پانزدهمین بخش از سلسله یادداشت های جدید سرکیس نعوم

شانس کم ترامپ برای دور دوم ریاست جمهوری با وجود طرفداران پروپا قرص

۱۵ آبان ۱۳۹۸ | ۱۳:۰۰ کد : ۱۹۸۷۳۰۹ اخبار اصلی آمریکا
نویسنده خبر: سرکیس نعوم
ترامپ پایگاه مردمی سرسختی دارد که به او رای می دهند و برآورد می شود که نسبت آنها ۴۰ درصد باشد. اما این مقدار برای پیروزی او کافی نیست. من فکر می کنم شانس او برای دور دوم کم است، اما نمی شود هم با قاطعیت از الآن چیزی گفت. بعضی ها می گویند که نظرسنجی ها درباره پایگاه ثابت مردمی او (۴۰ درصد) تصویر صحیحی از وضعیت او نمی دهد. باید به نظرسنجی هایی که بازتاب فکر کسانی است که از عملکرد او راضی نیستند نگاه کرد، نسبت آنها از ۵۵ درصد پایین تر نیامده، یا به عبارتی حداقل تا الآن این طور است. و این مهم است برای این که نشان می دهد او پیروز نخواهد شد.
شانس کم ترامپ برای دور دوم ریاست جمهوری با وجود طرفداران پروپا قرص

دیپلماسی ایرانی: امسال برای نهمین سال متوالی است که دیپلماسی ایرانی یادداشت های سرکیس نعوم را منتشر می کند. این یادداشت ها بعد از سفر وی به امریکا و دیدارش با مقامات فعلی و سابق امریکایی به طور مرتب در روزنامه النهار منتشر شده است. به دلیل تغییراتی که در روزنامه النهار ایجاد شده نتوانستیم به همه این یادداشت ها دسترسی داشته باشیم اما آن دسته از یادداشت هایی که امکان دسترسی به آنها وجود داشته و از اهمیت و جذابیت بالایی برخوردار بوده است را تهیه و منتشر می کنیم. در این جا پانزدهمین بخش از این یادداشت ها را می خوانید:

در گفت وگویم با یکی از مسئولان سابق که سالها در داخل اداره های گوناگون درگیر عملیات صلح بود و مسئول هماهنگی با کشورهای منطقه ای موسوم به معتدل بود، و الآن در یکی از مراکز پژوهشی جدی هر آن چه می داند عرضه می کند و هر توصیه ای که مسئولان از او بخواهند، می دهد، وقتی صحبت به مایک پمپئو، وزیر امور خارجه فعلی ایالات متحده رسید، نظر دادم: فکر می کنم پمپئو آدم باهوشی باشد، بعد از این که ترامپ تصمیم گرفت که پنس را کنار بگذارد خود را برای ریاست جمهوری امریکا با رسیدن به جایگاه معاونت ترامپ در سال 2020 آماده می کند، بعد از دور دوم ریاست جمهوری ترامپ نیز می خواهد خود را آماده ورود به کاخ سفید در سال 2024 کند.

جواب داد: شاید. واقعیتش چیزی زیادی درباره این موضوع نمی دانم.

پرسیدم: شانس ترامپ برای ماندن در سمت ریاست جمهوری در انتخابات پیش رو در دو سال آینده چقدر است؟ 

جواب داد: پایگاه مردمی سرسختی دارد که به او رای می دهند و برآورد می شود که نسبت آنها 40 درصد باشد. اما این مقدار برای پیروزی او کافی نیست. من فکر می کنم شانس او برای دور دوم کم است، اما نمی شود هم با قاطعیت از الآن چیزی گفت. بعضی ها می گویند که نظرسنجی ها درباره پایگاه ثابت مردمی او (40 درصد) تصویر صحیحی از وضعیت او نمی دهد. باید به نظرسنجی هایی که بازتاب فکر کسانی است که از عملکرد او راضی نیستند نگاه کرد، نسبت آنها از 55 درصد پایین تر نیامده، یا به عبارتی حداقل تا الآن این طور است. و این مهم است برای این که نشان می دهد او پیروز نخواهد شد.

نظر دادم: یک مقام مسئول مهم سابق که وابسته به حزب جمهوریخواه است به من گفت که شانس او برای دور دوم ریاست جمهوری 40 درصد است. و یکی از مسئولان فعلی که جایگاه متوسطی در دولت دارد، و از قبل از انتخابش طرفدار ترامپ بود و همچنان تا الآن هم از او طرفداری می کند، با قاطعیت می گفت که شانس او کم است و امکان دارد در دور دوم پیروز نشود. یک فرد سومی هم تاکید کرد که او پیروز انتخابات نخواهد شد و احتمالا جو بایدن دموکرات جای او را بگیرد.

