتارهای آمریکایی ها را بررسی می کنیم. بنابراین باید دید که در دوره جدید رئیس جمهور آمریکا، چه رفتاری را از خود نشان می دهد.
لاریجانی ادامه داد: شاید اگر کسی بخواهد اطمینانی به این مسأله پیدا کند، رفتار آنها در 5+1 خود یک نشانه باشد.. یعنی به جای موضع تخریبی کمک کنند که مذاکرات به پیش برود.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره مخالفت ایران با درخواست نماینده در 5+1 برای مذاکره مستقیم با آقای جلیلی گفت: البته یک بار قبلا آقای جلیلی مذاکره کرده بودند، ولی چون نتایج مثمر ثمری نداشت، نپذیرفتند.
لاریجانی افزود: اینکه می گویند شرایط تغییر کرده ما باید در عمل ببینیم، آنها می توانند در مذاکرات 5+1 حرکت مثبتی برای پیشرفت و حل و فصل مسأله داشته باشند .
لاریجانی درباره گزارشهای غربی درباره تماس ها و روابط غیر رسمی ایران و آمریکا، اظهار داشت: اخیرا چنین اتفاقی روی نداده، ولی در زمان [حضور نظامیان آمریکایی در] عراق مذاکراتی داشتیم، که این مذاکرات روشن بود و تعریف مشخصی داشت.
مذاکرات ایران با 5+1
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به علل تعویق در مذاکرات ایران با 5+1 اظهار داشت: در نشست 5+1 طرف مقابل بود که زمان را به عقب انداختند، و ایران برای مذاکره آمادگی داشته و دارد. از نظر ما اصولا 5+1 می تواند مسائل را در شرایط فعلی حل کند، ولی به شرط آنکه با ابتکار عمل و با صداقت مذاکره کند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: ایران پیشنهادهایی را داده و این پیشنهادها می توانست مورد مذاکره قرار بگیرد.
رئیس مجلس تأکید کرد: اشتون در این قضیه باید خیلی فعالتر و مبتکرانه تر عمل کند؛ مسأله هسته ای ایران اگر در قالب ابتکاراتی باشد، قابل حل است و به نفع طرفین خواهد بود.
لاریجانی اظهار داشت: ایران پیشنهادهایی را داده و می توانستند در این مذاکرات به نتیجه برسند .. مقداری سستی و زمان گیری در این مسأله است، که شاید شانس 5+1 را در حل مسأله کاهش دهد.
لاریجانی درباره درخواست ها برای توقف غنی سازی 20 درصد در مقابل توقف تحریم ها، گفت: ما عضو آژانس هستیم و ان پی تی را پذیرفتیم، بنابراین حقوقی داریم؛ اینکه 5 درصد یا 20 درصد غنی سازی کنیم جزو حقوق ما است.
لاریجانی تأکید کرد: آقایانی که پیشنهادی دارند می توانند در همین مذاکرات پیشنهاد خود را مطرح کنند، و این احتیاجی ندارد که مطالب آنها در رسانه ها مطرح شود.
تصور آمریکا از اقتصاد ایران درست نیست
لاریجانی درباره تصور غربی ها از تاثیر تحریمها بر ایران گفت: آمریکایی ها برداشت درستی از این موضوع نداشتند . تغییراتی که در وضعیت اقتصادی ایران رخ داده به دلیل چند عامل است .
وی افزود: مقداری از دلایل گرانی و تورم به وجود آمده در ایران، نقدینگی زیاد در داخل کشور است؛ و تحریم ها درصد کمی تاثیر در این موضوع دارد.
لاریجانی ادامه داد: حجم نقدینگی در داخل افزایش یافته و این برمی گردد به مدیریت اقتصادی که باید این اشکال را دید و رفع کرد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: ایران از نظر تولید داخلی دارای قدرتی است که می تواند این مسائل را حل کند، ولی نخست باید این اشکالات اقتصادی را حل کرد.
لاریجانی گفت: آنها می خواهند بگویند که تحریم ها خیلی موثر بوده به همین دلیل از این موضوع سوء استفاده می کنند.
