استعمار به نوعی دیگر
چالش هایی که در هیچ نشستی حل نمی شوند
نویسنده: فوزیه رشید
دیپلماسی ایرانی: در سایه چالشهای بین المللیای که در اجلاس امسال داووس مطرح شد پافشاریای از سوی کارتلهای نفوذ در جهان بر ادامه یافتن تنشهای ژئوپلتیک از طریق رویارویی قطبهای جهانی وجود دارد و این امر شدت چالشها را بیشتر میکند و تمام جهان را گروگان کشمکش بین المللیای میکند که خود باعث بحرانهای بیشتر و حل نشدن بحرانهای پیشین و از میان رفتن امکان بهبود اقتصاد جهانی در سایه ادامه یافتن پیامدهای اپیدمی کرونا و تشدید زبان جنگ میان غرب و روسیه و غرب و چین می شود.
چه بسا توافق بیشتر طرفها در اجلاس داووس زیر فشار غرب درخصوص ضرورت ادامه کمک به اوکراین در جنگ نیابتیاش با روسیه نشانههای خطرناکی مبنی بر از میان رفتن هرگونه فرصت برای حل و فصل دیپلماتیک میان طرفهای بحران اوکراین باشد. این امر به نوبه خود میانگین چالشها، بحرانها و مشکلات بین المللی را افزایش میدهد بلکه فراتر تمام جهان را در آستانه به راه افتادن جنگ جهانی سوم قرار میدهد.
اجلاس داووس که تمام طرفها از جمله طرفهای رویارویی بین المللی و طرفهای نفوذ جهانی (اقتصادی، سیاسی و مالی) را گردهم میآورد باعث میشود این طرفها به منافع و نفوذ خود بیشتر از منافع جهان اهمیت دهند یا اهمیتی به پر کردن شکاف میان کشورهای فقیر و غنی ندهند با وجود این که بیشتر ثروت و رفاه غرب بر اساس فقیر کردن این کشورها و به تاراج بردن ثروت آنها با اتخاذ شیوه استعمار قدیم یا جدید (از طریق صندوق بین المللی پول) بدست آمده است.
چالشهای که در سطح جهان دیده میشوند و در اجلاس سالانه داووس مطرح میشوند راه حل ریشهای و واقعی پیدا نخواهند کرد تا زمانی که مراکز نفوذ اقتصادی، مالی و سیاسی در سطح جهانی بر روند حوادث جهان سیطره دارند بلکه فراتر در امور کشورها دخالت میکنند تا ادامه نفوذ و سیطره خود را تضمین کنند. چه بسا به همین علت و با توجه به تجربههای روی هم انباشته شده این اجلاس در داووس چالشها و بحرانها افزایش مییابد در حالی که راه حلها علی رغم بحث و گفت وگوهای پرحرارت در این اجلاس کاهش مییابد.
منبع: اخبار الخلیج / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :