در جبالیا چه خبر است؟
معامله پشت پرده بایدن و بی بی
حسین فاطمی، روزنامه نگار
دیپلماسی ایرانی: اگرچه پس از اقدام رژیم صهیونیستی برای حمله به شهر رفح بیشترین توجهات رسانهای و افکار عمومی معطوف به این شهر است، اما طی روزهای گذشته اخبار و گزارشهای متعددی از درگیری رژیم صهیونیستی در مناطق مرکزی و حتی شمالی نوار غزه و مشخصاً جبالیا حکایت دارد. اگر اخبار واصله صحت داشته باشد که به نظر واقعیت دارد، مویدی بر شکست آشکار رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به حضور نظامی حماس در نوار غزه است. این در حالی است که نتانیاهو و دیگر تندروهای کابینه وی که اصرار به حمله به رفح داشتند، مدام اکید میکردند که تنها ۴ گردان از نیروهای نظامی حماس باقی مانده اند که در شهر رفح جمع شدهاند و برای پایان دادن به حیات نظامی آن، باید حمله به این شهر را کلید زد.
اما اکنون رسانههای رژیم صهیونیستی اذعان کردند که بازگشت رزمندگان مقاومت فلسطین به اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه و محله الزیتون در جنوب شرقی شهر غزه به معنای شکست ارتش این رژیم است. این نکته ای بود که کانال ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی به آن اذعان کرد و در عین حال، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» نیز به نقل از یک مقام سیاسی رژیم اشغالگر نوشت، تا زمانی که حماس یک نیروی نظامی سازمان یافته است که می تواند جلوی عناصر دیگر را بگیرد، نمی توانیم درباره جایگزین آن صحبت کنیم. این رسانه صهیونیستی، تلاش ارتش اشغالگر برای تصرف مجدد اردوگاه «جبالیا» در شمال نوار غزه و محله الزیتون در جنوب شرقی شهر غزه را یادآور شد و معترف بود که ما بهای سنگینی برای ماندن در نوار غزه می پردازیم. هم چنین پایگاه خبری صهیونیستی «والا» نیز کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی را در رابطه با شکست مذاکرات آتش بس مقصر دانست و تاکید داشت که، «ارتش، کابینه را مقصر می داند و شکست مذاکرات را عامل به خطر افتادن دستاوردهای میدانی جنگ علیه غزه می داند.»
- در جبالیا چه خبر است؟
اشغالگران حدود شش ماه پیش، به مدت نزدیک سی روز تلاش کرد ند از شمال غرب و در مور فالوجا و شمال شرق در محور تلالزعتر به عمق اردوگاه جیالیا وارد شود، ولی موفقیت کامل حاصل نشد و آنطور که نقل شده نهایتا هم صهیونیست ها پنج ماه پیش مجبور به عقبنشینی از کل آن مناطق شد. اکنون دوباره نبرد اصلی به شمال نواز غزه بازگشته که در جنوب محلۀ الزیتون و شرق اردوگاه جبالیا متمرکز است. طبق برآرودها این نخستین بار نیست که رژیم صهیونیستی بعد از عقبنشینی از شمال غزه مجددا مجبور به اعزام نیرو به الزیتون میشود. طبق گفته ها عملیات جاری «ششمین» تلاش صهیونیست ها برای پاکسازی الزیتون است.
لذا رسانههای عبری گزارش دادند ارتش رژیم صهیونیستی از شنبه شب حمله نظامی هوایی گسترده ای را در جبالیا در شمال نوار غزه آغاز کرده است. امیر بوخبوط، خبرنگار نظامی صهیونیستی هم گفته ارتش این عملیات خود را در چهار منطقه رفح، دیر البلح، النصیرات و جبالیا را آغاز کرده است. در سایبه همین حملات منابع پزشکی غزه روز شنبه گزارش دادند با حمله هوایی ارتش رژیم اشغالگر به مرکز اسکان آوارگان فلسطینی در جبالیا شمار زیادی شهید و مجروح شدند.
جنبش حماس به ازسرگیری عملیات زمینی در جبالیا واقع در شمال نوار غزه و دستور کوچ اجباری و همچنین ادامه حملات در محله الزیتون در شهر غزه، واکنش نشان داد و اعلام کرد که «اعلامیه ارتش رژیم صهیونیستی درباره آغاز حملات در جبالیا همزمان با عملیات در رفح و منطقه زیتون، نشان دهنده اصرار صهیونیستها بر کشتار و نسل کشی است.» در ادامه بیانیه حماس آمده است: «ما دولت آمریکا را مسئول تشدید جنایات صهیونیستها علیه غیرنظامیان فلسطینی میدانیم.» همزمان رژیم صهیونیستی مربعی در شرق رفح را اشغال کرده که خط شمالی آن، از شهرک کرم ابوسالم تا نزدیکی پادگان سعد صایل را شامل می شود. خط غربی هم به اتوبان صلاحالدین محدود می شود و در خط جنوبی از معبر رفح تا معبر کرم ابوسالم، و در خط شرق هم خود مرز غزه را فرا می گیرد.
- معامله پشت پرده بایدن و بی بی
در میانه جنگ و کشتاری که رژیم صهیونیستی در رفح و همچنین مناطق شمالی نوار غزه آغاز کرده است خبرهایی هم حکایت از معاملات پشت پرده جو بایدن و نتانیاهو دارد که نشان میدهد علیرغم ادعاهای مکرر کاخ سفید مبنی بر مخالفت با هرگونه اقدام تلآویو برای حمله به رفح، دولت جو بایدن کماکان به صورت چراغ خاموش و پنهانی، حمایتهای خود را از رژیم صهیونیستی دارد؛ کما اینکه در همین باره روزنامه دیلیمیل نوشت که جو بایدن با هدف جلوگیری از تهاجم تمام عیار اسرائیل به رفح و ترس از گسترش فاجعه انسانی در غزه، اطلاعات بسیار محرمانهای را در مورد مکان دقیق رهبران حماس و تونل های مخفی آنها به رژیم صهیونیستی ارائه کرده است.
به نوشته ایرنا و به نقل از این روزنامه انگلیسی، تل اویو با وعده حمله تمام عیار و همه جانبه به رفح، سبب نگرانیهای دولت بایدن نسبت به وخیمتر شدن وضعیت انسانی در غزه شده است. چرا که رژیم صهیونیستی مدعی است که هدفش از حمله به رفح، نابودی کامل حماس است. اما به گفته کارشناسان این امر در سخن راحت است و تخریب شبکه گسترده تونلهای زیرزمینی حماس، جان ده ها هزار غیرنظامی فلسطینی را به خطر میاندازد. یک مقام ارشد دولت بایدن در همین زمینه گفته که «ما نگرانیهای جدی در مورد نحوه مدیریت اسرائیل در کارزار جنگ غزه داریم که همه اینها می تواند در رفح به اوج برسد.» اسرائیل اگرچه پیش از این نیز حملاتی را به رفح انجام داده، اما هنوز تهاجم زمینی تمام عیار را آغاز نکرده است. در این میان رژیم صهیونیستی با طرح این ادعا که تخلیه ۸۰۰ هزار فلسطینی قبل از حمله انجام میگیرد، تهاجم خود را توجیه می کند. همزمان آژانسهای کمک رسان اعلام کردهاند با توجه به اینکه مصر از باز کردن مرزهایش خودداری می کند، جایی برای انتقال شهروندان غزه که قرار است از رفح به اجبار کوچ داده شوند، وجود ندارد.
نظر شما :