دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان در همایش «مجمع گفتوگوی تهران»:
گریگوریان: از حمایت ایران بسیار استقبال میکنیم

دیپلماسی ایرانی: دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان، آرمن گریگوریان، در مجمع گفتوگوهای تهران 2025، گفت: «انشالله» میتوانیم، روابطمان با ایران را گسترش بدهیم.
گریگوریان در گفتوگو با سعید خطیبزاده، معاون وزیر امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه، گفت که طی ماههای اخیر دیدارهای زیادی بین دو کشور صورت گرفته، از جمله حضور وزیر امورخارجه ایران در ارمنستان، که حاکی از تمایل دو طرف برای گسترش روابط است.
خطیب زاده: بسیاری تحولات طی چند ماه گذشته در منطقه به خصوص در قفقاز جنوبی، صورت گرفته از جمله جنگ، صلح، مسئله زنگزور، و در حال حاضر آذربایجان، ارمنستان به سمت امضای قراداد صلح در حرکت هستند. این موضوع را چگونه ارزیابی میکنید؟
گریگوریان: ضمن تشکر از دعوت و برگزاری این نشست. باید بگویم که ارمنستان به دنبال ایجاد صلح و ثبات و توسعه در منطقه است. همانطور که رئیسجمهور ایران، آقای پزشکان گفتند، همکاری منطقهای بین کشورها مهم است.
خطیبزاده: چطور میتوانیم به سمت این صلح حرکت کنیم؟
گریگوریان: اقدامات شایان ذکری برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه انجام شده است. برنامه اقتصاد ساختاری توسعهای پیشنهاد ارمنستان بود. فکر میکنیم این گفتوگوها مفید واقع شده است.
خطیب زاده: از آتشبس بین آذربایجان و ارمنستان بیشتر بگویید
گریگوریان: امضای صلح هدف نهایی ما نیست. چون وقتی به صلح به مثابه هدف نهایی فکر میکنیم، مسئله پیچیده میشود. صلح برای ایجاد همکاریهای بیشتر است و ما به صلح به مثابه فرایند فکر میکنیم. گفتوگوهای صلح از منظر ما فرایندهایی برای ایجاد صلح منطقهای است. ما در چنین بافتاری با آذربایجان گفتوگو میکنیم.
خطیب زاده: میدانید که ایران از این اقدام و عادیسازی روابط استقبال میکند، آیا فکر میکنید، میتوانیم چارچوبی را تعریف کنیم که به همگرایی و یکپارچگی بیشتر در منطقه برسیم چون به نظر میرسد که اشکالی مانند 1+2 یا 1+3 هنوز نتوانستهاند خیلی خوب عمل کنند؟
گریگوریان: ما قدردان حمایت ایران برای ایجاد صلح در منطقه هستیم، در حال حاضر در حال گفتوگو با آذربایجان هستیم که بدانیم چطور میتوانیم این فرایند را به جلو ببریم. ارمنستان بسیار از حمایت ایران، جامعه بینالملل و سایر بازیگران استقبال میکند.
خطیب زاده: ما شنیدهایم که یکی از موانع موجود تکثر در ارمنستان است. تعریف شما از تکثر چیست و آیا مفهوم به معنای شمول یا محرومیتسازی است؟
گریگوریان: تکثرگرایی یکی از محورهای اصلی مبحث صلح است و درباره محرومیتسازی نیست. ما درواقع به دنبال امضای صلحی با آذربایجان هستیم که در بافتار آن بتوانیم نه تنها با آذربایجان، بلکه با ترکیه، گرجستان، عراق و هند و چین هم روابط عادی داشته باشیم.
خطیبزاده: جامعه بزرگی از ارمنیها در ایران زندگی میکنند و این جمعیت برای ایران بسیار مهم و مرکزی است، آینده ایران و ارمنستان را با در نظر گرفتن این موضوع چگونه ارزیابی میکنید؟
گریگوریان: مایه افتخار ماست و به خودمان میبالیم که ارمنیهای بسیاری در ایران زندگی میکنند. طی ماههای گذشته دیدارهای زیادی بین دو کشور اتفاق افتاده که نشانهای از توسعه روابط خارجی و همکاری بیشتر دو کشور است. این دیدارها نشان میدهد که ما میتوانیم با همسایگانمان کار کنیم و با همکاری راهحل پیدا کنیم. ما به دنبال راهی هستیم که به نوعی همکاریها صورت بگیرد که هر دو طرف نفع ببرند. دیدار آقای احمدیان، آقای عراقچی و سایر مقامات در طی 4 یا 5 ماه گذشته حاکی از تمایل و اراده قوی دو طرف برای همکاریها و توسعه آنهاست. این همکاریها در مسیرهای مختلفی در حال توسعه است.
خطیبزاده: به گمان شما اصلیترین مانع برای توسعه روابط با ایران چیست؟
گریگوریان: هیچ مانعی برای گسترش روابط بین دو کشور وجود ندارد.
نظر شما :