نامه دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به دبیر کل شورای اتحادیه اروپا
معاون امور بینالملل قوه قضائیه به دبیر کل شورای اتحادیه اروپا نامه نوشت.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر، علی باقری کنی دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و معاون امور بینالملل قوه قضائیه در نامهای خطاب به «جف ترنهلم میکلسن»، دبیر کل شورای اتحادیه اروپا، از عدم مسئولیتپذیری در برابر نقض حقوق ملت ایران توسط کشورهای عضو شورا انتقاد کرد.
وی با برشمردن برخی اقدامات ضدانسانی دولتهای اروپایی از جمله قطع همکاری آلمانیها با شرکت آرمیتا طب نوین در زمینه انتقال خون؛ عدم ارائه خدمات به مسافران ایرانی در فرودگاههای سوئد و اسپانیا، عدم ارائه لوسیون پیامین توسط فرانسویها، عدم همکاری دانمارکیها با شرکت ایلیا درمان در زمینه تجهیزات پزشکی و دارو را مصداق بارز جنایت علیه بشریت خواند و از دبیر کل شورای اتحادیه اروپا خواست کشورهای اروپایی را از استمرار این نقض حقوق ملت ایران بازدارد.
دبیر ستاد حقوق بشر همچنین به نقض حقوق شهروندان ایرانی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله مهدی کیاستی (در هلند)، موسی باشتنی (در ورشو)، سجاد شهیدیان (در انگلستان)، بهزاد پورقناد (در آلمان)، داوودزاده لولویی (در دانمارک)، جلالالدین روحاله نژاد (در فرانسه)، محمد بروجردی (در دانمارک)، حمید نوری (در سوئد) و بهنام بهرامی طاقانکی (در سوئیس) اشاره کرد که با مواردی چون سوزاندن جسد، دستگیری غیرقانونی و توام با خشونت، بازداشت خودسرانه و ناپدیدسازی رو به رو بودهاند.
باقریکنی انفعال شورای اتحادیه اروپا در قبال بازتولید قواعد و ضوابط قرون وسطایی توسط دولتهای اروپایی و محرومسازی شهروندان ایرانی از ادامه تحصیل در مراجع علمی و دانشگاهی کشورهای اتحادیه را محکوم و بر ضرورت همکاری شورای اتحادیه اروپا با گزارشگر ویژه ستاد حقوق بشر در موضوع وضعیت زندانیان ایرانی برای "تضمین استیفای حقوق زندانیان ایرانی محبوس در اروپا" تاکید کرد.
وی در بخش دیگری از این نامه، با استناد به اذعان گزارشگر شورای حقوق بشر در مورد آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه، به قربانی شدن ۳۱ کودک مبتلا به بیماری پروانهای و بیماری امپیاس از جمله نازگل نوری، نیما هروی، نازنین فاطمه همتی، یگانه حیدری، معصومه اینانلو، خدیجه رحمانی، سحر شمسی و... بر اثر تحریمها اشاره کرده است.
دبیر ستاد حقوق بشر خطاب به دبیر کل شورای اتحادیه اروپا متذکر شد که در راستای مستندسازی و کشف حقایق مربوط به نقض حق حیات این کودکان بیگناه، به عنوان اولین گام برای به عدالت سپردن ناقضان حقوق بنیادین ملت ایران، خود را موظف بداند که با نماینده ویژه ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در موضوع تأثیر منفی وضع و اجرای تحریمها به بهرهمندی از حقوق بشر همکاری کرده و دولتهای اروپایی را وادار به همکاری با این نماینده ویژه کند.
باقریکنی با محکوم کردن بیتفاوتی شورای اتحادیه اروپا در قبال رویکرد برخی از دولتهای اروپایی به ویژه ترفندهای دولت سوئد در ترویج و اشاعه تروریسم؛ از سکوت در برابر تروریسم دولتی رژیم آمریکا از جمله ترور شهید سلیمانی انتقاد کرد و به این اتحادیه یادآور شد در راستای شعارهای حقوق بشری خود میبایست این جنایات را به عنوان اقدام تروریستی مورد شناسایی قرار داده و دولتهای اروپایی را وادار به همکاری با دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران برای کشف حقیقت کند.
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران متن نامه اعتراضی خود را امروز طی دیدار حضوری به سفیر پرتغال تحویل داد.
انتهای پیام
نظر شما :