اختلافات دولت و مجلس، "کاری" است
رییس مجلس شورای اسلامی درپاسخ به سئوالی درباره اختلافات دولت و مجلس گفت: اصولا در کشورهایی که دموکراسی وجود دارد اختلاف نظرهایی نیز در این حدود است. مگر این که کشورهایی دیکتاتوری باشند و کسی در آنجا حرف نزند. وقتی کشوری مانند ایران پارلمانی قوی دارد و هیچ کس نمی تواند آن را تعطیل کند؛ و پارلمان حق استیضاح وزرا و رئیس جمهور را دارد، اختلاف نظر در حد اینکه کار باید چگونه انجام شود ویا چگونه بهتر است همیشه وجود دارد؛ نباید این مسأله را خیلی برجسته سازی کرد.
لاریجانی تأکید کرد: البته در بعضی مسائل اقتصادی و امور مدیریتی اختلاف نظر وجود دارد .. ممکن است مجلس برخی سلایق دولت را از نظر مدیریتی نپسندد؛ ولی به هر حال قوای مختلف در ایران حدودی دارند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: اختلافات ما اختلافات کاری است؛ درباره اینکه چگونه می شود ایران از قدرت آبادانی و اقتصادی قوی تری برخوردار باشد؛ البته بعضی از مناسبات سیاسی و گروه ها نیز ممکن است درصد کمی تأثیر گذار باشند؛ ولی اصل آن سلایق و چگونگی بهبودی کار و بهره وری بیشتر است.
نظر مجلس درباره مرحله دوم طرح هدفمندی
لاریجانی با اشاره به این که مجلس اجرای مرحله دوم قانونی هدفمندکردن یارانه ها در سال جاری را ممنوع کرده؛ گفت: مجلس اعتقاد داشت که باید آرامشی را بر اقتصاد داخلی به وجود بیاوریم؛ هدفمند کردن یارانه ها در شرایطی که اقتصاد ما به خاطر نقدینگی مشکلاتی دارند، مصلحت نمی دانستیم؛ لذا طرح هدفمندی را با توجه به اینکه در قانون بودجه آمده بود، به خاطر ایجاد آرامش در اقتصاد امسال منع کردیم.
وی ادامه داد: برای اجرای مراحل بعدی در سال های آینده باید شرایط مطلوبی ایجاد شود و باید برحسب شرایط تصمیم گیری کرد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: اصل قانون هدفمند کردن یارانه ها منوط به زمان مناسب و روش درست آن است؛ لذا ما امسال آن را ممنوع کردیم.
حضور اصلاح طلبان در انتخابات مفید است
لاریجانی در پاسخ به پرسشی پیرامون انتخابات آینده ریاست جمهوری گفت: تحرکات در مورد انتخابات ریاست جمهوری برای گروه های سیاسی شروع شده، و با توجه به اینکه عقاید مختلفی بین اصول گرایان و اصلاح طلبان وجود دارد در حال شکل گیری است.اکنون هر هفته می بینید که کاندیداهای جدیدی برای ریاست جمهوری مطرح می شوند.
رئیس مجلس درباره حضور گروه های مختلف در انتخابات آینده ریاست جمهوری، اظهار داشت: هم در اصولگرایان و هم در اصلاح طلبان عقاید درباره افراد و خط مشی آنها متفاوت است؛ حضور همه گروه ها در انتخابات مفید می دانیم و همانطور که شورای نگهبان اعلام کرد مشکلی از نظر حضور هیچ گروهی وجود ندارد و برای مشارکت در انتخابات باید همان صلاحیت هایی را که قانون اساسی برای رئیس جمهور آمده است داشته باشند.
لاریجانی با بیان اینکه هنوز تصمیمی را برای نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری اعلام نکرده، گفت: افراد متعددی در صحنه هستند.
وی ادامه داد: ما این نقص را داریم که احزاب ما خیلی برنامه محور نیستند و تیمی عمل نمی کنند؛ این نقص باید در آینده جبران شود زیرا این احزاب بیشتر در حوالی انتخابات حضور پیدا کرده و با امواج فکری و سیاسی حرکت می کنند .
وی با تأکید بر اهمیت دموکراسی پایدار در کشور، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فکر جمهوری اسلامی ایران، مردم سالاری دینی است؛ باید بدانیم که یکی از محورهای اصلی کارآمدی دموکراسی داشتن برنامه و تیم کارآمد است.
