اقتدار تهران در برابر ضعف پایتخت های عربی
اعراب از تجربه ایران در تعامل با امریکا درس بگیرند
نویسنده: علی الصالح
دیپلماسی ایرانی: استعفا یا برکناری جان بولتون از سمت مشاور امنیت ملی امریکا کلیدی است که به وسیله آن می توان حکومت ایران و مدیریت روابط خارجی از سوی این حکومت را با حکومت های عربی و مدیریت این روابط از سوی آن ها به ویژه رابطه با آمریکا را مقایسه کرد.
ترامپ آمادگی خود را برای دیدار با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و توافق درباره نسخه جدید توافق هسته ای بدون هیچ پیش شرطی چند ساعت پس از برکناری بولتون اعلام کرد. این دیدار قریب الوقوع را به طور کلی به کشورهای عربی و به صورت ویژه به حکومت های حاشیه خلیج فارس تبریک می گوییم. به ویژه عربستان سعودی که دیدار اول ترامپ از این کشور برایش 450 میلیارد دلار خرج برداشت.
به طور خلاصه این حکومت های عربی به ویژه حاشیه خلیج فارس هستند که دوشیده می شوند و هزینه می پردازند و از این مسئله خرسند هستند و این ایران است که وسوسه های مالی دریافت می کند و حکومت های حاشیه خلیج فارس از ترس به خود می لرزند و احمقانه رفتار می کنند اما این ایران است که شروط خود را بر آمریکا تحمیل می کند.
حکومت های حاشیه خلیج فارس به دنبال خشنودی ترامپ هستند کسی که آنها را تحقیر و خوار می کند و از ایران به عنوان مترسکی برای ترساند این حکومت ها و به دست آوردن پول استفاده می کند.
حکومت های خلیج فارس برای به دست آوردن خشنودی آمریکا به سمت عادی سازی روابط با اسرائیل می روند و این ایران است که تهدید می کند و برای دیدار حسن روحانی و دونالد ترامپ شرط تعیین می کند.
آری ایران حق دارد سلاح هسته ای داشته باشد مانند کشورهای دیگر در منطقه همچون اسرائیل، پاکستان و هند. اگر این ها حق دارند بنابراین دیگر کشورها نیز حق دارند. عرب ها نیز از همین حق برخوردار هستند اما هیچ چیزی را در طبقی از طلا تقدیم نمی کنند. ]ایران بارها اعلام کرده است که به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نیست و فعالیت های هسته ای اش کاملا جنبه صلح آمیز با اهداف صلح آمیز است.[
منظور از آنچه گفته شد این نیست که چهره ایران را آراسته جلوه دهیم چرا که حکومت دینی سرسختی بر این کشور حاکم است و منظور ما این نیست که رفتارهای این کشور را در سوریه و بلندپروازی هایش را در دیگر کشورهای عربی و تلاش برای تحمیل دستورکار خود بر دیگران را نادیده بگیریم. ما باید اعتراف کنیم ایران همچون اسرائیل و ترکیه قدرتی منطقه ای است که منافع و بلندپروازی های خود را دارد. این قدرت ها نظر ما را درباره مسائل داخلی مان نمی پرسند بنابراین این ضعف ماست و نه این کشورها به ویژه ایران، و ما نباید علت ناتوانی خود را بر گردن این کشورها به ویژه ایران و ترکیه بیندازیم آن هم در حالی که می رویم اسرائیل را به متحد خود تبدیل کنیم. به این حکومت های عربی می گوییم از تجربه ایران در تعامل با آمریکا درس بگیرید.
منبع: القدس العربی / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :