ناگفته های هفته از زبان دیپلماسی ایرانی

از خرید شرکت نفتی فرانسه توسط ایران تا ناراحتی تهران از اسد

۱۶ آذر ۱۳۹۱ | ۱۴:۳۸ کد : ۱۹۰۹۹۹۳ اخبار اصلی خاورمیانه
شرکت ایرانی تدبیر انرژی روز سه شنبه 4 نوامبر برابر با 14 آذر پیشنهاد خرید پالایشگاه نفت "بتی کورون" که در حال حاضر جزء دارایی‌های شرکت ورشکسته "پترو پلس" سوئیسی است را ارائه داد.
از خرید شرکت نفتی فرانسه توسط ایران تا ناراحتی تهران از اسد

دیپلماسی ایرانی: " ناگفته های هفته از زبان دیپلماسی ایرانی " نام مجموعه تازه ای است که هر هفته در روزهای پنج شنبه منتشر می شود. در این مجموعه اخباری که عموما در مقاله ها، یادداشت ها، منابع خبری، روزنامه ها و پایگاه های خبری جهان منتشر می شوند و از چشم بسیاری از خبرگزاری ها و منابع خبری دور می مانند، استخراج شده و در اختیار خوانندگان قرار می گیرد.

ایران یک شرکت نفتی فرانسوی را می خرد

روزنامه لو فیگارو، چاپ فرانسه خبر داد که شرکت ایرانی تدبیر انرژی روز سه شنبه 4 نوامبر برابر با 14 آذر پیشنهاد خرید پالایشگاه نفت "بتی کورون" که در حال حاضر جزء دارایی های شرکت ورشکسته "پترو پلس" سوئیسی است را ارائه داد.

این روزنامه بدون ذکر منبع خبر خود همچنین نوشت: این شرکت ایرانی وابسته به موسسه امام خمینی است و قصد دارد قدیمی ترین پالایشگاه نفت فرانسه را با تعهد به حفظ 550 نفر کارکنان آن که شامل مدیر عامل شرکت و مدیرهای قانونی آن می شود، خریداری کند.

به نوشته لوفیگارو پیشنهاد ایران باعث شوکه شدن طرف های فرانسوی شده و نشان می دهد که ایرانی ها تلاش می کنند تا راه حلی برای ادامه فعالیت های نفتی خود در تولید و پالایش نفت خام ایرانی بیابند. در صورتی که این خرید انجام شود، فرانسه که به دلیل تحریم های اتحادیه اروپا از ماه ژوئن گذشته واردات نفت از ایران را متوقف کرده است، مجددا اقدام به وارد کردن نفت از این کشور خواهد کرد.

شرکت تدبیر انرژی که بزرگ ترین شرکت تولید و پالایش نفت در ایران محسوب می شود برای خرید این شرکت بزرگ نفتی که در منطقه نورماندی در شمال غرب فرانسه واقع شده باید با موسسه سرمایه گذاری لیبی و شرکت نت اویل که روژه تمرز، ثروتمند مشهور مدیریت آن را بر عهده دارد، رقابت کند.

کزاویه هوزل، وکیل شرکت بتی کورون در فرانسه درباره این که آیا تدبیر انرژی به دلیل تحریم ها می تواند این شرکت را خریداری کند یا خیر، گفت: «موضوع یک موضوع ژئوسیاسی نیست بله یک موضوع کاملا صنعتی است، حتی اگر شرکت تدبیر انرژی با برنامه هسته ای ایران در ارتباط باشد، نام آن در فهرست شرکت های مورد تحریم اتحادیه اروپا قرار ندارد، از این رو می تواند در این معامله شرکت کند.»

شرکت بتی کورون یکی از قدیمی ترین شرکت های فعال در امور انرژی و نفتی در فرانسه محسوب می شود.

