موافقت ایران و آژانس از ورود به بحران زودرس جلوگیری کرد

بایدن یک سرِ سوزن در اندیشه‌ منافع ملت ایران نیست

۰۶ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۵:۰۰ کد : ۲۰۰۰۲۸۰ اخبار اصلی پرونده هسته ای
عباس آخوندی در نامه ای که در کانال تلگرامی خود خطاب به نمایندگان مجلس نوشته است: بی‌گمان، زمان به نفع ما نیست و باید کاری کرد. هرچه این زمان طولانی‌تر شود منافع ملی ما بیش‌تر به خطر خواهد افتاد. بدون تردید رویارویی با امریکای بایدن سخت‌تر از امریکای ترامپ است و او از تمام دستاوردهای ترامپ استفاده خواهد کرد و یک سرِ سوزن در اندیشه‌ منافع ملت ایران نیست و تنها منافع امریکا و متحدانش که اسرائیل در راس آنان است را پی خواهد گرفت.
بایدن یک سرِ سوزن در اندیشه‌ منافع ملت ایران نیست

دیپلماسی ایرانی: 

نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام

سیاست خارجی ایران حساس‌ترین وضعیت خود را این روزها طی می‌کند و نیاز است که دستگاه سیاست خارجی قدرت ابتکار عمل حداکثری داشته باشد. حفظ امنیت ملی، امکان تجارت و مبادله مالی بین ایران و سایر ملت‌ها با توجه به تغییر و تحول‌هایی که در صحنه‌ سیاست بین‌المللی با تغییر ترامپ و آمدن بایدن در حال اتفاق است، از جمله بستگی کامل به تدبیری دارد که دولت ایران در این روزها بر اساس منافع ملی و با هماهنگی رهبر معظم انقلاب اتخاذ می‌کند. این در حالی است که قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» این ابتکار عمل را از دولت سلب کرده و او را مسلوب الاراده در اختیار حریف قرار داده‌ است. این قانون حتی اگر با نیت به رخ‌ کشیدن اقتدار ملی و با هدف‌های انقلابی نوشته شده‌ باشد، در عمل حق ابتکار عمل سیاسی را به حریف داده و استقلال دستگاه سیاست خارجی ایران را سلب کرده ‌است. این اتفاقی نیست که مجلس و رئیس جمهوری نه تنها در تاریخ که حتی در همین روزها توان دفاع از آن را داشته باشند. درخواست من به عنوان یک شهروند و یک فعال سیاسی از مجلس شورای اسلامی این است که با یک طرح دو فوریتی دیگر این قانون را لغو کند و اجازه دهد که تمشیت امور سیاست خارجی با دولت ملی و رسمی و بر اساس قانون اساسی با تایید شورای امنیت ملی و با هماهنگی و راهبری مقام معظم رهبری صورت گیرد.

کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار شد و گروهی که امید به بازگشت سریع بایدن به برجام را داشتند انتظارشان برآورده نشد. البته این قلم از ابتدا بر این باور بود که این بازگشت با سرعت انجام نمی‌گیرد و این کار در اولویت مستاجر جدید کاخ سفید نیست. لذا، ایران باید سیاستی مستقل از سیاست امریکا داشته باشد. با توجه به درازا کشیدن بیش از چهل ساله اختلافات ایران و آمریکا و مساله حساس انرژی هسته‌ای قاعدتا سیاست ایران نباید تابعی از تحولات کاخ سفید و تصمیم‌هایی که در آن اتخاذ می‌شود باشد. البته، سیاست مستقل داشتن به معنی عکس‎‌العمل نشان ندادن به اقدام‌های طرف مقابل نیست. بلکه، بدین معنی است که توان تحرک و ابتکار عمل سیاسی خود را در صحنه بین‌المللی در هر لحظه را در اختیار داشته ‌باشد. چنانچه همه‌چیز به کنش امریکا وابسته شود، این بدین معنی است که ایران در گرو او است. هیچ عقل سلیمی تدبیر خود را در گرو طرفِ کارزار خود قرار نمی‌دهد و این اتفاقی است که متاسفانه طی قانون پیش‌گفته رخ‌داده است. از این رو، تدبیر این کاستی مقدم بر دیگر تدبیرهاست.

امریکا همچنان که پیش‌بینی می‌شد در گام اول در پی بازسازی چهره‌ زشت ترامپی خود در جهان است. شعار بازگشت امریکا که بایدن از آن یاد می‌کند به مفهوم ترمیم روابط با متحدان استراتژیک خود چون اتحادیه اروپا یا تاکید بر ناتو و بازگشت به پیمان‌های بین‌المللی چون پاریس و از این دست و در نهایت در دست‌ گرفتن راهبری جهان آزاد – بخوانید غرب و متحدانش و متحدان خود – است. سویه‌ دیگر این بازگشت نه تنها تبعیت از هنجارهای بین‌المللی بلکه راهبری سازمان‌ها و نهادهای آن است. بنابراین، در این چند ماهه قاعدتا امریکا با تغییر چهره و در گام اول با مشورت، هماهنگی و ایجاد همگرایی و همکاری با اروپاییان و در گام دوم با تشنج زدایی با چین و روسیه فضا را بر ما تنگ‌تر خواهد کرد. در همین ارتباط شاهد اولین هماهنگی و اجماع بین امریکا وتروئیکای اروپایی درباره امنیت منطقه و نحوه‌ بازگشت امریکا به برجام طی سه روز گذشته بودیم. خوشبختانه موافقت شب گذشته (یکشنبه شب) رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران و مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از ورود به بحران زودرس جلوگیری کرد.

