نقشه‌های عجیب و غریب با اتکا به کدام اتهام

مدرک رو کنید آقای اوباما

۲۴ مهر ۱۳۹۰ | ۱۸:۵۱ کد : ۱۷۰۷۳ اخبار اصلی
اگر این داستان غیر عادی درست از آب در بیاید، یک حرکت وحشتناک از سوی ایرانی‌ها به حساب خواهد آمد و نیازمند برخوردهای شدیدی از نوع اعمال تحریم‌های بیشتر یا مطالبه غرامت خواهد بود ولی باز هم به هیچ وجه دلیل نمی‌شود که بخواهیم به گزینه نظامی علیه ایران روی بیاوریم.
مدرک رو کنید آقای اوباما

دیپلماسی ایرانی: سناریوی عجیب و غریبی که اخیرا امریکایی‌ها برای تحت فشار قرار دادن ایرانی‌ها طرح‌ریزی کرده‌اند، هنوز برای بسیاری از رسانه‌ها، سیاستمداران و تحلیلگران قابل باور نیست. از این رو نیز توصیه می‌کنند که قبل از آن که حرکت پیش‌دستانه‌ای از سوی غرب صورت بگیرد، ابعاد بیشتری از این ماجرا گفته شود و برای هر گونه فشاری به ایران نیز دلایل لازم و محکمه‌پسندی ارائه شود. این ماجرا زمانی برای تحلیلگران غیرقابل باور می‌شود که تمامی مقام‌های ایرانی از پایین‌ترین تا عالی‌ترین سطوح همگی این سناریو را تقبیح کرده و قویا این اتهام را رد کرده‌اند و حتی به دلیل آن‌چه ایجاد فضای ایران‌هراسی و تلاش برای تخریب روابط ایران با کشورهای جهان به ویژه کشورهای عربی و در راس آنها عربستان سعودی دانسته‌اند، به مجامع بین‌المللی شکایت برده‌اند.  

روزنامه گلف‌نیوز در وبسایت خود یادداشت تحلیلی کوتاهی در این زمینه نوشته و یادآور شده است: اتهام عجیب و غریبی که علیه ایرانی‌ها مبنی بر تماس‌هایشان با مافیای مواد مخدر در مکزیگ برای استفاده از افراد آنها برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن زده می‌شود، نیازمند یک پاسخ نظامی نیست. اگر این داستان غیر عادی درست از آب در بیاید، یک حرکت وحشتناک از سوی ایرانی‌ها به حساب خواهد آمد و نیازمند برخوردهای شدیدی از نوع اعمال تحریم‌های بیشتر یا مطالبه غرامت خواهد بود ولی باز هم به هیچ وجه دلیل نمی‌شود که بخواهیم به گزینه نظامی علیه ایران روی بیاوریم.

در ادامه این یادداشت آمده است: ایران از عربستان سعودی خواسته است که با باور این داستان عجیب و غریب به تله نیفتد، چیزی که روز گذشته علی آهنی، معاون اروپا و امریکای وزرات امور خارجه ایران بر زبان رانده است. مساله اساسی این است که به هر حال آیا ایران مقصر هست یا خیر، از آهنی انتظار می‌رفت چیزی در این رابطه بیان کند. بنابراین اظهارات او را نمی‌توان چندان با اهمیت دانست.

نویسنده این یادداشت سپس تاکید می‌کند، برای اف‌بی‌آی پرونده بسیار خوبی مهیا شده است، اما این سازمان نیز نباید چندان به این تصورات و اتهام‌ها اعتماد کند. اف‌بی‌آی به این نیاز دارد که تحقیقات کاملی انجام دهد تا دریابد که آیا واقعا دولت ایران پشت این طرح ترور بوده است یا خیر و آن روزی که وزارت دادگستری امریکا صحبت از عوامل قدرت ایران در این حادثه می‌زد واقعا مقامات ارشد ایران دستور به انجام این ترور داده بودند یا خیر. هنوز دلایل کافی مستحکمی برای آغاز فشارهای دیپلماتیک یا نظامی علیه ایران وجود ندارد. هنوز بر سر این مساله شک و شبهه وجود دارد. جهان نیازمند یک تعقیب و گریز بی‌جا یا "بو ‌کشیدن" توخالی از نوع همان بازی که کاولین پاول با سازمان ملل کرد تا به بهانه وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق (که وجود نداشت) امریکا به این کشور لشکرکشی کشید، نیست.

در پایان این یادداشت آمده است: اکنون مدتی است که میان ایران و عربستان بی‌اعتمادی عمیقی به وجود آمده است و با این حادثه عجیب و غریبی که اخیرا پیش آمده و اتهام‌هایی که به ایران زده می‌شود پیش‌بینی می‌شود که روابط دو کشور باز هم تیره‌تر شود. این قابل فهم است که اگر با استفاده از این پرونده بخواهند به ایران حمله نظامی انجام دهند عربستان سعودی به شدت به لرزه در خواهد آمد، اما با این حال مقامات دولت عربستان نیز همچنان نیازمند یک دلیل قاطع و قابل اعتمادی هستند که بتوانند چنین اتهام‌هایی را علیه ایران مطرح کنند. دو قدرت بزرگ خلیج فارس نمی‌توانند روابط خود را در گرو این دست اتهام‌ها قرار دهند در حالی که هنوز خود امریکا هم نمی‌داند واقعا دولت ایران در این حادثه دست داشته است یا خیر.       

نظر شما :