بمبهای الکترومغناطیسی و جنگهای جدید
آیا باید از سلاحهای جدید روسی ترسید؟
نویسنده: مایکل پک
دیپلماسی ایرانی: با وجود همه ترس ها درباره کره شمالی و ساخت سلاح های پالس الکترومغناطیسیی که می تواند ستون فقرات تجهیزات الکترونیکی ایالات متحده را نابود کند تهدید دیگری وجود دارد که نادیده گرفته شده است: برنامه جدید تسلیحاتی آلابوگا ای ام پی روسیه.
رسانه های روسیه هدف از این برنامه را توسعه تاکتیکی سلاح های ای ام پی عنوان کرده اند و به گفته آنها این سلاح ها در منطقه ای کوچک کاربرد داشته و هدف استراتژیک آن کاربرد در مناطق محدود است نه اینکه بتواند تجهیزات الکترونیک یک ملت را غیرفعال کند.
مقاله ای در روسیاسکیا گازت درباره این سلاح ها این طور توضیح می دهد: «یکی از مولفه های توسعه سلاح های ای ام پی این است که با استفاده از ژنراتورهایی میدانی الکترومغناطیسی با پالس هایی در محدود 200تا 300 متری همه تجهیزات دشمن را در زمین جنگ از کار بیندازد. این تجهیزات فراکانس بالا توان ایجاد میدانی حداکثر 3 تا 5 کیلومتری دارند که نه تنها رادارها و سیستم های ارتباطی را از کار می اندازند بلکه این توانایی را دارند که به قطعات الکترونیکی سلاح های دشمن آسیب بزنند. اگرچه این سیستم عوارض جانبی روی انسان ندارد اما اثار الکترومغناطیسی به جا مانده همواره با سلاح های هسته ای مقایسه می شود.»
ارتش آمریکا در ترجمه مقاله ای درباره سلاح های ای ام پی که برای ساقط کردن هواپیماها طراحی شده است می نویسد: «وزن چینین سلاح هایی در حدود 5 تن است. اساسا برای مقابله هوایی موتاه برد طراحی شده و یک سیستم موشکی نیست. این سلاح های ای ام پی چمین قابلیتی را دارند که تمام هوایماها و موشک های کروز و مهمات هوایی را خنثی کنند. در شعاع 8 تا 14کیلومتری سلاح ای ام پی قطعات الکترونیکی را مختل کرده و تا شعاع 40 کیلومتری اختلال الکتریکی ایجاد می کند. گزارش شده که این سیستم ها به شکل دفاع هوایی یکپارچه به منظور به دست آوردن اطلاعات نیز مورد استفاده قرار می گیرند.»
رسانه های روسی معتقدند که سلاح های جدید این کشور در زمینه دفاع هوایی بسیار موثر خواهد بود و ضد هواپیماهای رادارگریز به خوبی عمل خواهد کرد. با این حال رسانه های روسی گفته اند که ارتش این کشور هنوز این سلاح ها را به راه نینداخته و هنوز در مسیر توسعه آنها احتیاج به زمان داد و یکی از مشکلات این سلاح این است که برای شارژ دوباره آن نیاز به 20دقیقه زمان است. در این میان آمریکایی ها نیز روی سلاح هایی مشابه کار می کنند. پروژه ای با عنوان قهرمان که هدف آن ایجاد محیطی پیشرفته مایکروویو گونه ای برای مقابله با این سلاح ها و همچنین ساخت موشکی برای ایجاد چنین محیط هایی برای نابود کردن سلاح های طرف مقابل است. در تبلیغ این سلاح ها گفته می شود که این موشک ها ابزاری محسوب می شوند که با ایجاد خشونت کمتر می توانند کشورهای تندرویی مانند کره شمالی را به زانو درآورد.
منبع: نشنال اینترست/ مترجم: روزبه آرش
نظر شما :