جواب داد: همه حرف هایی که این افراد زده اند صحیح است. اما به هر حال با قاطعیت هم نظر دادن غیرمنطقی است. هیچ کس نمی داند در امریکا و جهان چه پیش خواهد آمد و نتیجه آن تاثیرش بر انتخابات ریاست جمهوری چه خواهد بود، اما می توان با اطمینان گفت که بقای ترامپ در کاخ سفید آسان نیست. البته آسان خواهد شد زمانی که دموکرات ها دو دسته بشوند و حزب سومی بیاید و نامزدی معرفی کند، یا نفر سومی به طور مستقل نامزد شود. به هر حال بایدن در حال حاضر در میان نامزدها بیشترین شانس را دارد. او معاون رئیس جمهور اوباما بوده و فرد محترمی است. اما «کهولتش» حتی بیشتر از سنش شروع شده است. برنی سندرز، رقیب دموکرات او که از لحاظ سنی دو سال از او کوچکتر است بیشتر از او فعال است، اما پوپولیست و چپ و مرد شعار است. برای همین از این بابت او به ترامپ بیشتر شبیه است، با وجود این که از او آموزش دیده تر است و تجربه سیاسی بیشتری دارد. اما مثل خود اوست و می تواند رای بسیاری از طرفداران ترامپ را به سوی خود جذب کند. به هر حال، دموکرات ها نامزدهای زیادی دارند از جمله یک دگرباش (GAY) و کامیلا هریس «رنگین پوست» و بایدن. حالا خواهیم داد مناظره ها بین آنها در طول زمان مقدماتی چگونه پیش خواهد رفت و حزب دموکرات چه کسی را به عنوان نامزد نهایی خود انتخاب خواهد کرد؟

نظر دادم: گفته می شود که نامزد دگرباش جوان و باهوش است. آیا این صحیح است؟ آیا دگرباشی اش تاثیری بر شانس او برای ریاست جمهوری می گذارد؟

جواب داد: واقعیتش نمی دانم. در گذشته می گفتند امریکایی ها رئیس جمهور سیاه پوست انتخاب نمی کنند. اما باراک اوباما را انتخاب کردند. حالا هم آیا یک دگرباش انتخاب می کنند؟ نمی دانم، شاید هم نه. مثلا دخترم به من گفت که به هیچ وجه به او رای نمی دهد برای این که دگرباش است. واقعیتش نمی دانیم.

بعد حرفش را با پرداختن به نامزدهای حزب دموکرات ادامه داد، گفت: در میان آنها افراد آرام و محترمی هستند که نگاه های مهم و برنامه ریزی شده ای دارند. بعضی از آنها «اجندا» دارند و بعضی هاشان چند دستورالعمل دارند. حالا ببینیم بایدن می تواند پیش بیفتد و از پس مناظره ها بر بیاید و از دیگر رقبا پیشی بگیرد. به هر حال ترامپ هم در داخل و هم در خارج امریکا آسیب های زیادی زده است. سقوط او در انتخابات دور دوم ریاست جمهوری می تواند این آزارها را رفع کند در داخل که زحمت ها بسیار کمتر خواهد شد و در خارج نیز می تواند عملا خیلی از مشکلات را بهبود ببخشد. اما اگر دوباره انتخاب شود تاثیر آزاردهنده بسیاری در تمامی سطوح و در تمامی زمینه ها خواهد گذاشت.» 

ادامه دارد...

سرکیس نعوم

نویسنده خبر

سركيس نعوم، نويسنده و روزنامه نگار مشهور لبناني ويكي از ستون نويسان روزنامه النهار است. وی در سال 2011 جایزه جهانی جبران خلیل جبران را در استرالیا دریافت کرد. ...

اطلاعات بیشتر

کلید واژه ها: سلسله یادداشت های جدید سرکیس نعوم دونالد ترامپ دور دوم انتخابات ریاست جمهوری امریکا انتخابات ریاست جمهوری امریکا


( ۹ )

نظر شما :

ابراهیم قدیمی ۱۵ آبان ۱۳۹۸ | ۲۰:۵۲
انتخابات در برخی کشورها مثل جنگ گلادیاتورهای تربیت شده است. واقعا میجنگند ولی جنگی موجود نیست.عدهای این جنگ را بصورت پریودیکی برای حفظ خودشان وتفریح مردم راه میاندازند و در جایگاه مخصوص مینشیننند وبه نتیجه نگاه میکنند وسپس فرمان برای شکست خورده صادر میکنند . عدهای هم در جایگاه های عمومی فقط نظاره گر وتفریح کننده هستند. عطش انها برای چند مدتی سیراب میشود..ولی در مورد برخی تفاوتی تاثیر گذار وجود دارد. این گروه خودشان گلادیاتور حرفه ای نیستند از جایگاه نشینان هستند که بضرورتی وارد معرکه گلادیاتوری شده اند. معمولا نباید شکست بخورند وبرد همواره با انها است. ژنرالی که به جبهه میرود مراقبین زیادی دارد.
ناشناس ۱۵ آبان ۱۳۹۸ | ۲۲:۳۱
انشاالله - ترامپ جزای جنایت های خودش را علیه مردم ایران و یمن در انتخابات ریاست جمهوری 2020 می دهد