رئیس مجلس گفت: تلاش می کنم به عنوان کسی که وظیفه ای دارد، گروه ها به هم نزدیک شوند و انتخابات پرشوری برگزار شود.
وی در عین حال تأکید کرد: انتخابات این دوره هنوز شکل روشنی نگرفته و در حال شکل گیری است؛ و باید ببینیم که صحنه انتخابات چگونه خواهد بود و مصلحت کشور چیست؛ و باید پیگیر باشیم چه چیزی مشکلات مردم را حل می کند و آبادانی کشور را بیشتر کرده و در منطقه امنیت و ثبات ایجاد می کند.
لاریجانی اظهار داشت: هنوز تصویر برای انتخابات کامل نشده، اکنون همه را برای حضور در انتخابات و مشارکت بیشتر دعوت می کنیم . در آینده هر چه صحنه رقابت محدودتر شود و ائتلافهایی صورت بگیرد که برای مردم روشن تر شود، مفیدتر خواهد بود.
ایران در عراق دخالتی ندارد
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامۀ گفتگو به مسایل بین المللی پرداخت و در ابتدا با رد ادعاها مبنی بر دخالت ایران در امور داخلی عراق، درباره تلاش برخی باقی ماندگان رژیم بعث و همچنین برخی کشورها برای ایجاد مشاجراتی در این کشور هشدار داد.
لاریجانی وجود ارتباط روشن بین مسائل سوریه و عراق را بعید دانست و گفت: مسأله عراق در بستر خود عراق باید تعریف شود؛ موضع ما درباره عراق این است که در این کشور، طوایف مختلف باید باهم در حکومت حضور داشته باشند، و این را مردم عراق یعنی هم اهل سنت هم شیعه و هم کردها می دانند.
وی افزود: ما با رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس پارلمان عراق روابط خوب و دوستانه ای داریم؛ لذا روابط ما با طوایف مختلف عراقی نزدیک است.
لاریجانی ادامه داد: اگر مشکلاتی در داخل عراق است باید در درون و با گفت و گو حل شود .. ممکن است اشکالاتی در بعضی از بخش ها وجود داشته باشد که باید رفع شود.
رییس مجلس، جلسات و مذاکرات دکتر ابراهیم الجعفری را ستود و تأکید کرد: این مسیر درستی است و باید اشکالات از طریق گفت و گو حل شود.
لاریجانی گفت: کسانی که جامعه عراق را می شناسند می دانند که از گذشته شیعه و سنی با یکدیگر با رفاقت زندگی می کردند، و هیچگاه مشکل تاریخی با یکدیگر نداشتند.
عراقی ها هشیار باشند
وی با بیان اینکه عراقی ها نباید کاری کنند که دیگران از آن سوء استفاده کنند، خاطرنشان کرد: شاید برخی از کشورها منافعشان این باشد که داخل عراق را به هم بریزند. منافع ملت عراق در یکپارچکی آنها است. برخی بدشان نمی آید که کشور بزرگی مانند عراق که از منابع نفت و گاز خوبی برخوردار است و تجربه تاریخی جدیدی را آغاز کرده بعد از دیکتاتوری صدام به نزاع های داخلی مشغول کنند؛ و برخی هم به دنبال تجزیه عراق و ضربه زدن به وحدت عراق هستند.
لاریجانی درباره موضع ایران درباره عراق گفت: موضع ایران این است که حتما یکپارچگی عراق حفظ شود، و اهل سنت و شیعه و کرد با هم گفت وگو کنند و اشکالاتی که وجود دارد رفع شود. ما هم تلاش می کنیم که با طرفهای مختلف صحبت کنیم که همین مسیر طی شود.
لاریجانی با رد ادعاها درباره دخالت ایران در امور عراق گفت: ارتباط ایران با عراق همیشه به نفع عراق بوده است؛ ما منفعتی غیر از این نداریم که کشور باثبات و قوی عراق، همسایه ما باشد.
لاریجانی هشدار داد: تلاش برخی باقی ماندگان رژیم بعث و صدام برای ایجاد مشاجراتی در عراق نه به نفع عراق است و نه منطقه.
وی افزود: موضع ما همیشه این بوده است که دولت عراق یکپارچه باشد و همه گروه ها درون آن وجود داشته باشند، و همسایه ما همسایه قوی باشد؛ ما با عراق رفت و آمد، مذاکرات، رایزنی سیاسی و مراودات اقتصادی داریم.
