تلاش برای بنا نهادن «اتحاد علیه تجاوز»

داعش؛ تهدید جدی علیه منافع و تمامیت ایران

۲۰ دی ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۰ کد : ۲۰۳۰۵۰۳ اخبار اصلی خاورمیانه
علی شمس اردکانی در یادداشتی می نویسد: پاسداری از منافع جمعی از نشانه‌های اصلی درایت مدیران یک جمع است. دامنه این منافع جمعی یک قبیله، یک شعب، یک دین، یک مذهب و در دنیای مدرن یک ملت-دولت را دربر می‌گیرد. برای دفاع از منافع جمعی باید ابتدا نکات مشترک را با دیگر جماعت‌ها شناخت تا بتوان در تعارض با جوامع دیگر از آنها پاسداری کرد. اگر ملت-دولت‌ها بر اساس فرهنگ اسلامی و شیوه مرضیه پیامبر اسلام(ص) کلمه دیگر «سواء» را با دیگر گروه‌ها و دولت‌ها بشناسند، بهترین آموزش را برای دفاع از منافع ملی خود شناخته و راه همزیستی را یافته و شیوه دفع تهدیدهای بالقوه و بالفعل را آموخته‌اند
داعش؛ تهدید جدی علیه منافع و تمامیت ایران

علی شمس اردکانی

دیپلماسی ایرانی:

1- پاسداری از منافع جمعی از نشانه‌های اصلی درایت مدیران یک جمع است. دامنه این منافع جمعی یک قبیله، یک شعب، یک دین، یک مذهب و در دنیای مدرن یک ملت-دولت را دربر می‌گیرد. برای دفاع از منافع جمعی باید ابتدا نکات مشترک را با دیگر جماعت‌ها شناخت تا بتوان در تعارض با جوامع دیگر از آنها پاسداری کرد. اگر ملت-دولت‌ها بر اساس فرهنگ اسلامی و شیوه مرضیه پیامبر اسلام(ص) کلمه دیگر «سواء» را با دیگر گروه‌ها و دولت‌ها بشناسند، بهترین آموزش را برای دفاع از منافع ملی خود شناخته و راه همزیستی را یافته و شیوه دفع تهدیدهای بالقوه و بالفعل را آموخته‌اند.

2- می‌دانیم که قرن‌هاست آموزش‌های بدعتی «ابن تیمیه» میان مسلمانان اختلاف افکنده است. اینان امروزه در اشکال مختلف داعشی بسیار فعال هستند که حتی تمامیت ارضی ایران را هدف اصلی خود می‌شمارند. داعشی‌ها از هیچ کار نامشروع علیه سایر مذاهب فروگذار‌ نمی‌کنند. دیدیم که در سوریه و عراق حتی به زنان شوهردار و باردار هم تجاوز کردند و جنین را در شکم‌های مادران کشتند. اکنون هم در سوریه پس از اسد، برخی از اینان در گروه پیروز حضور دارند؛ هرچند ‌بر چهره نقاب افکنده و امیال درونی را بازگو نمی‌کنند. بنابراین جمهوری اسلامی ایران باید سعی کند «کلمة سواء» را با دیگر ملت‌ها برای جلوگیری از فاجعه‌های داعشی دیگر پیدا کند و بر اساس اشتراکات ضدداعشی، یک توافق جدید منطقه‌ای و جهانی را بر بنیانی مرصوص بنا کند.

3- در فرهنگ سیاسی روز و ادبیات بین‌المللی، جامعه متمدن جهان می‌داند که بزرگ‌ترین تهدید علیه امنیت داخلی کشورهای منطقه، تفکرهای داعشی و طالبانی است که هر آن ممکن است ‌کشوری از خلیج فارس گرفته تا دریای مدیترانه را درگیر جنگ داخلی کند و حتی در آفریقا نیز کشورهایی مثل نیجریه و مالی، در غرب این قاره و در کشورهای سومالی، کنیا، تانزانیا و ماداگاسکار را درگیر کند.

4- در کشوری مانند سوریه هم معلوم نیست‌ «جبهه تحریرالشام» کی ‌چهره واقعی خود را آشکار می‌کند و بعید نیست که هر زمان به ریشه‌های تروریسم شام و عراق (داعش) بازگردد. در این بین، کشورهایی در منطقه هم آماده پاشیدن نفت بر این آتش‌های پنهان هستند و همه دنیا می‌داند که در چنین حالت‌هایی، امنیت ایران تنها‌مانده در دنیای روابط بین‌المللی، در خطر جدی است و هیچ کشوری حتی چین و روسیه نیز در این زمینه‌ها یاری‌رسانی برای ایران نیستند. هرچند ‌این دو کشور بزرگ خود گرفتار حرکت‌های داعشی/ طالبانی در درون مرزهای رسمی خویش‌اند و سیاست‌های تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان این دو کشور هم آتش‌بیار معرکه در نقاطی مانند چچن در روسیه و ترکستان شرقی در چین است.

5- برای دفاع از تمامیت ارضی ایران نیز باید هرکس را که در این «کلمة سواء»* در مخالفت با وحشی‌گری داعشی با ما مشترک است، گرد‌هم آوریم. بنابراین پیشنهاد می‌کنم با هرکس موضع ضدداعشی دارد، برای تقبیح، تحریم و مبارزه با گروه‌های داعشی و طرفداران آنها پیمان ببندیم. دامنه این مبارزه با داعش گسترده است و مردم افغانستان، پاکستان، ترکیه، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، اتحادیه اروپا و حتی آمریکا را دربر می‌گیرد. پس از ترویج هم‌پیمانی با دولت‌های این کشورها، باید یک کنفرانس بین‌المللی ضد‌داعش در یک مرکز بین‌المللی برگزار کرد و «اتحاد علیه تجاوز» را بر اساس مواد بند هفت منشور ملل متحد، بنیان نهاد.

