منافع اروپایی و تحریم امریکایی

چرا توتال تقاضای معافیت می‌کند؟

۰۸ فروردین ۱۳۹۷ | ۱۹:۵۵ کد : ۱۹۷۵۶۵۵ اخبار اصلی اروپا آمریکا
پاتریک پویانه، مدیر اجرایی شرکت توتال، در مصاحبه اختصاصی با نشریه نشنال اعلام کرد اگر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به صورت یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران خارج شود و تحریم‌ها علیه تهران مجددا اعمال شود، توتال به توسعه میدان گازی ایران متعهد است و درخواست معافیت می‌کند.
چرا توتال تقاضای معافیت می‌کند؟

 دیپلماسی ایرانی: غول بزرگ نفتی اعلام کرده که به پیشرفت میدان گازی ایران متعهد باقی خواهد ماند و اگر دونالد ترامپ بخواهد به طور یکجانبه از توافق هسته ای سال 2015 کناره گیری کند و تحریم ها علیه ایران را دوباره وضع کند، این شرکت تقاضیای معافیت خواهد کرد 

پاتریک پویانه، مدیر اجرایی شرکت توتال، در مصاحبه اختصاصی با نشریه نشنال اعلام کرد اگر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به صورت یکجانبه از توافق هسته ای ایران خارج شود و تحریم ها علیه تهران مجددا اعمال شود، توتال به توسعه میدان گازی ایران متعهد است و درخواست معافیت می کند. او روز یکشنبه گفت: «اگر آمریکا تصمیم بگیرد تحریم ها را به تعویق بیاندازد، باید ببینیم پیامد ها چیست؛ سپس ببینیم آیا دونالد ترامپ قصد دارد تعلیق تحریم ها را ادامه دهد یا خیر، بعد درباره این پروژه اقدام خواهیم کرد. اگر آمریکا بخواهد تعلیق تحریم ها را تمدید نکند، موضع ما کاملا مشخص است. همانطور که پیش از تصمیم گیری درباره امضای قرارداد، این مسئله را مدنظر قرار داده بودیم، ما باید از بند شرط اولویت استفاده کرده و از مقامات آمریکا معافیت از تحریم ها را درخواست کنیم.»

توتال ژوئیه سال گذشته اولین شرکت انرژی غربی بود که با ایران قراردادی بیست ساله برای توسعه فاز یازده میدان گازی پارس جنوبی امضا کرد که بزرگترین میدان گازی جهان و مشترک با قطر است. این طرح ظرفیت تولید روزانه دو میلیارد فوت مکعب گاز یا چهارصد هزار بشکه نفت کنستانتره را دارد. درآمدهای حاصل از این تولیدات می تواند از 2021 وارد بازار اقتصادی ایران شود.

در ماه ژانویه دونالد ترامپ اعلام کرد 12 ماه می مهلت امریکا برای تصمیم­گیری درباره برجام و اعمال تحریم بر ایران به پایان می رسد. تهدیدی که با واکنش­های حمایتی انگلیس، فرانسه و آلمان از برجام مواجه شده است. سران این سه کشور اروپایی در دو ماه گذشته تلاش کرده­ اند رئیس جمهوری امریکا را متقاعد کرده و برجام را حفظ کنند. با این حال این کشورها به بهانه توسعه سیستم موشکی ایران و نقش تهران در بحران سوریه درصدد هستند، تحریم هایی را بر ایران اعمال کنند.

پویانه معتقد است: «در نگاهی وسیع تر توتال بخش کوچکی از این ماجراست و این تنش بیشتر دیپلماتیک است. آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است عواقب تصمیم امریکاست که می تواند ثبات منطقه را به خطر بندازد.» پیش از قرارداد هسته ای اقتصاد ایران بر اثر سال ها تحریم با مشکل روبه رو بود و تولید نفت خام کشور به کمتر از 2,5 میلیون بشکه در روز محدود شده بود. با استفاده از مزایای قرارداد هسته ای ایران توانست تولید نفت خام خود را به 3,8 میلیون بشکه برساند و سرمایه گذار های خارجی را جذب بازار خود کند. پویانه می گوید: «منافع ما ایجاب می کند بر اساس قراردادی که به امضا رسانده ایم عمل کنیم. ما استدلال های خوبی داریم. این قراردادی گازی است که به مردم ایران کمک می کند و نباید مشمول تحریم های احتمالی شود. همچنین مایلم بسیار شفاف اعلام کنم که شرایطی که ما بر اساس آن عمل می کنیم بسیار سفت و سخت است و پای منافع سپاه پاسداران در میان نیست. ما هرآنچه از جانب خودمان و در توان ما بود انجام داده و خواهیم داد و پس از این خواهیم دید که دولت های اروپایی و ایالات متحده چه تصمیمی خواهند گرفت. امروز اولویت اصلی این است که چنین قراردادی حفظ شود و به کار خود ادامه دهد چرا که برای ثبات منطقه بسیار مهم است.»

منبع: نشنال/ مترجم: روزبه آرش

کلید واژه ها: دونالد ترامپ توتال فرانسه ایالات متحده امریکا ایران


نظر شما :