 

حفظ رابطه اقتصادی و سیاسی با ترکیه و اسرائیل مقدم بر حفظ سوریه

آنطوان فرانسیس، روزنامه نگار مشهور لبنانی در روزنامه الحیات نوشت که  در پایان ماه دهم میلادی یعنی ماه اکتبر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با شماری از کارشناسان «تیم والدی» که هر ساله مسکو همانند داووس آنها را گردهم می آورد و در حقیقت داووس کوچک روسی محسوب می شود، دیدار کرد. در حاشیه آن نشست پروفسور ترک حسین باغچی که مدیر مرکز مطالعات خارجی در آنکارا است، به طور خصوصی با پوتین جلسه برگزار کرد، در آن جلسه پوتین به صراحت به باغچی گفت: «روسیه مصمم است که روابط استثنائی خود با ترکیه در بعد اقتصادی را در مقام اول حفظ کند و با اسرائیل نیز در بعد سیاسی در درجه اول روابط نزدیکی داشته باشد.»

به گفته فرانسیس این کارشناس ترک بیش از این اطلاعاتی درباره این دیدار ارائه نداد اما همین گفته نشان می دهد که هم پیمان اصلی نظام حاکم بر سوریه که در بحبوحه درگیری های این کشور اصرار داشت که به اسرائیل سفر کند تا از زبان مسئولان اسرائیلی بشنود که در شمالشان چه می گذرد، بیش از همه امنیت اسرائیل و حفظ رابطه سیاسی با آن برایش اهمیت دارد و سوریه در اولویت دوم سیاست های روسیه است.

تغییر موضع مالکی در قبال سوریه

نوری مالکی نخست وزیر عراق در تازه ترین اظهار نظر خود درباره سوریه گفت: «دولت عراق از انتخاب ملت سوریه برای انتخاب نظامی جایگزین نظام فعلی در این کشور حمایت می کند.»

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و ناظران مسائل سوریه این اظهارات مالکی تحت فشارهای شدید امریکا صورت گرفته و بازگو کننده شکافی در جمع حامیان وی محسوب می شود. به گفته گزارش های سری وزارت خارجه امریکا، مالکی تصمیم گرفته است تا به تدریج دست از حمایت خود از اسد بردارد و از رفتن وی از قدرت حمایت کند.

نگرانی ایران از سرنوشت اسد

بر اساس گزارشی که دیپلمات های عالی رتبه غربی تهیه کرده اند، تهران از سرنوشت اسد به شدت نگران است و از این که بشار اسد به توصیه های ایران بر سر چگونگی برخورد با بحران جاری در سوریه گوش نداده، بسیار ناخرسند است.

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، به اعتقاد ایرانی ها سوری ها توجهی به نصایح ایران نکرده اند و این مساله سبب شده است تا حکومت اسد کنترل اوضاع را از دست بدهد.

بنا به این گزارش ایران همچنین از کثرت فسادی که در میان نیروهای مسلح سوریه وجود دارد به شدت نگران است و از این که بسیاری از کمک های مالی ایران به حساب شخصی درجه داران و افسران فاسد ارتش می رود بسیار ناخرسند است.

به گفته دیپلمات های غربی تهران نیز دریافته است که نظام اسد نمی تواند برای مدت طولانی دیگر در قدرت بماند و برای همین به دنبال راه های دیگر برای حمایتش از حزب الله پس از سرنگونی ارتش سوریه است. برای همین بدون اطلاع ارتش سوریه به طور مخفی تماس هایی را با ائتلاف مخالفان سوریه برقرار کرده است. به اعتقاد این دیپلمات ها بقای نطام سوریه وابسته به حمایت ایران است و در صورتی که ایران حمایت های خود را از این نظام قطع کند فورا سقوط می کند.

ایران معادله را تغییر داد

پس از جنگ 8 روزه غزه تحلیلگران سیاسی اسرائیلی در درون دولت این رژیم به این اعتقاد رسیده اند که حمایت های موشکی ایران از حماس و حزب الله باعث شده است تا معادلات سیاسی و استراتژیک منطقه کاملا تغییر کند.

