رسیدن به راه حل چندان آسان نیست

افتان و خیزان روابط امریکا و اروپا

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۳۲۶۶۹ اخبار اصلی اروپا
در مجموع، سیاست خارجی دولت ترامپ در قبال روسیه با تمرکز بر منافع اقتصادی و کاهش تعهدات امنیتی در اروپا، به سمت تجدید روابط با مسکو پیش می‌رود. این رویکرد، اگرچه ممکن است در کوتاه‌مدت به کاهش تنش‌ها منجر شود، اما در بلندمدت می‌تواند به تضعیف موقعیت آمریکا در اروپا و افزایش نفوذ روسیه در منطقه بینجامد.
افتان و خیزان روابط امریکا و اروپا

دیپلماسی ایرانی: در روزهای اخیر، تحلیل‌ها و گزارش‌های متعددی در اندیشکده‌ها و رسانه‌های غربی به بررسی روابط روسیه و ایالات متحده آمریکا پرداخته‌اند. این تحلیل‌ها نشان می‌دهند که روابط دو کشور در حال تجربه تغییراتی است که می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر سیاست‌های جهانی داشته باشد.

هم‌زمان، تحلیلگران در اندیشکده‌هایی مانند شورای روابط خارجی (CFR) و مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS)  به بررسی آینده روابط آمریکا و روسیه پرداخته‌اند. آن‌ها تأکید می‌کنند که با وجود تلاش‌ها برای بهبود روابط، اختلافات اساسی در موضوعاتی مانند امنیت انرژی، کنترل تسلیحات و گسترش ناتو همچنان پابرجاست و دو طرف نه تنها به راه حلی در این زمینه نرسیده‌اند بلکه نمی‌دانند از کدام طریق می‌توانند اختلافات میان خود را در این زمینه حل کنند. به نظر می‌رسند گمراهی در یافتن راه حلی برای پایان دادن به اختلافات در این زمینه عمده‌ترین مشکل آنها باشد. 

نگرانی‌ها و چالش‌های پیش‌رو

با وجود تلاش‌های دیپلماتیک، مقامات روسی اعلام کرده‌اند که باید برای یک رویارویی طولانی‌مدت با آمریکا آماده باشند. آن‌ها به "اجماع ضدروسی دوحزبی" در آمریکا اشاره و تأکید کرده‌اند که هیچ توهمی درباره بهبود روابط ندارند. 

این در حالی است که در روزهای ابتدایی آغاز به کار دولت دونالد ترامپ امیدواری ها به از سرگیری روابط میان دو کشور افزایش یافته بود و رئیس جمهوری امریکا دائما می گفت که قدرت پایان دادن به جنگ با اوکراین را دارد و می تواند دغدغه‌ها و نگرانی‌های ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به‌ویژه بر سر امنیت ملی کشورش را درک کند.

در همین حال، تحلیلگران در اندیشکده CNAS هشدار داده‌اند که روسیه از جنگ اطلاعاتی و نفوذ در سیاست داخلی کشورهای دیگر برای پیشبرد منافع خود استفاده می‌کند. آن‌ها توصیه می‌کنند که مقابله با این تاکتیک‌ها باید در اولویت سیاست‌های آمریکا قرار گیرد. به اعتقاد آنها روسیه تلاش دارد با نفوذ در سیستم و هیئت حاکمه کشورها سیاست‌های آن کشورها را به گونه‌ای تغییر دهد که در راستای سیاست‌های روسیه باشند.

در سطح نظامی، ارتش ایالات متحده آمریکا در حال بازنگری در ساختار خود است و قصد دارد با بهره‌گیری از تجربیات جنگ اوکراین، به سمت استفاده گسترده‌تر از پهپادها و فناوری‌های نوین حرکت کند. این تغییرات نشان‌دهنده تطبیق استراتژی دفاعی آمریکا با واقعیت‌های جدید ژئوپلیتیکی و تهدیدات ناشی از رقابت با روسیه و چین است.

در مجموع، سیاست خارجی دولت ترامپ در قبال روسیه با تمرکز بر منافع اقتصادی و کاهش تعهدات امنیتی در اروپا، به سمت تجدید روابط با مسکو پیش می‌رود. این رویکرد، اگرچه ممکن است در کوتاه‌مدت به کاهش تنش‌ها منجر شود، اما در بلندمدت می‌تواند به تضعیف موقعیت آمریکا در اروپا و افزایش نفوذ روسیه در منطقه بینجامد. چیزی که هدف اصلی مسکو از کش دار شدن جنگ اوکراین بوده است. اختلافات اساسی و نگرانی‌های امنیتی همچنان مانع از ایجاد یک همکاری پایدار می‌شود. تحلیلگران تأکید می‌کنند که برای مدیریت این روابط پیچیده، به استراتژی‌های دقیق و هماهنگ إحساس نیاز می‌شود. موضوعی که فعلا اثری از آن دیده نمی‌شود یا اگر هم باشد بسیار ضعیف و ناپایدار است.

تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱

کلید واژه ها: روسیه امریکا ایالات متحده امریکا ولادیمیر پوتین دونالد ترامپ روسیه و امریکا امریکا و روسیه ترامپ و پوتین جنگ اوکراین روسیه و امریکا و اروپا اروپا اتحادیه اروپا


نظر شما :