آمریکا وزارت دفاع ونزوئلا را تحریم کرد؛ افزایش تماس با نظامیان سابق کاراکاس

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۲:۰۹ کد : ۱۹۸۳۳۷۰ سرخط اخبار

ایالات متحده بعد از اعمال تحریم‌های ثانویه علیه بخش‌های امنیتی و دفاعی ونزوئلا، اعلام کرد که تماس‌ها با چهره‌های نظامی در کاراکاس را افزایش داده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بعد از شکست خوردن کودتای آمریکایی «خوان گوایدو» رئیس مجمع ملی ونزوئلا علیه دولت قانونی این کشور، واشنگتن طی یک هفته اخیر تماس‌ها با چهره‌های نظامی پیشین و کنونی ونزوئلا را افزایش داده است.

یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود در گفت‌وگو با خبرگزاری «رویترز» ضمن اعلام این خبر گفت که ایالات متحده حتی با ژنرال «مانوئل کریستوفر فیگوئرا» رئیس پیشین سازمان اطلاعات ونزوئلا در تماس بوده و از او برای اجرای کودتا در این کشور حمایت کرده است.

این مقام ارشد همچنین اعلام کرد که وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های ثانویه‌ای را بر وزارت دفاع و سازمان‌های اطلاعاتی ونزوئلا اعمال کرده و بر اساس آن هر کشوری با آنها تعامل داشته باشد، از سوی واشنگتن تحریم می‌شود.

پیش از این در شامگاه جمعه، وزارت خزانه‌داری آمریکا دو موسسه تجاری و دو فروند کشتی خارجی را بهانه ارتباط با دولت مادورو تحریم کرده بود. (جزئیات بیشتر)

این در حالی است که «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور قانونی و منتخب ونزوئلا بامداد شنبه (به وقت تهران) طی سخنرانی در جمع هواداران خود در کاراکاس گفت ژنرال فیگوئرا «خائن» است و در طراحی نقشه کودتای هفته گذشته با آمریکا و گوایدو همکاری کرده بود.

 

در همین حال نیز «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید  با متهم کردن ایران، روسیه و کوبا به نقض دموکراسی در ونزوئلا، در صفحه توئیتر خود نوشت: «وزارت خزانه‌داری گام‌هایی را برداشت تا انعطاف بیشتری برای تحریم سازمان اطلاعات و دیگر بخش‌های دفاعی و امنیتی (ونزوئلا) داشته باشد».

بهمن‌ماه سال گذشته، گوایدو که ریاست مجمع ملی این کشور را برعهده داشت، با حمایت‌های آمریکا ضمن به‌راه انداختن آشوب‌ و اعتراض علیه دولت مادورو، خود را رئیس‌جمهور موقت این کشور خواند و اخیرا سعی کرد علیه دولت قانونی ونزوئلا کودتا کند. ترامپ نیز به دنبال این اقدام گوایدو، او را رئیس جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت و در مقابل، مادورو را رئیس جمهور غیرقانونی خواند.

همزمان با حمایت برخی کشورها از جمله آمریکا، کانادا، آلمان، برزیل و اروگوئه از تلاش رئیس مجمع ملی ونزوئلا برای کودتا در این کشور، ترکیه، ایران، روسیه و مکزیک این اقدام را محکوم و از مادورو اعلام حمایت کردند.

از سال ۲۰۱۷ و به دنبال تشدید بحران سیاسی در ونزوئلا بین اپوزیسیون و رئیس‌جمهور این کشور، اختلافات بین مادورو و مجمع ملی (کنگره) که اکثریت آن در دست مخالفان است، بالا گرفته و تشدید این اختلافات سبب اقدام دولت در برگزاری انتخابات برای تشکیل «مجلس موسسان قانون اساسی» در سال ۲۰۱۷ شد.

تلاش واشنگتن برای کنار زدن دولت قانونی کاراکاس در حالی صورت می‌گیرد که مردم ونزوئلا در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ با شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری، بار دیگر مادورو را به ریاست‌جمهوری این کشور انتخاب کردند.

کلید واژه ها: ایالات متحده امریکا ونزوئلا


نظر شما :