بی‌گمان، زمان به نفع ما نیست و باید کاری کرد. هرچه این زمان طولانی‌تر شود منافع ملی ما بیش‌تر به خطر خواهد افتاد. بدون تردید رویارویی با امریکای بایدن سخت‌تر از امریکای ترامپ است و او از تمام دستاوردهای ترامپ استفاده خواهد کرد و یک سرِ سوزن در اندیشه‌ منافع ملت ایران نیست و تنها منافع امریکا و متحدانش که اسرائیل در راس آنان است را پی خواهد گرفت. در مدت اقامت ترامپ در کاخ سفید با توجه با سیطره‌ نتانیاهو بر خانواده او، اسرائیل چند گام به پیش آمد، گستاخ‌تر شد و از متحدان خود در جنوب خلیج فارس پرده‌برداری کرد. بنابراین، شرایط گفت وگوهای بین‌المللی در وضعیت فعلی با شرایط مذاکرات دوره برجام متفاوت است و نیاز به ابتکارهای تازه‌ای است. آن زمان هم دولت‌های وابسته‌ منطقه یکی از مانع‌های اساسی پیشبرد مذاکرات بودند. لیکن این‌بار گستاخانه‌تر و بی‌پرده‌تر عمل می‌کنند. چه باید کرد را دولتی که در صحنه کارزار است بر اساس اختیارها و فرایندهای قانونی و در هماهنگی‌های سلسله‌مراتبی باید اتخاذ کند. لذا، این قلم هیچ پیشنهادی در این زمینه ارائه نمی‌کند. ولی، اکنون که مجلس دست دولت را بسته است، تمام مسئولیت فعلی و تاریخی ناکامی‌های بعدیِ حاصل از این بی‌عملی بر عهده مجلس خواهد بود.

سیاست‌مدارن ملی در چنین بزنگاه‌هایی منافع ملی را بر منافع شخصی و گروهی خود ترجیح می‌دهند و در تاریخ جاودانه می‌شوند. امید که شما نمایندگان اندیشه‌ورز این موقعیت تاریخی ایران را دریابید. تدبیر با شماست.

با سپاس

عباس آخوندی

کلید واژه ها: توافق ایران و آژانس مصوبه مجلس طرح مجلس برای لغو تحریم ها مجلس شورای اسلامی جو بایدن ایران و امریکا ایران و اروپا


( ۹ )

نظر شما :

ایرانی ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۵:۴۰
جانا سخن از زبان ما میگویی
ناشناس ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۰:۳۹
چرا دروغ می گویید؟ شورای امنیت ملی و رهبری مصوبه مجلس را تایید کردند. دولت آقای روحانی در برابر ادامه تحریم ها و زیاده خواهی های طرف مقابل در دست اندازی به حیاتی ترین مولفه های امنیت ملی بدون مصوبه مجلس مستأصل است. ایران نیاز به اهرم فشار برای مجبور کردن طرف مقابل برای احترام گذاشتن به مفاد برجام دارد. بدون بالا بردن هزینه هسته ای، گشایشی در رفع تحریم ها نخواهد بود. شما براحتی به وادی "این قلم هیچ پیشنهادی در این زمینه ارائه نمی‌کند" فرار می کنید و هیچ مسئولیتی در ارائه راه حل نمی پذیرید.
صالحی ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۲:۱۴
شما ویرانی طلب تمام عیار هیچ پیشنهادی نمی دی چون هیچ راه حلی نداری! تنها پیشنهاد یک ویرانی طلب و خلاصه و چکیده آن، همان جمع کردن بساط هسته ای، کنار آمدن با اسرائیل می باشد. و همچنین برای حل مشکل با اعراب جزایر سه گانه رو بدیم و بده!
میم ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۹:۳۸
خخخخخ یک بار تدبیر کردیم برای هفت پشتمون کافی بود. از نظر ایشون بجای هزینه زایی برای طرف مقابل باید مثل یک پسر خوب مثل مجلس قبلی به امریکا و اروپا درس اخلاق و صبر و استقامت بدیم و کاری نکنیم
خسرو ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۹:۴۴
باید کاری کرد ، چکار ؟چرا راه حل ارائه نمی دهید؟ مجلس کی دست دولت را بست ؟ شما که خود را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری مطرح می کنید ، چه ابتکاری برای حل مسئله هسته ای دارید؟ امریکا و اسراییل می خواهند فعالیت هسته ای ایران صفر شود و قدرت موشکی غلاف شود و ایران از متحدین منطقه ای (حزب الله و سوریه و انصارالله ) خود جدا شود ، امکان عقب نشینی وجود دارد؟ با نوشته های مبهم و پوپولیستی نمی توانید نظر مردم را جلب کنید ، برجام به کما رفته است ، و امیدی به زنده شدنش نیست ، چاره ما برنامه ریزی برای مقاومت و گرفتن تصمیم های بزرگ و راسخ برای حل مسئله هسته ای با آزمایش هسته ای و بهره برداری از بازدارندگی آن است