همچنان خیلی کارها می‌تواند انجام دهد

اروپا و ترامپ زخم‌خورده از انتخابات

۱۴ آبان ۱۴۰۵ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۴۱۱۱۷ اخبار اصلی اروپا آمریکا
ولفگانگ ایشینگر، دیپلمات کهنه‌کار آلمانی و رئیس قدیمی کنفرانس امنیتی مونیخ، هشدار داد: «ما باید خود را برای روابط هماهنگ‌تر فراآتلانتیک، بلکه برای خصومت بیشتر و حتی خواسته‌های بیشتر ترامپ از اروپا آماده کنیم.»
اروپا و ترامپ زخم‌خورده از انتخابات

نویسنده: جمیه دتمر (Jamie Dettmer)

دیپلماسی ایرانی: برای یک ماجرای سیاسی پرفراز و نشیب آماده شوید. قانون‌گذاران دموکرات که در انتخابات سنا پیروز شده و در مجلس نمایندگان نیز به دستاوردهای چشمگیری رسیده‌اند، مصمم خواهند بود تا تمام وقایع دو سال گذشته در دوران دولت ترامپ را موشکافی و بررسی کنند.

رابرت گارسیا، نماینده کالیفرنیا و رئیس احتمالی آینده «کمیته نظارت مجلس نمایندگان»، بامداد چهارشنبه هشدار داد: «به فکر گرفتن وکیل باشید.»

نتایج احتمالاً تحقیقات در مورد جنگ در ایران، اداره اف‌بی‌آی و البته معاملات تجاری خانوادگی دونالد ترامپ را آغاز خواهد کرد. رسوایی وایت‌واتر بیل کلینتون و اولین استیضاح ترامپ را در یک پرونده تصور کنید، و ماجرای ایران-کنترا نیز به آن اضافه شود.

این تغییرات سیاسی لرزه‌ای چگونه بر اروپا تأثیر خواهد گذاشت؟ از قیمت انرژی گرفته تا جنگ در اوکراین، این قاره به اتفاقات واشینگتن وابسته است. در اینجا پنج نکته وجود دارد که باید مراقب آنها بود.

اروپا در معرض خطر تحمل بار ناامیدی ترامپ است

برخی از ناظران باتجربه معتقدند که این امر نه تنها ممکن است، بلکه بسیار محتمل است. ولفگانگ ایشینگر، دیپلمات کهنه‌کار آلمانی و رئیس قدیمی کنفرانس امنیتی مونیخ، هشدار داد: «ما باید خود را برای روابط هماهنگ‌تر فراآتلانتیک، بلکه برای خصومت بیشتر و حتی خواسته‌های بیشتر ترامپ از اروپا آماده کنیم.»

دموکرات‌ها فرصت‌های بیشتری برای به چالش کشیدن ترامپ از طریق رویه‌های تخصیص بودجه و با تهاجمی‌تر بودن در جلسات استماع و تحقیقات نظارتی خواهند داشت. آنها همچنین احتمالاً شروع به اعمال شرایط سختگیرانه‌تر برای قوانینی خواهند کرد که کاخ سفید می‌خواهد.

اما یک رئیس جمهور ایالات متحده اختیار قابل توجهی در قانون اساسی در مورد سیاست خارجی، دیپلماسی و امنیت ملی – و همچنین سیاست تجاری – دارد و ترامپ با استفاده از احکام و توسعه مانورهای قانونی جدید و بحث برانگیز برای دور زدن کنگره، بی پروا اختیارات بیشتری را به دست آورده است.

فیل گوردون، مشاور سابق امنیت ملی کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری سابق، به بروکسل پلی بوک گفت: «[ترامپ] نیروی نظامی را رهبری می‌کند. او بر تعرفه‌ها و معاملات تجاری کنترل دارد. او تریبون قلدرمآبانه‌ای دارد. حتی اگر دموکرات‌ها هر دو مجلس را در دست بگیرند، او می‌تواند لوایح را وتو کند.»

انتظار برخورد بیشتر را داشته باشید. ترامپ احتمالاً می خواهد نشان دهد که هنوز رئیس و استاد جهان است، و او شانس بیشتری برای انجام این کار در صحنه بین المللی دارد. اروپا مدت‌هاست که در تلاقی او و افراد مستقر MAGA است که برای قاره اشک تمساح می‌ریزند و می‌گویند می‌خواهند اروپا را از خودش نجات دهند.

آنها اکنون فقط دو سال فرصت دارند تا این کار را انجام دهند. 

فضای تنفس برای اوکراین

اکثر دموکرات‌های برجسته همواره از ارسال کمک به اوکراین حمایت می‌کنند و آن را دفاع از دموکراسی جهانی و قوانین بین‌المللی و همچنین در راستای منافع امنیت ملی آمریکا می‌دانند.

دموکرات ها می توانند شروع به ایجاد شرایط برای کمک به اوکراین کنند. برونون مادوکس، مدیر اندیشکده چتم هاوس در بریتانیا، گفت: «منتظر رستگاری فوری برای زلنسکی نباشید». او گفت: «حتی اگر دموکرات‌ها تصمیم بگیرند که چیزهای بیشتری از جمله پول به کی‌یف بفرستند، این واقعاً ماه‌ها و حتی احتمالاً سال‌ها طول می‌کشد.»