روابط ایران با کشورهای منطقه و بحران های طایفه ای
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی درباره تأثیر بحران های فرقه ای و مذهبی اخیر در منطقه بر روابط کشورمان با کشورهای عربی و اسلامی گفت: در دوره هایی از تاریخ اسلام اختلافات مذهبی بزرگ شده است. اما امروزه باید به نیازهای جهان اسلام اهمیت داده شود. بنده در کنفرانس پارلمان های کشورهای اسلامی در خارطوم نیز اظهار داشتم که شرایط دنیا به گونه ای است که رفتار تک قطبی تندروانه دیگر از صحنه افکار سیاستمداران خارج شده است و دنیا به سوی چند قطبی شدن پیش می رود و این یک فرصت برای کشورهای اسلامی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی، جهان اسلام دو راه در پیش دارد: یا اینکه با کنار گذاشتن اختلافات و تعیین منافع خود در این وضعیت به عنوان یک بازیگر در صحنه قدرت جهانی، حضور داشته باشد و یا اینکه کشورهای اسلامی مانند دوره جنگ سرد، به عنوان اقمار و وابستگان یکی از این قدرت ها درآیند. در چنین وضعیتی قدرت های بزرگ از منابع این کشورها بهره برداری کرده و اختلافات و درگیری ها را در میان آنها زنده نگه می دارند.
وی افزود: فرصت ها همیشه وجود نخواهند داشت. در چنین وضعیتی ضروری است تا اختلافات را با واقع بینی حل کنند و با کنار گذاشتن این اختلافات بر روی اشتراکات تأکید کنند.
لاریجانی با اندک دانستن اختلاف میان مذاهب اسلامی گفت: اصول اساسی همه این مذاهب مشترک است و حتی بسیاری از احکام شرعی آنها نیز کاملا مشابه است. اما اختلافات کلامی همواره وجود داشته است.
وی با انتقاد از افرادی از پیروان فرقه های مختلف که به اختلافات مذهبی دامن می زنند اظهار داشت: این افراد که مسائل کلان و استراتژیک جهان اسلام را درنظر نمی گیرند و فقط به اهداف کوتاه مدت و تاکتیکی می اندیشند یا افراطی و تندرو هستند یا مزدورانی هستند که براساس اوامر مافوقشان اقدام به فتنه انگیزی می کنند.
لاریجانی افزود: متأسفانه در برخی از کشورها گروههایی به وجود آمده اند که نه تنها شیعیان را تکفیر می کنند بلکه از تکفیر پیروان مذاهب اهل سنت نیز ابایی ندارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از زمان پیروزی انقلاب مردم به رهبری حضرت امام خمینی (قدس سره) بر کنار گذاشتن اختلافات و تأکید بر وحدت و سعه صدر تأکید داشته است و ما همواره در همه کشورها بر تنش زدایی میان گروههای مختلف مسلمان تلاش کرده ایم و همگان شاهد این سیاست حکیمانه کشور بوده اند.
وحدت مسلمانان، سرلوحۀ سیاست های جمهوری اسلامی
علی لاریجانی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز سیاست تفرقه مذهبی را در دستور کار خود قرار نداده است. بلکه اصول سیاست کشور مبتنی بر وحدت میان مسلمانان و دفاع از مظلومان استوار بوده است. بر همین اساس از یک طرف از حزب الله لبنان که یک گروه مقاوم شیعی در مقابل رژیم صهیونیستی است، حمایت می کنیم و از سوی دیگر از ارائه هیچ گونه کمکی به گروههای مقاومت فلسطین مانند حماس و جهاد اسلامی که اهل سنت هستند دریغ نکرده ایم. موضع ایران مسائل استراتژیک جهان اسلام و وحدت میان مسلمانان بوده است.
لاریجانی تأکید کرد: همانطور که ایران در تونس، لیبی، مصر و ... از مردم و خواسته هایشان در مقابل حاکمیت آن کشورها حمایت کرده است، در سوریه نیز ما معتقدیم که باید اصلاحات سیاسی انجام شود و دمکراسی در آن کشور حاکمیت داشته باشد و مردم به خواسته هایشان برسند.از سوی دیگر دمکراسی در هر کشور یک امر درونی است و مردم آن کشور باید دمکراسی مورد نظر خودشان را به وجود بیاورند. دمکراسی تحمیلی از خارج از کشور و با قدرت سلاح، یک نوع دیکتاتوری به وجود خواهد آورد.