 مواضع مورد توافق: اشاره به آیه مبارکه 64 سوره آل‌عمران‌، «قل یا اهل الکتاب تعالو الی «کلمة سواء» بیننا و بینکم الخ». اغلب مفسرین برآنند که پیامبر‌(ص)‌ در مذاکره با مخالفان به این آیه اشارت می‌کردند و در نامه‌هایی که به پادشاهان کشورهای بزرگ آن زمان نوشتند  هم این آیه را آوردند./شرق

کلید واژه ها: علی شمس اردکانی ایران داعش سوریه عراق


( ۴ )

نظر شما :

فرهاد ۲۰ دی ۱۴۰۳ | ۰۹:۵۱
تحریر الشام بیشتر وابسته با القاعده بوده است. در واقع گروهی که ترکیه نام‌ ارتش ملی سوریه sna را روی آن گذاشته در اصل همان بقایای داعش هستند و حتی بعد از سقوط اسد از کشتار غیرنظامیان شمال سوریه دست برنداشته اند. در واقع کلید مهاد تروریسم داعش در مهار ترکیه است.
مجتبی ۲۰ دی ۱۴۰۳ | ۱۱:۵۶
کشورهای اطراف و همسایه ایران خود گرایشی از داعش دارند چه در مذهب و چه نژاد و قومیت و داعش برای آنها حکم ابزار دارد برای پیش برد اهداف خود ،امروز اسلام مهجور مانده است و کشورهای گرفتار در مشکلات
خسرو ۲۰ دی ۱۴۰۳ | ۱۲:۲۰
داعش تقریبا تمام شده است مساعی شهید والا مقام سردار سلیمانی و اعضای مقاومت در عراق و سوریه و اتحاد جهانی علیه داعش نتیجه داد اکنون آمریکا وجود داعش را بهانه ای برای ادامه اشغال عراق و سوریه قرار داده است نباید در تله آمریکای ترامپ بیافتیم باید به دولت عراق کمک کنیم که حاکمیت عراقی را در تمام کشور اعمال کرده و از آمریکا خروج را طلب کنند ترامپ در دور دوم با تجربه تر و خطرناک‌تر ظاهر خواهد شد فقط برای پویندگی ایران و تمامیت ارضی و ملت ایران تلاش کنیم نه وقت ماجرا جویی است و نه مردم اجازه آنرا میدهند
دانشجو ۲۰ دی ۱۴۰۳ | ۱۹:۱۰
هیچگاه داعش و شجره خبیثه فکری ان نابود نخواهد شد در کشورهای مختلف با القاب و همراه خیزش مردمی مانند ویروسی که در پیک ضعف یا شیوع قدرت است وجود دارد تا چه زمان قدرتهای منقه ای و فرامنطقه ای انرا کشت و کسترش دهند
علی ۲۰ دی ۱۴۰۳ | ۱۹:۲۲
آمریکا واسرائیل به بهانه داعش دنبال حمایت از تروریسم کردی در سوریه هستند .مطمئن باشید تروریستهای کردی با شاخه های مختلف ودر کشورهای ایران وتورکیه و عراق وسوریه به دنبال تجزیه این کشورها با هدف تضعیف حاکمیت ملی کشورهای مذکور و برپایی کشور خیالی کردستان هستند. این مسئله در حال حاضر در سوریه حادتر است چون آمریکا لباس نظامی ارتش خود را به تن این تروریستها کرده وبا حمایت آشکار از تروریستهای کردی ، قصد محکم کردن جای پای خود را دارد. باتوجه به اینکه این گروههای تروریستی بومی منطقه هم نیستند براحتی مرتکب جنایت هم می شوند وخاک غصب کرده را در اختیار آمریکایی ها قرار می دهند.
داریوش ۲۱ دی ۱۴۰۳ | ۰۶:۴۴
چه کسی گفته داعش تمام شده است؟ این یک دیدگاه تغذیه شده از سوی ترکیه و قطر است که میلیاردها دلار خرج گروه های تروریستی تکفیری کرده اند. داعش با اسمهای گروه های sna و hts در سوریه حضور قوی و رسمی دارد. اینها فقط اسم و ظاهرشان را عوض کرده اند. چند هزار داعشی و خانواده هایشان از سراسر دنیا در اردوگاه الهول در اسارت کردها هستند. اگر گروه هایی مثل تحریر الشام یا جیش الوطنی کنترل آنجا را به دست بگیرند این داعشیها به درون خودشان راه خواهند داد. همچنان که جولانی و سرکردگان جیش الوطنی در داعش و النصره بوده اند. ضمن اینکه بهانه حضور آمریکا در عراق و سوریه اصلا جای بحث ندارد. خود آمریکایی ها از ایران بیشتر مشتاق هستند که منطقه را ترک کنند و به سراغ چین بروند و مقابله به ایران را به دست اسراییل بسپارند‌ ولی ۷ اکتبر معادلات را به هم زد. نیروهایی که در سوریه و عراق وجود دارند اصلا قابلیت عملیاتی چندانی ندارند.