اوکراین به کمک فوری، به ویژه موشک های پاتریوت برای دفاع هوایی خود، برای پشت سر گذاشتن زمستان تحت بمباران مداوم روسیه نیاز دارد.

توافق صلح ترامپ

ترامپ خود را رئیس جمهور صلح معرفی کرده و با صدای بلند مدعی است که به هشت درگیری بین المللی پایان داده است. او گفت که اوکراین باید آسان‌ترین توافق صلح برای انعقاد می‌بود و به طور فزاینده‌ای رئیس‌جمهور این کشور، ولودیمیر زلنسکی را به دلیل شکست در دستیابی به توافق مقصر دانست.

کورت ولکر، دیپلمات سابق آمریکایی، معتقد است که ترامپ اعتراضات کی‌یف و متحدان اروپایی را نادیده می‌گیرد و «شروع به برداشتن تحریم‌ها و انجام معاملات تجاری با روسیه خواهد کرد.»

او گفت: «من به خوبی می بینم که او این کار را به صورت یکجانبه انجام می دهد و به خزانه داری آمریکا دستور می دهد تا از اجرای تحریم ها خودداری کند و تلاش می کند تا معاملات بیشتری در زمینه انرژی با روسیه به دست آورد. او با پوتین در مورد بازگرداندن بزرگان آمریکایی به روسیه صحبت می کرد.»

اما وقتی نوبت به ناتو و دنبال کردن تهدیدات برای کاهش استقرار ایالات متحده در این قاره می‌رسد، ولکر انتظار دارد ترامپ بیشتر از این که نیش بزند، لعنت کند. با ناتو، فکر می‌کنم وقتی صحبت از خروج از ناتو یا کاهش وضعیت نیرو به میان می‌آید، چیز زیادی تغییر نخواهد کرد. ترامپ واقعاً در این مورد در ایالات متحده تنهاست: «او از حمایت دموکرات‌ها، جمهوری‌خواهان، کنگره یا رسانه‌ها برخوردار نیست.»

کاهش قیمت انرژی

آیا قیمت انرژی کاهش می یابد؟ روی آن شرط بندی نکنید روز دوشنبه، قیمت نفت با سریع‌ترین سرعت خود از ماه اوت کاهش یافت – اگرچه نفت خام برنت، یک معیار کلیدی بین‌المللی، همچنان با قیمت ۱۰۸ دلار در هر بشکه معامله شد.

تا زمانی که ترامپ به توافق صلح با تهران برای بازگشایی تنگه هرمز دست پیدا نکند، شوک طولانی مدت انرژی که هزینه های برق را در اروپا افزایش می دهد و بر بحران هزینه های زندگی می افزاید، ادامه خواهد داشت – منحرف کردن سیاست اروپا. در مورد سفرهای هوایی و صنعت خطوط هوایی، مدیر عامل رایان ایر، مایکل اولری هشدار داد که بدون توافق، صنعت "تا مارس یا آوریل آینده با یک بحران واقعی روبرو خواهد شد."

ترامپ گزینه‌های خوبی در مورد ایران ندارد: عملیات نظامی را از سر بگیرید به این امید که ایرانی‌ها عقب‌نشینی کنند یا رژیم تئوکراتیک سقوط کند. عقب نشینی از خود؛ یا کنار بروید و بگویید دیگران – یعنی اروپایی ها یا آسیایی ها – باید مشکل را حل کنند.

از سرگیری عملیات نظامی و افزایش بیشتر قیمت انرژی در ایالات متحده بسیار نامطلوب خواهد بود، اما آسیب انتخاباتی از قبل وارد شده است.

فقط هرج و مرج – بدون زمان زیاد برای هر جای دیگر

همچنین این احتمال وجود دارد که ایالات متحده آنقدر درگیر جنگ سیاسی در واشینگتن شود که نه ترامپ و نه دموکرات‌ها وقت زیادی برای هیچ چیز – از جمله سیاست خارجی – نداشته باشند.

کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری سابق، ماه گذشته در یک پادکست هشدار داد که دموکرات‌ها نباید دوباره برای استیضاح ترامپ تلاش کنند و آن را "ایده خوبی نیست" دانست.

رام امانوئل، شهردار سابق شیکاگو، از دیگر دموکرات‌ها خواسته است که از "جنگ غذایی" اجتناب کنند و اولویت‌های قانونی را بر مقرون به صرفه بودن، افزایش حداقل دستمزد فدرال و تدوین قوانین اخلاقی جدید برای هر سه قوه دولت متمرکز کنند.

با وجود درخواست‌ها، واشینگتن به ندرت از جنگ‌های غذایی شدید اجتناب کرده است.

جان اف. هریس، خبرنگار پولیتیکو، پیش‌بینی می‌کند که خونریزی سیاسی احتمالاً همه جا را فرا خواهد گرفت و برخی از بزرگترین درگیری‌ها در داخل هر حزب رخ خواهد داد. هریس استدلال کرد: «هر دو حزب اصلی با انتخاب‌های حساسی در مورد چگونگی معرفی خود به رأی‌دهندگان در دوران سیاسی پس از ترامپ روبرو هستند.»

منبع: پولتیکو-اروپا / ترجمه: سید علی موسوی خلخالی

کلید واژه ها: اروپا امریکا اروپا و امریکا ایالات متحده امریکا انتخابات امریکا دونالد ترامپ انتخابات کنگره امریکا حزب دموکرات حزب جمهوریخواه جنگ اوکراین


نظر شما :