تاکید بر مخالفت با دخالت بیگانگان در سوریه
وی تصریح کرد: ایران با دخالت نظامی در سوریه مخالف است و مخالفت با حمله نظامی به سایر کشورها را نیز اعلام کرده ایم. در بحرین نیز مخالف حضور نظامی کشورهای دیگر هستیم. دمکراسی باید از درون جامعه هر کشور برخیزد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت گفتگوی سیاسی واقعی در سوریه خاطرنشان کرد: در آن کشور اختلافاتی وجود دارد که دولت و مخالفان می توانند با انجام مذاکرات رو در رو دیدگاههایشان را مطرح کنند.
علی لاریجانی در بخش دیگری از اظهاراتش با هشدار به برخی کشورها که گمان می کنند با افراطی گری و فرستادن افراطیون به سوریه می توانند به اهدافشان در آن کشور دست یابند گفت: این رفتارها که به افزایش خشونت در سوریه می انجامد مشکلاتی را برای همه کشورهای منطقه به بار خواهد آورد.
وی در ادامه بر تلاش کشورمان برای مذاکره میان دولت و مخالفان تأکید کرد و گفت: ما از فراخوان اخیر بشار اسد برای گفتگو با مخالفان استقبال می کنیم و راه حل ما آن است که از این گفتگوها نظام سیاسی سوریه براساس دمکراسی و رأی مردم شکل بگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه علت ادامه بحران سوریه را ارسال سلاح و کمک مادی برخی کشورها به شورشیان دانست و گفت: هر کدام از کشورهای حامی شورشیان هدف خاصی را در سوریه دنبال می کند. حتی برخی از کشورها که بویی از دمکراسی نبرده اند برای ایجاد دمکراسی در سوریه هیجان دارند. اما بی تردید این اقدامات برای آنها نفعی به بار نخواهد آورد. ما به این کشورها هشدار می دهیم گسترش بحران سوریه به آنها ضربه خواهد زد.
وی درباره ادعاها مبنی بر ارسال سلاح و نیرو به نظام سوریه در جنگ با شورشیان گفت: بی تردید این ادعاها از اساس کذب و دروغ محض است. ما به حضور نظامی برای موضع گیری درباره مسائل داخلی کشورها اعتقادی نداریم. ما درباره بحرین نیز هم اعلام کردیم که از نظر نظامی هرگز در آن کشور دخالت نمی کنیم.بلکه به حمایت سیاسی از حقوق مردم بحرین ادامه خواهیم داد و هر گونه دخالت نظامی را در آن کشور محکوم می نماییم. از این رو ما سلاح و نیرو به سوریه نمی فرستیم.
روابط تهران و آنکارا و استقرار سامانه های پاتریوت
رییس مجلس درباره روابط تهران و آنگارا تاکید کرد: روابط اقتصادی ما با ترکیه در سطح بسیار بالایی است. جمهوری اسلامی با کشورهای اسلامی و همسایه خود روابط دوستانه ای دارد؛ ما ممکن است اختلاف نظر داشته باشیم و لی این اختلاف نظر به معنای دشمنی نیست.
ما با خیلی از کشورها درباره مسأله فلسطین اختلاف نظر داریم، ما معتقد به مقاومت در مسأله فلسطین هستیم ولی برخی از کشورها نظر دیگری دارند؛ این به معنای دشمنی نیست. زیرا ما معتقد به امت اسلامی و منافع آن هستیم و استراتژی وحدت گرا داریم و تلاش ما این است که این استراتژی مخدوش نشود.
به گفتۀ لاریجانی، ما با ترکیه هم در برخی امور اختلاف نظر داریم، ولی نقاط مشترک هم زیاد داریم. ترکیه همسایه ما است و برادران مسلمان ما هستند، آقایانی که در رأس امور هستند دوستان ما هستند و با آنها ارتباطات نزدیکی داریم ولی در برخی مواردهم اختلاف نظر داریم، مانند مسأله سوریه که در روشها اختلاف نظر داریم. حتی درباره مساله رژیم صهیونیستی ما اختلاف نظر داریم.