به گزارش روزنامه النهار، چاپ لبنان، پس از شکست اسرائیل در پیشبرد اهداف خود در جنگ 8 روزه اکنون بحث حمله نظامی به ایران در اسرائیل به شدت کم رنگ شده و حامیان حمله در حال حاضر در موضع ضعف قرار گرفته اند. اکنون هشدارهای بسیاری به دولت اسرائیلی از سوی نزدیکان و اعضای حکومت این رژیم می شود مبنی بر این که هر گونه حمله ای به تاسیسات هسته ای ایران باعث واکنش سریع و در پی آن ویرانی گسترده اسرائیل خواهد شد.

حمایت تسلیحاتی سعد حریری از مخالفان اسد

جریان المستقبل به ریاست سعد حریری تایید کرد که حریری و نماینده او در ترکیه، عقاب صقر که نماینده مجلس لبنان نیز هست اقدام به مسلح کردن مخالفان سوریه کرده اند.

به گزارش روزنامه الاخبار، چاپ لبنان، اخیرا نوار صوتی ای منتشر شده که در آن صقر به صراحت می گوید که جریان المستقبل در تسلیح مخالفان اسد به طور مستقیم دخالت دارد و به این کار خود افتخار می کند. صقر صحت این نوار صوتی را تایید کرده است.

 

کارشناسان نظامی ایران در کره شمالی

خبرگزاری کیودوی ژاپن به نقل از منابع دیپلماتیک غربی اعلام کرد که ایران شماری از کارمندان دفاعی خود را از اواخر اکتبر گذشته به کره شمالی فرستاده تا آموزش های لازم برای افزایش همکاری های دو جانبه در زمینه های توسعه موشکی و هسته ای را فراهم کنند.

تا کنون هیچ منبع ایرانی ای این خبر را تایید نکرده است. پیش از این ایران و کره شمالی در زمینه های مختلف نظامی با یکدیگر همکاری داشتند.

به گفته خبرگزاری کیودو هیئت ایرانی متشکل از چهار کارشناس از وزارت دفاع و شرکت های نزدیک به آن است که در یک مرکز نظامی در 85 کیلومتری مرزهای کره شمالی با چین مستقر شده اند.

هشدار بارزانی به کودتای نظامی در عراق

مسعود بارزانی، رهبر اقلیم کردستان عراق در گفت وگو با روزنامه عراقی الزمان گفت که اطراف مالکی را تعدادی از درجه داران ارتش گرفته اند که هیچ اعتقادی به فعالیت های سیاسی او ندارند و درصدد هستند در اولین فرصت علیه او کودتای نظامی انجام دهند.

وی از این که مالکی به فکر گسیل نیروهای نظامی ارتش به کردستان است، انتقاد کرد و گفت کسانی که چنین توصیه هایی به وی می کنند در نهایت باعث سرنگونی او در قدرت خواهند شد.

 

هشدار حقوق بشر سازمان ملل به بروز فاجعه انسانی در عربستان

سازمان مدافعان حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که در زندان های عربستان تعداد بسیاری زندانی سیاسی بدون محاکمه در وضعیت بسیار بدی زندانی هستند و حتی از کم ترین حقوق اولیه خود نیز محروم مانده اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، زندانیان سیاسی در بند ماه ها است بدون توجیه هر گونه اتهامی زندانی هستند و اجازه دیدار با هیچ کدام از اعضای خانواده شان را نیز نداشته اند.

این زندانیان و خانواده های آنها بارها خواستار دیدار با مسئولان قضایی برای پیگیری پرونده سیاسی شان شده اند که هر مرتبه با مخالفت و بی اعتنایی مقام های مربوطه مواجه شده اند. برای همین بسیاری از آنها پشت میله های زندان تنها رها شده و هیچ توجهی به آنها نمی شود. سازمان حقوق بشر سازمان ملل نسبت به بروز فاجعه ای انسانی در عربستان هشدار داده است.

 

عراق برای بازرسی هواپیماهای ایرانی پول می خواهد

مقام های عالی رتبه در سفارت امریکا در عراق گفته اند که مقام های دولت عراق در پاسخ به این سوال که چرا در بازرسی هواپیماهای ایرانی به مقصد سوریه کوتاهی می کنند، گفته اند که این کار هزینه بر است و بغداد نمی تواند هر بار متحمل چنین هزینه ای شود.