وی افزود: ما درباره نصب موشک های پاتریوت قبلا هم اعلام کرده ایم که این کار را به ضرر ترکیه و امنیت منطقه می دانیم. ورود ناتو در مسائل منطقه ای در واقع مشکلات منطقه را بیشتر می کند.
به گفتۀ رییس مجلس، از زمانی که آمریکا و ناتو به افغانستان و عراق آمده اند مشکلات و کشتارهای بسیاری را به راه انداخته اند . در خلیج فارس هم همین طور به نزاع ها دامن می زنند. مسائل ترکیه با کشورهای همسایه اش باید از طریق گفت و گو حل شود ما این را به مسئولان ترک هم گفته ایم و این کارها را اشتباه می دانیم.
روابط ایران و مصر و اصل "صبر" در سیاست ایرانی
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به تحولات مصر و روابط ایران با این کشور گفت: در روابط ایران و مصر باید به چند نکته توجه کرد. ایران برای مصر ارزش فوق العاده ای قائل است . مصر کشور معتبری است و از سابقه ای تمدنی برخوردار است. همیشه نگاه ایران نسبت به ملت مصر احترام آمیز بوده و حتی در زمان حسنی مبارک علایق بین ملت ایران و مصر و متفکرین و علمای دو کشور قوی بود.
وی تاکید کرد: ما از انقلاب مصر حمایت کردیم و خواهیم کرد و آن را دستاوردی بزرگ برای مسلمانان در عصر حاضر می دانیم . لذا انقلاب آنها را انقلاب عمیقی می دانیم که ممکن است اشکالاتی در آن باشد که باید رفع شود. انقلاب مصر موضع ستایش برانگیزی داشته و باید از آن حمایت شود.
رییس مجلس خاطرنشان کرد: ایرانی ها در سیاست آدم های صبوری هستند. ما در سیاست عجول نیستیم و معتقدیم که هر چیزی زمان و فصل خاص خود را دارد و ضمن این که معتقدیم هرچه زودتر باید امت اسلامی باید با یکدیگر پیوندهای سیاسی داشته باشند، اما معتقدیم که هر چیزی زمان خاص خودش را دارد ومتناسب با شرایط وزمان باید تصمیم گیری شود.
برخی از امور هستند که می خواهند به اختلافات دامن برنند. مسئولان ایرانی و مصری هر دو متوجهند که دو کشور ممتاز در منطقه هستند و هرچه پیوندهای اقتصادی، سیاسی، دینی، و علمی قوی تر باشد به نفع دو کشور و کل عالم اسلام خواهد بود. اما عده ای "نان" خود را در همین دعواهای ثانویه و فرعی می بینند. یک سری گروه های تندرو و تکفیری هستند هم برای مصری ها مزاحمت ایجاد می کنند و هم برای ما. باید توجه کنیم که نباید این مسائل را اصل در نظر بگیریم.
به گفتۀ لاریجانی، ممکن است در این میان اشتباهاتی هم رخ دهد؛ به عنوان مثال گروهی در قاهره جمع شدند به عنوان "معارضه اهواز" که البته وزیر امور خارجه مصر برای وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران توضیح داد که این امر هیچ ربطی به دولت مصر نداشته و توسط یک گروه غیردولتی انجام شده بود. بنا بر این مشخص است که این اقدامی از سوی یک گروه فتنه گر بوده و می خواستند مسأله پر اهمیت روابط استراتژیک ایران و مصر را تخریب کنند.
لاریجانی یادآور شد: البته اکنون روابط ایران و مصر اکنون در سطح خوبی است. حتی پیشنهاد آقای مرسی برای مسأله سوریه برای گفت و گوی ایران، مصر عربستان سعودی و ترکیه را ما پذیرفتیم و مذاکرات را آغاز کردیم. با وجود این که برخی کشورها همراهی نکردند با این حال ما استقبال کردیم و مذاکرات را آغاز کردیم و هنوز مذاکرات در سطوح مختلف ادامه دارد. ما از هرابتکاری بین ایران و مصر برای استفاده از نفوذ آنها در حل مسائل منطقه ای استقبال می کنیم و فکر می کنیم این مسیر عاقلانه ای است و نباید مسائل خرد را خیلی برجسته کرد.
نظر شما :