به گزارش پایگاه خبری نون 14، مقامات امریکایی در صددند که راه های بیابند تا به نوری مالکی، نخست وزیر عراق فشار بیاورند آن افرادی که حاضر به بازرسی هواپیماهای ایرانی متوجه سوریه نیستند را از کار برکنار کند.

امریکایی ها توضیحات دولت عراق در این زمینه را کافی ندانسته و خواستار بررسی بیشتر این موضوع از طریق نهادهای بالاتر سیاسی امریکا شده اند.

 

آرژانتین برای تفاهم با ایران به راه حل رسید

هکتور تیمرمن، وزیر امور خارجه آرژانتین اعلام کرد که بوینس آیرس در ژانویه آینده به تهران پیشنهاد تازه ای را برای حل پرونده حمله به مقر یهودیان بوینس آیرس در سال 1994 ارائه خواهد داد.

به گزارش شبکه خبری فرانس 24، وزیر امور خارجه آرژانتین در کنفرانس مطبوعاتی خود در مقر وزارت امور خارجه این کشور گفت: «ظرف هفته های آینده پیشنهاد تازه ای به ایرانی ها برای بستن پرونده حمله به مقر یهودیان بوینس آیرس می دهیم که امیدواریم این پیشنهاد باعث شود تا مشکلات دو کشور کاملا حل شوند.»

وی مذاکرات ایران و آرژانتین در هفته های اخیر در زوریخ در سوئیس را موفقیت آمیز و رو به جلو دانست و ابراز امیدواری کرد که دو طرف به زودی ضمن رسیدن به یک توافق مرضی الطرفین برای بستن این پرونده گام های اساسی بردارند.

 

کمک آیت الله سیستانی به پناهندگان سوری

هیئتی از سوی دفتر آیت الله سیستانی در عراق که شامل شخصیت های دینی عتباب عالیات امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) می شود به همراه رئیس شورای استانداری استان کربلا هفته گذشته از اردوگاه پناهندگان سوری دیدن کرده و کمک های انسانی خود را به دست آنها رساندند.

به گزارش پایگاه خبری عراقی نون، این دیدار به توصیه آیت الله سیستانی انجام شده و شامل هئیت یک صد نفره از منتسبان به عتبات حسینی و عباسی شده است.

این هیئت ضمن سفر به شهر قائم در استان الانبار 6500 پتو و 1500 دستگاه گرمایش را در اختیار پناهندگان سوری قرار داده است.

 

اردن 324 هزار مصری را اخراج می کند

عوض خلیفات، معاون وزیر کشور اردن اعلام کرد که در راستای مبارزه با بیکاری دولت اردن تصمیم دارد نزدیک به نیم میلیون مصری که شامل 176 هزار نفری که اجازه کار دارند نیز می شود، از خاک اردن اخراج کند.

به گزارش خبرگزاری اردنی پترا، وی همچنین گفت ما این تصمیم خود را به اطلاع سفارت مصر رسانده ایم و به زودی عملیات اخراج آنها را آغاز خواهیم کرد.

با این حال خلیفات تاکید کرد، آن دسته از کسانی که بتوانند اجازه کار خود را تمدید کرده یا هنوز مدت اجازه کار رسمی شان در کشور پایان نگرفته است، می توانند در کشور باقی بمانند اما مابقی قطعا از کشور اخراج می شوند.  

راشد الغنوشی دیپلمات

روزنامه العرب چاپ لندن گزارش داد که راشد الغنوشی، رهبر جریان النهضه تونس به رغم این که هیچ سمت رسمی ندارد اما با گذرنامه دیپلماتیک به کشورهای مختلف سفر می کند.

به گفته این روزنامه این اتفاق باعث ناخرسندی برخی از سیاستمداران تونسی به خصوص افراد سکولار و لیبرال شده و آنها قصد دارند به زودی علیه وی به دلیل استفاده از این گذرنامه اقامه دعوا کنند.

کلید واژه ها: اسرائیل سوریه عراق فرانسه


نظر شما :